Novosti iz sekcije za minijaturiste

Neki od vas se možda pitaju što se događa s minijaturistima, većina se vjerojatno ipak ne pita ništa slično, a dio možda i ne zna da postojimo 🙂 . Pa evo da lakše spavate, pripremili smo za vas nekoliko novosti:

minis_1.jpg

Od 20.10. ponovo radimo po starom, svaku subotu 9-16 h i uz malo sreće, biti ćemo konstantniji. Zbog malog broja zainteresiranih za takav oblik igranja teže je pronaći zamjene kada se osobne obveze stave na put, stoga je bilo i više nego malo propuštenih termina. Vjerujemo kako je manjak plana, programa i promocija u kombinaciji s propuštenim terminima rezultirao manjom posjećenošću no što smo planirali. Zašto nije bilo nekih aktivnosti nije potrebno raspravljati, to je u prošlosti, a mi bismo se radije koncentrirali na budućnost 🙂 .

Naglasak na skirmish igrama

Uvodimo nekoliko promjena što se tiče igara koje ću u sklopu sekcije održavati. Igre s minijaturama koje možete igrati u udruzi nisu ograničene. Igrajte što vam srce poželi (pod uvjetom da imate s kime 🙂 ), ali igre koje ćemo aktivno promovirati i poučavati se mijenjaju. Do sada su to bile igre Fantasy Battles: The 9th Age i Frostgrave: Te se igre bitno se razlikuju po tome što je jedna army wargame (može i full scale wargame ili samo wargame), a druga skirmish wargame (najčešće samo skirmish). Mnogo je razlika između ta dva tipa igara ali jasno definirane granice ne postoje. Igra se obično svrstava u jednu od kategorija po broju minijatura i/ili površini koja je predviđena za igru.

Kako smo primijetili da se sve manje ljudi ima vremena baviti army wargame igrama, a početnicima predstavlja i financijski problem nabavljati veliki broj minijatura, od sada se posvećujemo samo skirmish igrama koje su u pravilu pristupačnije jer koriste manji broj minijatura i najčešće kraće traju. Ideja je da te igre budu prvi korak za ljude koje su zainteresirani za igre s minijaturama. Kada ih savladaju, sami će odlučiti žele li napraviti korak više i upustiti se u army wargame, ili ostati na skirmish igrama. Prema tome, igre koje od sada promoviramo i poučavamo biti će Frostgrave i Age of Sigmar: Skirmish, a planiramo proširiti sa Warhammer 40k: Kill Team i Gasslands nakon što se upoznamo s pravilima i nabavimo sve potrebno za igranje.

Radionica slaganja i bojanja minijatura

Zadnje ali ne i manje bitno, planiramo održati tečaj slaganja i bojanja minijatura u 11. mjesecu. Tečaj će se održati kroz nekoliko termina. Biti će koncipiran tako da možete krenuti od nule ili se možete ubaciti u neki od termina, ovisno o predznanju. Nešto više o tome biti će objavljeno uskoro, kada ćemo omogućiti i prijave.

minis_2.jpg

Lijepi pozdrav,
Miljenko

Zadnji komentari s foruma