Tale of Two Hoarders: Kill Team

Eldrad

S obzirom da smo sada apsolvirali uvod o tome tko smo i što smo, vrijeme je da se posvetimo hobi temama.

U moru obveza, kako poslovnih tako i privatnih, ožujak mi je ipak bio prilično aktivan mjesec što se hobija tiće. Sudjelovao sam na 9th Age turniru Z.I.M.A. gdje sam proveo cijeli vikend igrajući i družeći se s kolegama hobistima iz regije. Super turnir, odlični protivnici (2 talijana, 2 hrvata i 1 srbin) i prvi turnir nakon dugo vremena. Osvojio sam 47/100 bodova uz 2 pobijede i 3 poraza što je mrvicu ispod razine koju sam ciljao, ali sam ipak zadovoljan s time s obzirom da nemam pojma igrati (naravno, i u takvom izdanju sam uvijek bolji od Miljca….on je uglavnom zadnji po turnirima :-D).

Miljac

Sjećaš li se Eldrade, da smo prije turnira imali okladu kako ćeš završiti. Ti si rekao da ćeš sigurno biti iznad 50 bodova, ja sam naravno tvrdio suprotno. Zanimljivo je kako tek sada prvi puta čujem (ili ti čitam) o tom neuspjehu 🙂 . U svakom slučaju lijepo je čuti da sam dobio još jednu okladu.

Eldrad

I ćorava koka zrno nabode, tako i ti pokoju okladu dobiješ! Ovaj turnir mi je također bio odlična priprema za timski turnir u Samoboru koji će se održati 18-19.5. ove godine gdje ćemo nas dva igrati u paru. S obzirom da je bilo kakav oblik pobjede nedostižan kad igram s Miljcem, i ovog puta ćemo napraviti set “vlastitih” objectivea za turnir. Moji prijedlozi su:

 1. Žrtvuj sve Miljčeve trupe u strateški beskorisnim jurišima
 2. U svakoj partiji što ranije moguće ubiti najljepši protivnički model/jedinicu na stolu
 3. Ako slučajno budemo igrali protiv para Ivani/Vibor, potući sve Ivanijeve jedinice
 4. Uvjeriti Miljca da žrtvuje svoje trupe za moje dobro
 5. Skupiti barem 30/80 bodova
Miljac

Ja predlažem drugu interpretaciju igre u paru sa mnom. Oboje ne znamo igrati, a lakše je okriviti mene za neuspjeh, pitam se koja je interpretacija vjerojatnija… Što se ciljeva tiče, ajmo redom:

 1. Može, ja igram štakore, nepromišljeno visoko rizični juriši su više manje u njihovom stilu, nemam problema s time
 2. Može, takav model/jedinica uobičajeno najviše boli izgubiti
 3. Naravno
 4. Ne trebaš me ni uvjeravati, znaš da se nećemo slagati kad takva odluka dođe na red, nakon čega uobičajeno bacamo kocku koja odlučuje o ishodu, a tko je pročitao prošlu objavu, zna kakva je moja sreća s kockama
 5. Ajmo ovako 40/80, jer je to pola, da vidimo može li te moj utjecaj pogurnuti preko polovice koju si očekivao na prošlom turniru
Eldrad

Osim 9th Age-a, i Kill Team (u nastavku KT) je započeo u revijalnom tonu. Otvorena je 1.sezona KT lige pod vodstvom kolege i koautora Miljca. Inicijalnu partiju smo odigrali međusobno. Kao i skoro svaki put do sada, pobijedila je moja malenkost, a ključan je bio juriš 3 hrabra gardista koji su nekako s noževima uspjeli srediti do zuba naoružanog i teško oklopljenog marinca…

Kad već spominjem Kill Team, ukratko da predstavim svoje gardiste:

Slika je tradicionalno loša, drugi put ću se bolje potruditi 😀 . Moj Kill Team se trenutno sastoji od 16 modela od kojih je 10 pofarbano (i to ove godine!) dok je 6 u nekom od stadija pofarbanosti.

Miljac

Moj Kill Team se sastoji (za sada) od 6 space marinaca, neke od kojih ste mogli vidjeti na slikama prethodnih objava SEZAM-a. Marinci su i više nego dobro tamburali po gardistima, a ovi su nabacili po koji sretni pogodak. Na kraju je, bez iznenađenja, presudilo moje bacanje 2D6, sa željenim zbrojenim rezultatom 8 ili manje. Neuspjeh prvi puta, re-roll, neuspjeh drugi puta 🙁 . Više o mom kill teamu biti će u nekoj od budućih objava.

Eldrad

U svijetu u kojem svatko pa i njegova baba igraju Space Marines (u nekoj od miljon iteracija) moj izbor za KT su “Average Joe’s” iliti Imperial Guard-a (slabije poznata po svom novom blesavom imenu – Astra Militarum).

Njih sam odabrao upravo zbog toga što ih pozadinska priča karakterizira kao bezbrojne regimente nebitnih pojedinaca čija glavna zadaća jest umiranje na nekom od bezbrojnih bojišta u suicidalnim jurišima kako bi poslužili kao distrakcija za primadone u oklopima ili ti ga Space Marince. Svaki gardist koji uspješno preživi prvih nekoliko sati sukoba smatra se veteranom, te upravo iz tih razloga moja želja je zabilježiti herojske podvige ovih anonimusa kroz sukobe s močnijim suparnicima u sklopu Kill Team-a.

Jedna od glavnih prednosti Imperial Guard Kill Team-a jest u tome što su gardisti izrazito jeftini te će u velikoj većini slučajeva biti brojniji od protivnika. Iako je damage output standarne opreme (Lasgun) gotovo nikakav, sam volumen vatrene moći ipak poluči povremeni uspjeh.

Za potrebe warbanda nabavio sam sljedeće:

 • Box od 10 gardista
 • Box od 10 gardista + Heavy Weapon tim
 • Box od 5 command squad gardista

25 modela je sasvim dovoljno za warband, problem je u tome što samo u command squad boxu dobijem posebna oružja poput Plasma Gun-a , Melta Gun-a i sl.

Iz tih razloga sam nabavio još i sljedeće:

 • Start Collecting Astra Militarum box – 10 gardista + Heavy Weapon tim + Commissar + Leman Russ battle tank
 • Chimera transport vehicle

I dodatno sam naručio:

 • 10x Kasrkin gardista (specijalci)
 • 2x modela gardista (Plasma + Melta)
Miljac

Super mi je kako si raspodjelio to u tri kategorije. Za potrebe warbanda. Pa dodatno za potrebe specjalnih oružja. Pa onda još i dodatno. Ono kad ne možeš opravdati zašto si to kupio pa izmišljaš apstraktne kategorije, jesi siguran da ti je sve to trebalo 😈 ?

Eldrad

Naravno da mi ⅔ ovoga nije trebalo, ali bože moj…nek se nađe 😀 . Zadao sam si obojati jedan model tjedno (optimistično je bilo 5 modela/tjedan) te za sada uredno ispunjavam tu kvotu!

To bi bilo to od mene za sada. Idući tjedan ulazimo detaljnije u KT ligu i kratak preview ostalih događaja. I naravno, kao i uvijek, javite nam se i recite što mislite o blogu u komentarima, na forumu ili na  SEZAM Discord serveru.

Stay tuned!
SEZAM

Zadnji komentari s foruma