Tale of Two Hoarders: Avanture Svemirskih Marinaca

Miljac

Prije svega, nemojte se dati smesti duljinom objave, ima puno lijepih (i ne toliko lijepih) slika, pa eto, uživajte 🙂 . Izuzev uvodne objave, Eldrad i ja alternativno vodimo blog. Jedan tjedan ja zadajem temu, pišem i vodim, sljedeći tjedan on, i tako u krug. Ovaj drugi se nasumično ubacuje u objavu, i komentira i zafrkava po svojoj volji. To govorim da se zna da ovaj tjedan ja vodim, pa imam odriješene ruke pisati što hoću. U slučaju ove objave, mogu postavljati slike koje hoću. A slike koje ću danas postavljati su slike mojeg Kill Teama i, što je važnije, slike njegovih avantura.  Slike za koje Eldrad kaže da su kao da je to njegova baba nacrtala u paintu. Ja s druge strane, ne toliko vješt s grafičkim alatima, smatram da te slike u svojoj sirovosti i lošoj egzekuciji imaju određen šarm. A prije nego dođemo do tih slika, predstavit ću vam svoj Kill Team komično neuspješnih svemirskih marinaca, novo nazvanih “Nježni Salamanderi”. Kažem svemirskih jer mi zvuči smiješno, Space Marine zvuči nekako ozbiljno.

Eldrad

To je u redu. Ni ja nisam vješt s korištenjem bilo koje verzije foto aparata (ili kamere na mobitelu), ali to ne znači da nećemo biti sve bolji u tome kroz naredni period objava 😀 . Barem neki od nas.

Miljac

Za one koji nisu upoznati sa WH 40k pričom, ukratko, ikonični Space Marines su podijeljeni u takozvane chaptere. Moji space marinci spadaju u Salamander chapter, od kuda i dolazi taj dio u nazivu. Salamanderi su poznati po tome da se u sukobima brinu za dobrobit civila. Moji salamanderi pak, ne brinu se samo za dobrobit civila već i za dobrobit svojih protivnika. Čini se kako uvijek uspješno pogađaju, ali neuspješno ranjavaju, zbog čega sam im dao nadimak nježni, pa krenimo.

Zuh’lab Virgus

Intercessor Sergeant, za sada jedini primaris u Kill Teamu i privremeni vođa. Budući da je 3+ armor save malo za moje bacanje kocaka (3+ armor save je dosta dobar inače), dvije rane dobro dođu.

Fusten Zahlug

Tactical Sergeant, originalni ali i kratkotrajni vođa. Njegov combi flamer ne rijetko zahvati i 3, 4 Eldradova gardista, ali samo toliko da se preplaše.

Eldrad

Također i jedini marinac koji je uspio poginuti tako da su ga tri gardista zatukla s kundacima od pušaka :-D. Sramote….hehe

Miljac

Lort’ek Saurub

Tactical Marine Gunner, njegov Meltagun pogađa sve ali ranjava jako malo. Ako i uspije raniti, obično to bude samo površinska rana.

Eldrad

Jamačno je tvornička greška u oružju. Za chapter koji se hvali kvalitetom svojeg naoružanja i nije neka fora :-D.

Miljac

Xunlun Uvar’gh

Tactical Marine Gunner, njegov Missile Launcher pogađa daleko, ali puca spužvaste rakete.

K’tchar Xav’var

Tactical Marine koji nosi Boltgun i Bolt Pistol istovremeno, jer zašto ne. Nije da mu pomaže u borbi, ali ako već nije poseban po tituli, mora biti poseban po nečemu.

Tactical Marine

Tactical Marine, nije obojen pa nema ime. Njegova priča još nije napisana.

Brother-Captain Thassarius

Nije dio Nježnih Salamandera, ali sam zadovoljan kako sam ga pobojao. Pa nek bude tu.

Eldrad

Možda tvoji marinci nemaju nekog uspjeha na stolu, ali ih je barem lijepo vidjeti. Naravno, i još ljepše maknuti sa stola :-D. Uvijek je fora krknut u prvoj rundi jedinicu u koju je tvoj protivnik uložio sate i sate farbanja hehe.

Miljac

A sada, famozne slike kakve i Eldradova baba može napraviti. Svaka slika zapravo je jedan od skirmisha (iliti avantura) Nježnih Salamandera, pa ću ih i prikazati u obliku minijaturnih battle reportova. Plavo su označene linije i točke obrane, crveno su označeni vektori napada, a bijeli X-evi s krugom iznad su mjesta pogibelji marinaca, prema najboljem sjećanju.

Nježni Salamanderi vs Eldradova Astra Militarum

Prva partija sezone. Uzbuđenje na vrhuncu, scenarij, na kraju igre držati što više objectiva za što više bodova. Sve ide po planu, Salamanderi kreću u napad, skidaju gardiste jednog po jednog, a ovi ubace pokoji lucky shoot. Naravno, ja se mučim da nakon prve površinske rane svakom gardistu zadam i smrtonosni pogodak, dok Eldradovi lucky shootovi završe instant killom. Dva marinca tako padnu, a treći dobije površinsku ranu. Da se ne zapetljam u objašnjavanje pravila, to ukratko znači da moram napraviti break check, provjeru da li je moj Kill Team psihički sposoban nastaviti borbu. Naravno, uspješna eliminacija čak 6 eldradovih gardista težak je udarac za Nježne Salamandere, oni se jednostavno ne mogu nositi s teretom ranjavanja inače prijateljskih gardista i gube volju za nastavkom.

Eldrad

A jesi se ponadao da ćeš pobijediti a?

Miljac

Nježni Salamanderi vs Mayhemovi Adeptus Mechanicus

Uh. Što reći o ovome. Zadovoljno trljanje ruku protivnika “genijalca” Mayhema govori za sebe. Scenarij isti kao i prvi, Salamanderi kreću s lijeve donje strane i jedan po jedan bivaju eliminirani, što od snajpera, što od drugih igračaka Adeptus Mechanicusa. Pravi uspjeh za Nježne Salamandere budući da su eliminirali samo jednog Adeptus Mechanicus… rangera? Ili vanguarda… valjda. Poanta je, nisu izgubili zbog manjka volje, već nisu osigurali dovoljno objectiva na kraju igre. Dok nitko nije stradao, za Nježne Salamandere to je sasvim u redu.

Nježni Salamanderi vs Zagor i plaćenički Genestealer Cult

Kažem plaćenički jer Zagor ne igra sa svojim warbandom, nego je sklepao nešto na brzinu od dostupnih minijatura. Scenarij je isti kao u prve dvije partije, Zagor igra Kill Team prvi puta, a ja ga podučavam. Zagor je iskusan igrač u puno drugih strateških igara, pa protiv njega nema popuštanja i besramno grabim jednu od rijetkih prilika da ga dobijem 😈 . Samo da se razumijemo, ostale partije koje sam izgubio isto nisam popuštao, gubim jer me statistika ne služi i to nema veze s mojom kvalitetom igre 🙂 . Uglavnom, pobjeda za Nježne Salamandere.

Nježni Salamanderi vs Eldradova Astra Militarum (ponovo)

Nova prilika protiv Eldrada, novi scenarij. Bodovi se dobiju na kraju partije za svaki model iz Kill Teama koji izađe s mape s protivničke strane. Budući da Eldrad ima i više nego previše modela (6 na strani Salamandera, 16 na strani garde), odlučujem se za strategiju držanja pozicije. Ideja je da ću spriječiti svakog gardista koji želi proći, prije nego ovaj to uspije. Kako je to prošlo?

Eldrad

Samo da se ubacim, ako ovo ne baca na Sci Fi verziju Staljingrada onda ja ne znam…perfektno izveden dvolinijski juriš junaka naoružanih malo jačim svjetiljkama protiv teško oklopljenog i naoružanog protivnika na utvrđenoj poziciji. Zvuči samoubilački? Svakako je to bila i namjera, a dogodilo se sljedeće:

Miljac

Iako nisu prošli bez gubitaka, gardisti su izašli s mape u dovoljno velikom broju da osiguraju veličanstvenu pobjedu.

Eldrad

Samo malo, garda je prošla kroz gornju utvrđenu poziciju kao topli nož kroz maslac. Da nekolicina gardista nije odlučila ostati i pokušati pobiti i posljednja 2 marinca izgubili bi jednak broj modela 😀 . 2:0 za boljeg hohoho.

Miljac

Biti bolji od mene je kao da kažeš da je tvoje stanje duga nešto bolje od Grčke 😛 .

Nježni Salamanderi vs Balaclavaini Thousand Sons
Nažalost nemam sliku partije, ali sumirat ću ju vrlo kratko. Nježni salamanderi vjerojatno su suosjećali s tisuću sinova (Thousand Sons, je l’) zbog izdaje koje su ovi doživjeli u davnoj povijesti. Iz tog razloga odlučili su da im neće zadati niti jednu ranu, i da će pasti svi do jednog uz pružanje pasivnog otpora.

To je sve od slika koje može napraviti i Eldradova baba. Iskreno, Pet partija, i četiri gubitka, sasvim solidan početak sezone ako kanim dobiti titulu najvećeg gubitnika, ali hej, i to je nešto. Barem ću imati titulu, a to ne može dobiti bilo tko, titula se mora zaslužiti 😎 .

I to je sve od mene za danas. Ne zaboravite nam ostaviti komentare (čvrsto vjerujem da nemamo komentara na člancima jer ste zaboravili :mrgreen: ), ispod posta, na forumu, ili se pridružite na SEZAM Discord server. Čujemo se sljedećeg četvrtka.

Lijep pozdrav
SEZAM

Zadnji komentari s foruma