Tale of Two Hoarders: Achievement Unlocked

Miljac

Možda vam se čini kako nam je Kill Team jedan od igara koju konstantno spominjemo u objavama. Ne čini vam se, u nekom trenutku mislimo diverzificirati i na druge, no Kill Team nam je trenutno fokus igra. Glavni razlog tome je aktivna sezona, koja nas čini zaokupljenima u dobrom društvu svake subote.

Sezona će biti zaključena u 12. mjesecu, a do sada je odigrano 15 partija u kojima je sudjelovalo devetero natjecatelja. Sada već imamo dovoljno podataka da ih prikažemo na zanimljiv način. Trenutno stanje sezone:

Mayhem je u samom startu odigrao nekoliko dobrih partija, zauzeo prvo mjesto, i od onda ga ne pušta. Čestitke našem vodećem igraču sezone, iako, morat će se potruditi da na tom mjestu ostane do kraja, konkurencija je jaka.

Achievementi

Ali prvo drugo ili treće mjesto nije sve što sezona nudi. U ovoj objavi predstavit ću vam achievemente (kao u video igrama). Rekao bih dostignuća, ali u video gaming krugovima achievementi su već dobro poznata stvar, pa, idemo za tom terminologijom. Achievementi nisu ništa drugo nego oznake koje igrači dobivaju kada dostignu neki rezultat. Ali napravimo nakratko korak nazad, samo da uspostavimo neka pravila.

Iz sezone sam samovoljno isključen, ali achievementi su drugi par rukava. Oni su ovdje čisto zabave rade, pa nema razloga zašto i ja ne bi sudjelovao. Zahtjev za dobivanje achievementa je minimalno 3 odigrane partije u sezoni.

Achievemente sam podijelio u tri kategorije:

  • Jedinstveni achievementi – achievement može držati samo jedna osoba koja zadovoljava uvjete
  • Kumulativni achievementi – jedan achievement  drže sve osobe koje zadovolje uvjet
  • Nepromijenjivi achievementi – jednom kada osoba dostigne achievement, achievement je zaključan i nitko drugi ga ne može osvojiti ili preuzeti

Danas ćemo napraviti pregled jedinstvenih achievementa, a ostale ćemo ostaviti za neku drugu objavu 🙂 .

Butcher – Igrač s najviše ubijenih protivničkih modela (tie breaker 1 – manje odigranih partija)

A butcher je *drum roll*… Ja! Možda nisam najbolji igrač, ali uopće se ne sramim što sam nabio kill count na Eldradovoj Imperijalnoj gardi, hehehe 😎

Eliminator – Najveći Kill/Game ratio (tie breaker 1 – više odigranih partija)

Eliminator je *drum roll*Zagor. Čestitke Zagoru na odličnom omjeru ubijenih modela naspram broja odigranih. Ako igrate protiv Zagora, zasigurno će veliki postotak vašeg Kill Teama završiti eliminiran.

Eldrad

Khm Khm….powergamer….khm khm. 🙂

Miljac

Možda, možda i ne, čitaj dalje 🙂

Sacrificial Lambs – Igrač s najviše poginulih modela (tie breaker 1 – manje odigranih partija)

A žrtvena janjad nisu nitko drugi nego *drum roll*Eldradovi imperijalni guardsmeni! Kada igrate protiv Eldrada jedino što vas može zaustaviti je živi zid imperijalne žrtvene janjadi koja ne staje usprkos svim prijetnjama.

Eldrad

Gardisti su tu da ginu i sa sobom u grob povuku što više neprijatelja. Svaki Casualty rate od 15:1 smatram potpuno prihvatljivim.

Miljac

Naravno, ali to nije sve što držiš.

Human Shields – Najveći casualty/game ratio (tie breaker 1 – manje odigranih partija)

A ljudski štitovi idu ruku pod ruku sa žetvenim janjadi, pa i ne čudi da i ovaj achievement drži *drum roll nepotreban*Eldrad! Čestitke Eldradu na veoma fluffy igranju.

Eldrad

Net listanje mi nikad nije bilo drago. Volim pobijediti s listom koju sam samostalno složio prema tome što mi je kul i što mi je logično. Igrati s 9 plazmi u listi ne mogu nikako opravdati u backgroundu tako da ih iz tog razloga neću ni koristiti. Bez obzira na to što su jako dobre.

Miljac

Nisam rekao da je fluffy loše, štoviše, kao i tebi, i meni je pravo zadovoljstvo pobijediti s listom koju sam složio sam. Možda je pobjeda jedna od deset, ali ta jedna itekako vrijedi preostalih devet.

Player – Igrač s najviše odigranih partija (tie breaker 1 – igrač s većim game/win omjerom)

Bit ću iskren, ovaj sam achievement besramno napravio da imam realne šanse osvojiti neki od achievementa na kraju sezone i jednako besramno ga i trenutno držim, pa, tough luck, ako želite biti player, potrudite se 😛

Power Player – Igrač s najboljim game/win omjerom (tie breaker 1 – manje odigranih partija, tie breaker 2 – bodovi u sezoni)

A power player je *drum roll*Mayhem! Power player je do vrlo nedavno držao Balaclava, ali zadnja partija samnom mu je oduzela tu titulu jer sam ga, nekim čudom, uspio pobijediti, što mu je smanjilo game/win omjer. To je ujedno i prvi achievement za koji sam morao uvesti tie breaker 2, jer su dva igrača izjednačena po drugim parametrima. Čestitke Mayhemu na odličnom power gaming nastupu 🙂

Eldrad

Samo je pitanje vremena kada će Zagor sjesti na ovo mjesto 😀

Miljac

Možda, ali na ovo sljedeće zasigurno neće 😛

Filthy Casual – Igrač s najmanjim game/win omjerom (tie breaker 1 – više odigranih partija)

Filthy Casual nije nitko drugi nego *drum roll*… ja! Casual sa stilom, najmanji game/win omjer, a najviše bodova. S mojim game/win omjerom jasno je gdje su drugi igrači natukli svoje pobjede i bodove 🙂

Cowards – Igrač kojem se Kill Team najviše puta brejkao (tie breaker 1 – veći broken/game ratio, tie breaker 2 – manji casualty/game ratio)

Kukavice su *drum roll*Balaclavinih tisuću sinova! Kako je Balaclavi zadnja partija oduzela titulu power playera, tako mu je i podarila titulu kukavice (kill team mu se brejkao). Prethodno su kukavice bili Mayhemovi Adeptus Mechanicus, pa su se tako Mayhem i Balaclava efektivno zamijenili za achievemente Power Player i Cowards. U balaclavinu obranu, za zadnju partiju koju je igrao protiv mene u listu je ubacio tzangore da omekša svoju, prethodno izuzetno tvrdu listu.

Brave Souls – Igrač kojem se kill team najmanje puta brejkao (tie breaker 1 – veći Casualty/Game Ratio)

Pomalo neočekivano, hrabre duše su *drum roll*Eldradovi guardsmeni! Usprkos svim porazima i pogibelji svojih drugova, ovi se guardsmeni ne daju smesti, glavni je cilj pobjeda i to je jedino što ih zanima u njihovom kratkom životu na bojnom polju.

Eldrad

Pa nego kako! Koliko puta je moja slabo naoružana i neopremljena garda morala izaći na megdan teško naoružanim, oklopljenim i genetski modificiranim marinačkim mimozama. Apsolutno zaslužuju ovu titulu.

Miljac

Pa rekao bih nešto protiv, ali statistika ne laže, zasluga je njihova.

Every Soul Matters – Najmanji casaulty/game ratio (tie breaker 1 – više odigranih partija)

A svaka duša bitna je *drum roll*Balaclavi i njegovih tisuću sinova. Ovaj achievement Balaclava čvrsto drži od samog početka, s minimalnim gubicima prolazi kroz pobjede i poraze. Čestitke na odličnom casualty/game omjeru.

Moje isprike na relativno nepreglednim slikama za achievemente. Htio sam sličicu za svaki achievment, a nisam imao puno vremena to napraviti. Ako imate bolji prijedlog za naziv ili sliku achievmenta, javite nam na naš SEZAM Discord server.

Vjerojatno ste primijetili da su nam objave nešto rjeđe u zadnje vrijeme, zbog nekih obveza i zbog toga što ulažemo dosta truda (a posljedično i vremena) u svaku objavu tako će vjerojatno biti kompletan 5. mjesec. Ali u svakom slučaju, s blogom nastavljamo, za to se ne morate brinuti. To bi bilo sve od mene za danas, javite nam se na forumu, Discord serveru, ili u komentarima 🙂

Lijep pozdrav do sljedećeg puta,
SEZAM

Zadnji komentari s foruma