Stanje SEZAM-a 06/2019

Tko nas aktivno prati zna da smo u 5. mjesecu imali kreativnu rupu, što nedostatkom bloga, što nedostatkom termina za igranje. Nakon oporavka od obveza nastavljamo u dobrom starom stilu uz poneke novitete. Jedan od takvih noviteta je uvođenje igre Warhammer Underworlds u program studija, kao i otvaranje sezone za istu (sezona je počela 8.6.). Za više detalja, nastavite čitati 🙂

Što točno znači uvođenje igre u program studija? Za odgovor na to pitanje, i kako bi mogli jasnije komunicirati što nudimo starim i novim igračima strateških igara s minijaturama i hobistima, definirali smo neke termine i programe.

SEZAM Studij

Svaku od igara uvrštenih u program studija možete naučiti subotom od 9 do 16 sati, danima kada je SEZAM otvoren. Program SEZAM Studij Nema nikakvih preduvjeta koje morate ispuniti. Igre u programu studija možete doći naučiti i isprobati bez prethodnog znanja o igri i bez minijatura ili drugih investicija. Najava nije nužna, ali je poželjna kako bi voditelj mogao osigurati sve što je potrebno za igru koju želite naučiti, te da ima dovoljno vremena podučiti vas. Najaviti se možete putem e-maila [email protected], ili putem kanala #studij na našem Discord serveru. Igre koje su trenutno u programu studija:

SEZAM Sezona

SEZAM Sezona je određeni vremenski period u kojem igrači skupljaju bodove za pojedine igre. Bodovi se skupljaju po unaprijed određenim pravilima. Cilj SEZAM Sezone je držati igrače angažiranima tijekom cijele godine i poticati rast zajednice. Za sezonu nije potrebna prijava igrača, potrebno je samo prijaviti partiju odigranu u subotnjem terminu od 9 do 16 sati, a sukladno tome, igrači se u sezonu mogu priključiti u bilo kojem trenu. Kao dodatan bonus, igrači se mogu veseliti i achievementima, o čemu možete pročitati više u ovoj objavi bloga. Na kraju godine, održat će se dodjela nagrada, a sezona aktivna za sljedeće igre:

Kill Team sezona aktivna je skoro od početka godine, i već je odigran popriličan broj partija (22 da budemo precizni). Trenutno stanje u poretku Kill Team sezone je:

Budući da je Warhammer Underworlds sezona tek započela, i dosad nije bila poštena najava, odigrana je tek jedna partija, pa je i sukladno tome trenutno stanje:

SEZAM Kampanja

Kampanja je organizirano igranje, neodređenog trajanja, gdje je cilj uživati u narativnom aspektu igre. Trenutno nemamo aktivne kampanje, no razmišljamo o uvođenju. Želite li da uvedemo kampanju u za neku od igara s minijaturama? Ili još bolje, želite li voditi neku takvu kampanju? Svakako nam se javite na email [email protected], ili na naš Discord server.

SEZAM Radionica

SEZAM Radionica je program edukativnog sadržaja u kontekstu našeg hobija. Radionice mogu biti organizirane, te će u tom slučaju biti unaprijed najavljene, ili mogu biti kontinuirane. Sve što nudimo kroz kontinuirane radionice dostupno je svake subote od 9 do 16 sati, kada je SEZAM otvoren. U 12. mjesecu prošle godine održana je prva organizirana SEZAM Radionica, tečaj slaganja i bojanja minijatura (tada se još nismo zvali SEZAM :mrgreen: ). Nagoviještali smo pred par mjeseci da će biti najava i druge radionice istog sadržaja, no zbog privatnih obveza voditelja morali smo ju odgoditi. Budite bez brige, organiziranih radionica će još biti, ali podučeni iskustvima prve radionice, treba nam vremena da ih kvalitetno pripremimo. A ako ste jako nestrpljivi, i želite pobojati svoje minijature što prije, čitajte dalje.

  • SEZAM Radionica – Sastavljanja i bojanje minijatura (kontinuirana radionica) – U sklopu programa SEZAM Radionica možete doći subotom od 9 do 16 (kada MC radi) i uživati u besplatnim savjetima voditelja u vezi sastavljanja i/ili bojanja minijatura. Sve što vam treba je vaša minijatura, a boje i alati dostupni su u SEZAM-u. Gdje je kvaka, pitate se? Kvake nema, razlika je jedino u tome što ste na organiziranim radionicama u fokusu vi, dok u sklopu kontinuirane radionice voditelj ne posvećuje vrijeme isključivo vama, već i ostalim posjetiteljima

A kad smo već spomenuli iskustva prve radionice, pri završetku smo pisanja skripte o sastavljanju i bojanju minijatura (već je dugo u pripremi, kako će neki posvjedočiti 😳 ) koja će po završetku biti dostupna svima.

SEZAM Sraz

SEZAM Sraz je kolektivan naziv za događaje u organizaciji SEZAM-a na kojima se odvija primarno (ne i ekskluzivno) kompetitivno igranje, najčešće u obliku turnira u trajanju od jednog ili dva dana. SEZAM Sraz događaji bit će unaprijed najavljeni, s pripadajućim pravilima (tzv. rules pack). Igre prisutne na Sraz događanjima bit će unaprijed određene u najavi događaja.

SEZAM Sraz je ideja u začecima, i malo je vjerojatno da ćemo takav događaj organizirati ove godine. Ipak, željeli smo vam dati pogled u budućnost, o tome kakve ideje imamo i kako se stvari kreću. Naša je želja da SEZAM Sraz postane događaj koji će se održavati svake godine, svojevrsni brand 😎 .

 

To bi bilo to od nas za danas, očekujte novu objavu bloga u skorije vrijeme. Ako imate kakve prijedloge, želite da uvrstimo neku od igara u program studija ili sezone, ili samo imate pitanja u vezi SEZAM-a ili hobija općenito, javite nam se na [email protected], ili na naš Discord server.

Lijep pozdrav,
SEZAM

Zadnji komentari s foruma