Tale of Two Hoarders: One Hoarder to Rule Them All

Miljac 

Eldrađe, budući da nisi nešto aktivan na blogu, i da nam je omjer 7:2 (za mene, jasno) u broju napisanih članaka, odlučio sam kidnapirati blog za svoje potrebe dok se ne aktiviraš 😈 .

Budući da je Kill Team sezona krenula punom parom, ne trebam više ulagati toliko vremena u održavanje iste. Da ne bi netko krivo shvatio, to ne znači da će sezona biti zapuštena. Partije se i dalje prate, novi igrači su i dalje dobrodošli, achievementi i dalje postoje. To samo znači da su stvari na svojem mjestu i idu svojim tokom.

S druge strane, to mi omogućuje da ulažem više vremena u nove projekte/programe. Više o nekim novim programima možete pročitati u objavi Stanje SEZAM-a. Da bi igra postala dio nekog od programa SEZAM-a, prvo moram uložiti svoje vrijeme u tu igru. Moram naučiti pravili, složiti vojsku/warband, odigrati najmanje dvije, tri partije itd.. Iz tog razloga, a i zato što osobno uživam u različitim igrama koje su dio ovog hobija, stalno sam u potrazi za novom-sljedećom igrom koju želim isprobati i podijeliti s drugima.

I dalje Miljac

Tako mi je za oko zapela jedna igra koja NIJE Middle Earth Strategy Battle Game kako bi mogli pomisliti iz naslova. Naslov se referencira na to da nam se Eldrad ulijenio (ne dam mu priliku da mi upadne u post ovog puta  😈 ) i da sam pišem blog. Igra je dakle Outremer: Faith and Blood. Sukobi ove skirmish igre odvijaju se u razdoblju između 1095. i 1291. godine u križarskim državama, i na drugim bojišnicama križarskih ratova. Moram biti iskren i reći da nisam bio vrijedan đak u srednjoj školi. Kao posljedica toga, povijest mi nije jača strana, stoga na ovu igru gledam dvojako. Jedan pogled je kroz oči wargamera. Tu me interesiraju mehanike koje igra koristi, koliko je zabavna itd.. Drugi pogled je kroz oči novo otkrivenog i znatiželjnog povjesničara u meni.

Outremer: Faith and Blood

Želim u detalje proučiti viteške redove križarskih ratova. Želim se upustiti u rekreiranje povijesnih, ali i u stvaranje fiktivnih bitaka u tom razdoblju. Uvijek me veseli činjenica da uz igru mogu nešto i naučiti, a budući da je Outremer: Faith and Blood skirmish igra za koju treba između 5 i 20 minijatura, daje mi odličnu priliku da to napravim u realnom vremenu.

Dok već pričamo o realnom vremenu, u jednom sam trenu mislio nastaviti ovu objavu s novom temom. Ipak, odlučio sam držati se kratke objave koju mogu napisati u tom realnom vremenu, pa eto, uživajte u nastavku tjedna. To je sve od mene za danas.

Želite igrati neki specifičan wargame ili skirmish wargame? Javite nam na [email protected] ili na naš Discord server, nikad ne znate, možda baš tu igru sljedeću uvedemo u neki program 🙂 .

Lijep pozdrav do sljedećeg puta.

Zadnji komentari s foruma