Tale of Two Hoarders: Od boje preko boja do boje… dio prvi

Miljac

Uh, zadnja su četiri tjedna bila intenzivna, puna hobi događaja. Možda ipak ne toliko puna, dva događaja, ali oba su zahtijevala puno pripreme. Eldrad što si ti napravio za hobi u tih mjesec dana?

Eldrad

Miljac

Carry on… 😆

Kill Team turnir

Moja četiri intenzivna tjedna počinju negdje oko 1.7. kada sam krenuo pripremati svoje space marince za Agram Arena Summer turnir u Kill Teamu. Za Kill Team turniru dozvoljeno je imati roster od 20 obojenih modela. Od tih 20, prije svake partije, bira se Kill Team u vrijednosti od 100 bodova. Do tog trena obojeno sam imao svega par tactial marinaca i jednog intercessora, pa je slijedio tjedan u kojem sam većinu slobodnog vremena trošio na sastavljanje i bojenje. Cilj mi je bio dovršiti 5 Primaris Reiver modela. Iako ih nisam dovršio, pobojao sam ih dovoljno dobro, postigavši takozvani tabletop standard. Ali budimo realni, tabletop ne znači ništa osim, minijature su dovoljno smisleno obojene da se mogu koristiti za igru na većini turnira :mrgreen: . Zaključak je, imam još posla oko tih marinaca.

Iz SEZAM-a na turnir se uputilo dvoje igrača. Moja malenkost i Balaclava, naš, u trenutku pisanja vodeći čovjek SEZAM Kill Team sezone 2019. Balaclava predstavi nam se ukratko.

Balaclava

Pozdrav, ja sam Domagoj, poznatiji svima kao Balaclava iliti onaj s Tisuću sinova i prokletim 2+ saveom. Već sam godinama veliki ljubitelj svega s predznakom 40k, ali tek prije kojih godinu dana sam se počeo aktivno baviti hobijem. I dalje su mi lore i igranje na prvom mjestu, ali s vremenom sve više gušta pronalazim u bojanju (slaganje modela nikada neću zavoljeti, ljepilo i skalpeli su mi najmrskiji protivnici). Kao i Miljac, imao sam grandiozne ideje o Kill Team rosteru koji ću složiti za ovaj turnir, ali spletom okolnosti (čitaj: lijenost) na turnir sam došao sa samo šest modela. Ipak, Sinovi su odradili svoj posao sasvim dobro.

Miljac

I više nego dobro… odnosno, kako koji sinovi. Skačem pred rudo, vratimo se nazad.

Iako je originalni broj prijavljenih bio 9 (ako se ne varam), dio ljudi bio je spriječen doći ili je otkazao, pa nas je na dan turnira ostalo svega 4 (plus organizator kao 5. koji nije igrao da bude paran broj igrača). Usprkos malom broju igrača, odnosno, vjerojatno upravo zbog toga, turnir je bio vrlo ugodan i opušten. Krenimo redom.

1. Partija

Scenarij – svatko dobije 1 victory point za svaki od sljedećih ispunjenih uvjeta:

  • osiguran 1 objective
  • osigurana 2 objectiva
  • osigurano više objectiva od protivnika

Dodatno, svatko je mogao odabrati tri sekundarna objectiva, no to zahtjeva nešto više informacija no što mi je ostalo u glavi 💡 (za bilo koju od narednih partija).

Space Marines (Miljac) vs. Thousand Sons (Tomislav)

Oni koji igraju neki oblik igara s minijaturama gdje je kockica, odnosno sreća faktor, znaju da postoje oni trenutci kada ti jednostavno ne ide. Samo na ovom blogu, žalio sam se na takve trenutke i više nego jednom. Ova je partija definitivno bila jedna od tih.

Budući da sam odigrao popriličan broj partija protiv Balaclave koji isto igra Thousand Sons, znao sam kako funkcioniraju. Taktika je bila osigurati bodove rano, a braniti se kasnije. Vjerojatno nije bila najbolja taktika za konkretnu partiju, ali vjerojatno niti najgora. Missile Launcher sam taktički postavio na visoko mjesto, a ostatak kako bih osigurao objective rano u igri. A partija je na moju žalost izgledala od prilike ovako (ne nužno prikazanim redoslijedom):

originalna slika by Tvrtko (organizator)

Ukratko, bio sam pometen sa stola. Mislim da je Missile Launcher ostao živ, ali nije napravio pošten pogodak cijelu partiju, pa sam simbolično nacrtao misfire :mrgreen: . Izgubio sam i više nego dovoljno, u bodovima je rezultat bio nešto poput 14:2. Usprkos tome, nisam završio partiju s gorkim okusom u ustima, te bih htio zahvaliti Tomislavu na vrlo ugodnoj partiji. Balaclava, preuzmi 🙂 .

Thousand Sons (Balaclava) vs. Orks (Bačva)

Balaclava

Nisam se često susretao s orcima u Kill Teamu, ali sam znao što otprilike očekivati; Zelenu (u ovom slučaju ljubičastu) plimu, koji sam i dobio. Nadao sam se kako ću uz taktičko pozicioniranje moći držati dovoljan broj objectiva te usput ubiti bilo koje orkove koja se odluče približiti. Ipak, bolter i mind bullets nisu bili dovoljni te je uskoro Zelena plima preplavila moje redove. Unatoč tome, uspio sam skupiti solidan broj bodova koji se pokazao značajnim u finalnom rezultatu turnira.

Green tide washing away the Dust. – originalna slika by Tvrtko (organizator)

2. Partija

Scenarij – svatko dobije 1 victory point za svaki od sljedećih ispunjenih uvjeta:

  • osiguran 1 objective
  • osigurana 2 objectiva
  • osigurano više objectiva od protivnika
Space Marines (Miljac) vs. Thousand Sons (Balaclava)

Na žalost, nemamo sliku iz zajedničke partije, ja sam zakazao sa slikanjem, pa smo se za slike partija obratili organizatoru, te ovim putem zahvaljujem na tome  🙂 . Budući da ne možemo slikom predočiti kako je partija izgledala, možemo se referencirati na deployment zonu. Označio sam objective brojevima radi lakše orijentacije.

Po mojem sjećanju, Balaclava je uzeo rano vodstvo, dok ja nisam puno zaostajao. Bilo je otvoreno nekoliko bojišnica. Jedna u kojoj su se po običaju napucavala dvojica s teškim dalekometnim oružjima (sa 6. na 1. i obrnuto). Druga oko objectiva 2., gdje se moj tactical sergeant s power fistom sukobio s povećim brojem neprijatelja, što tzangora, što rubric marinaca. I treća kod objectiva 4., gdje se ne sjećam što se točno dogodilo, ali mislim da sam izvukao deblji kraj na toj strani.

Tijekom igre solidno sam držao 6. i 3., a 2. je više puta izmjenjivao ruke. Zadnji red započeo sam s laganim zaostatkom, ali teoretska šansa za pobjedu je postojala. Samo teoretska do duše, jer je Balaclava odlično odigrao svoj završni dio, i ostvarivši bodove na sekundarnim objectivima negirao bilo kakvu taktiku koja bi me mogla spasiti. Sve u svemu jedna zanimljiva partija, ugodnog atmosfera i rezultat od nekih 14:11 za Balaclavu. Kako je to izgledalo iz tvoje perspektive?

Balaclava

Definitivno jedna od najnapetijih i najtaktičkijih partija. Nije bilo previše (ne)sreće na kockicama s bilo koje strane, tako da je došlo do pravog mind warfarea. Partija je lako mogla poći u bilo kojem smjeru ali srećom su u posljednjem potezu moji modeli bili smješteni tako da su mogli postići velik broj sekundarnih objectivea (smrtnici kažu sreća, Tzeentch kaže Just as planned).

Thousand Sons (Tomislav) vs. Orks (Bačva)
Miljac

Partija o kojoj ne možemo puno reći budući da nitko od nas nije sudjelovao. Ono što znamo je da su pobijedili Tomislav i njegovih tisuću sinova. Čestitke Tomislavu na 2. pobjedi.

3. Partija

Scenarij – svatko dobije victory pointove za svaki od sljedećih ispunjenih uvjeta:

  • osiguran 1 objective – 1 bod
  • osigurano više objectiva od protivnika – 3 boda
Space Marines (Miljac) vs. Orks (Bačva)

Kada bih morao sažeti ovu partiju u par riječi, rekao bih “odlična, bad roll olympics partija”. Urnebesna atmosfera označila je ovu partiju od početka do kraja. Bačva i ja natežemo se tko lošije rola, i pokrivamo to jednim lošim rolom za drugim. Ipak partija nije bila određena isključivo time, bilo je tu taktike s obje strane. Za ovu sam partiju u Kill Team odabrao većinu primaris reivera koje sam imao, pa sam se zatrčao do objectiva odmah u prvom potezu, osiguravši veliku početnu prednost. Ipak kako je igra odmicala, veliki body count Orkova počeo je preuzimati polje. Zelena plima pokazala se i više nego opasnom prijetnjom.

originalna slika by Tvrtko (organizator)

Falilo nije ni bliske borbe ni napucavanja. Tuklo se i pucalo na sve strane. Partija je bila prava uživancija i pravi bloodbath. Nakon svega što se izdogađalo, uspio sam izvući pobjedu s 2 boda razlike. Odlična partija i odličan turnir.

Thousand Sons (Balaclava) vs. Thousand Sons (Tomislav)

Balaclava

Napokon se i to dogodilo, susret dvije tisuće sinova.. Vjerojatno ni sam Tzeentch nije znao što mu je činiti. Vrlo krvava partija s jako velikim brojem žrtava. Kada sam  već u prvom potezu uspio ubiti protivničkog sorcera, mislio sam da mi se smiješi pobjeda. Ipak, već sljedeći potez moj je sorcerer (vjerojatno u trenutku suosjećanja) odlučio raznijeti sam sebe. Na kraju, nakon mnogo prolivene krvi i pijeska, moj protivnik je uspio odnijeti taktičku pobjedu, skupivši veći broj objectivea.

Građanski rat Tisuće sinova – originalna slika by Tvrtko (organizator)

I tako, nakon nekoliko sati igranja turnir je napokon dovršen. Odlična igra od strane svih sudionika. Finala tablica je izgledala ovako:

  1. Tomislav (Thousand Sons)
  2. Balaclava (Thousand Sons)
  3. Bačva (Orcs)
  4. Miljac (Salamanders)

Miljac, Bačva i ja smo svaki postigli po jednu pobjedu i dva poraza, dok je Tomislav završio turnir besprijekorno, s tri pobjede bez i jednog poraza. 

Sve u svemu, kako je Miljac već rekao, odličan i opušten turnir, unatoč malom broju sudionika. Ovim putem bih još jednom zahvalio organizatoru i veselim se sljedećem eventu!

Miljac

I za kraj i od mene još jednom, hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog turnira i svim suigračima na odličnom provodu. Malo je reći da nas je taj turnir inspirirao da se sami okušamo u organizaciji, zato ako već niste, bacite oko na najavu Kill Team turnira u organizaciji SEZAM-a, 05.10.2019. A koji je hobi događaj okupirao moja sljedeća 3 tjedna, pročitajte u sljedećoj objavi 😉 .

Ako imate želje, pozdrave, komentare ili pritužbe, javite nam se na e-mail [email protected], ili na naš Discord server.

Lijep pozdrav,
SEZAM

Zadnji komentari s foruma