SEZAM top 3×3: Space Marine loyalist chapters

Miljac

Osobno volim čitati (ili gledati,ovisno o mediju) top X liste na teme koje me zanimaju. Iz tog razloga, odlučio sam se i sam okušati u izrade iste.

U pomoć sam pozvao još 2 člana SEZAM-a, a za temu prve liste odabrali smo, kao što naslov kaže top 3 loyalist Space Marine chaptera. Uživajte u nastavku 🙂 , Eldrad, preuzmi.

Eldrad

Općenito smatram da su Space Marinci najveća pogreška koju je Emperor napravio. Da se oslanjao na dobru staru i pouzdanu gardu sve bi bilo bolje i jednostavnije. Ne bi bilo hereze i svi bi bili sretni.

Iz tih razloga ne mogu reći da preferiram bilo kakve marince, ali mogu nabrojati tri chaptera koja su mi najmanje jadna.

#3

Marines Malevolent – Chapter koji ni najmanje ne mari za ljudske žrtve te su kao takvi učestalo dolazili u sukob s drugim manje vrijednim chapterima poput Salamandera. Totalno su za maksimiziranje kolateralne štete i primjene ekscesivne sile. Najbolji frendovi s Death Korps of Krieg (jedna od najcjenjenijih regimenti gardista).

#2

Legion of the Damned – Ex. Fire Hawks chapter za koji se smatra da više ne postoji prema imperijalnim spisima. Pojavljuju se iznenada kao utvare na najbrutalnijim bojištima kako bi….drumroll…spasili guzice ostalim mainstream bezveznim chapterima 😀 .

#1

Carcharodons Astra – Chapter po mom ukusu. Soliraju većinu vremena u rubnim dijelovima galaksije vrebajući na bilo kakve neprijatelje te povremeno se uključuju u bitne konflikte da donesu prevagu silama imperije i naravno spase guzicu ostalim mainstream bezveznim chapterima (među kojima su vjerojatno i tri chaptera koja je Miljac odabrao 😀 ). Krajnje brutalni i orijentirani na pobjedu i totalno uništenje protivnika bez obzira na ljudske gubitke (sve dobre i cijenjene kvalitete kakve ima i imperijalna garda). Ne zna se pouzdano tko im je bio matični chapter od kojeg su potekli, ali se nagađa da bi to mogao biti Raven Guard Chapter.

Bonus izbor

Alpha Legion (Neka mi netko dokaže da ne spadaju među lojaliste 😛 ). Totalno kul chapter.

Miljac

Prije mog odabira, crno na bijelo, nisam 40k lore guru, i moje znanje chaptera se trenutno svodi na pretraživanje i čitanje lexicanuma (ne samo za ovu objavu, već općenito). Tek sam počeo čitati knjige iz bogatog 40k svijeta, pa lako moguće da će se moja lista kroz vrijeme promijeniti.

A što se tvog odabira tiče Eldrad, zanimljivo. Iz tvojih komentara dobivam dojam da ti jednostavno želiš biti kontra. Budi kontra kontre radi, prvo ismijaš moj odabir, a onda razmišljaj, je l’? E pa, šala je na tvoj račun jer nisi uzeo u obzir da nam se čak 2 od 3 odabira poklapaju.

#3

Carcharodons – da, Carcharodons su moj 3. odabir. Od trenutka kada sam kupio prvi box space marinaca imam jedno oko na ovom chapteru. Imam i dokaz negdje na bespućima interneta. Ali da učinim listu malo zanimljivijom, odlučio sam ti predati ovaj entry, i odabrati drugi. Stoga je moj 3. odabir…

Exorcists – chapter zanimljivog porijekla, navodni successor chapter Grey Knightova. To je zanimljivo samo po sebi jer Grey Knightovi nisu codex compliant chapter i načelno nemaju successor chaptere. Grey Knightovi su dio imperijalne inkvizicije, Ordo Malleus, ili ti ogranak inkvizicije koji se bori protiv demona. Exorcisti su s druge strane gotovo u potpunosti codex compliant chapter, a nastali su kao dio tajnog projekta imperijalne inkvizicije. Zanimljiva kombinacija klasičnog space marine chaptera i misterioznih Grey Knightova, stavlja ih na moje 3. mjesto (umjesto Charcarodoona 😛 ).

#2

Legion of the Damned – eh da, nisi mislio da će se i ovaj chapter naći na mojoj listi, je l’? I to pod istim brojem. A da ne bi mislio da sam jednostavno kopirao tvoj odabir, Balaclava može potvrditi da sam pričao kako mi je to 2. najdraži chapter. Enigmatična priroda ovog chaptera u kombinaciji s neustrašivim guerilla taktikama za mene drži ovaj chapter na brzo rastućoj uzlaznoj putanji. Kako je Eldrad rekao, trenutno prihvaćen lore je da su to ex. Fire Hawks koje je progutao warp. Prema nekim teorijama to su emperorovi demoni iz imateriuma. Materijaliziraju se u ključnim trenutcima iz warpa, nikad prerano niti prekasno, a da pritom nitko ne primijeti kako su se točno pojavili ili na kraju bitke nestali. Dovoljno je reći da su spasili guzicu čak i primarchu Roboute Guillimanu, sukobivši se pritom s greater demonom Skarbrandom.

#1

Salamanders – Salamanderi, jedna od tri legije koje su bile gotovo potpuno uništene. Sve tri su mi dobre, ali Salamanderi su moj shaterd legion odabir. A kao što sam rekao, Eldrad, ovi tvoji Marines Malevolent su totalna kontra onome što si znao da je moj prvi odabir. Za razliku od Marines Malevolent, Salamanderi su jedni od rijetkih space marine chaptera koji uistinu brinu o ljudskim životima, o tome kako će njihove akcije utjecati na lokalno stanovništvo i kako spriječiti pogibelji. Zbog neustrašive prirode, Salamandere se šalje na bojišnice gdje su šanse za uspjeh minimalne ili nikakve, a za razliku od ostalih chaptera, svaki marinac iz Salamander za sam popraviti i modificirati svoj oružje ili power armor. Sve to drži Salamandere na mom prvom mjestu.

Bonus izbor

Carcharodons, jer je to moj originalni 3. izbor 😎

Balaclava

Prvo,  potvrđujem da je Miljac zaista naveo Legion of the Damned kao jedan od najdražih chaptera. Štoviše, zaključili smo da su toliko over-the-top da savršeno odgovaraju 40k settingu. A sada na moje najdraže lojalne chaptere.

#3

Dark Angels – Jedna od prvih 20 18 legija, prošlost Dark Angelsa prepuna je misterija i hereze, što ih čini jako zanimljivim za nas ne-potpuno-lojalne igrače. Tko zna, možda uopće ne pripadaju na ovu listu. Ipak, prvi marinac kojeg sam ikada pobojao bio je Dark Angel te zbog samog tog razloga Dark Angelsi drže posebno mjesto u mom srcu.

#2

Marines Malevolent – Stvarno nisam mislio da će se ovaj, jedan od najomraženijih chaptera ikad, pronaći dvaput na ovoj listi. Ipak. čini se da ima nešto privlačno u toj nekonformnosti i brutalnoj pragmatičnosti. Još jedna zanimljivost, Marines Malevolent su u groznim odnosima i s Adeptus Mechanicusom, tako da su Malevolenti osuđeni na uzimanje opreme s tijela preminulih marinaca (za čiju smrt su ponekad slučajno i sami krivi). Jednom prilikom sam čak i htio započeti Marines Malevolent 40k vojsku (dokaz ovdje) ali sam ubrzo odustao. Ne samo zato što je žutu nepraktično bojati.

#1

Blod Ravens – Za moje prvo mjesto nikada nije bilo sumnje. Svijet 40k-a otkrio sam igrajući Dawn of War, tako da su Blood Ravensi za mene uvijek bili glavni chapteri. Osim toga, njihova prošlost je veoma misteriozna te mnogi nagađaju da su zapravo lojalni potomci legije Thousand Sons (daleko najkul legije ikad). Mnoge činjenica upućuje na to: jako velik broj psykera, colour-scheme koje podsjeća na onoj pre-heresy Thousand Sonsa, već spomenuta misteriozna prošlost te sam moto Blood Ravensa: Knowledge is power, koji su nerijetko izgovarali pripadnici legije Thousand Sons.

Bonus izbor

Moj bonus odabir su Fallen, jer u slučaju da su Dark Angels heretici, onda Fallen nisu heretici. Moram igrati na sigurno.

Miljac

Prema svemu sudeći Eldrad, jedina ne originalna lista je tvoja. Svi tvoji odabiri se nalaze i na drugim listama 😆

Ako vam se sviđa ovaj tip objeve, i htjeli bi se sami okušati na ovu temu, javite nam na e-mail [email protected] vaša 3 omiljena Space Marine lojalna chaptera uz kratki opis zašto ste odabrali baš taj chapter. Ako bude dovoljno prijava, sastaviti ćemo i objaviti community top 3×3 😀 .

Ako pak samo želite prokomentirati naše odabire, javite nam se na naš Discord server.

Do sljedećeg puta, lijep pozdrav svima 🙂 ,

SEZAM

Zadnji komentari s foruma