SEZAM 2.0

Lijep pozdrav svim minijaturistima, i svim drugim, dragim nam čitateljima.

Prošlo je puno vremena od našeg zadnjeg javljanja, ali bez brige, imamo dobar razlog. Ili izgovor, kako god želite 🙂 . Vrijeme koje bi inače trošili na pisanje članaka (a vjerujte nam, imali smo ideja za pisanje), vrijedno smo uložili u izradu naše nove web strane. Svi ste dobrodošli na sezam.igranje.hr! Nemamo još mnoštvo sadržaja, ali nadamo se da će te pronaći nešto za sebe.

Sretan nam 2. rođendan!

Ova nova web stranica nije samo nova platforma za pisanje članaka. Ova web stranica poklon je vama, i nama, za 2 godine rada SEZAM-a 😀 . Prvi datum rada SEZAM-a bio je za vikend 30.6.2018.. Nismo se još zvali SEZAM (već samo SEkcija ZA Minijaturiste), i prvih nekoliko vikenda proveli smo usamljeni čekajući nove entuzijaste i članove. Ali uložen trud i vrijeme isplatili su se, brojimo 20-ak članova, završili smo sezonu Kill Teama i Warcrya, i održali dva SRAZ-a (turnira). Ovom stranicom, želimo približiti hobi i pružati zanimljiv sadržaj, ne samo članovima SEZAM-a, već svim hobistima, minijaturistima, i ostalim čitateljima s cijelog područja Republike Hrvatske.

Sadržaj stranice

Radno vrijeme SEZAMa je subotom od 9 do 16 sati, no zbog obveza voditelja nismo u mogućnosti biti otvoreni svake subote. Zbog toga što SEZAM nema stalno radno vrijeme, već se termini određuju isključivo prema mogućnostima voditelja, napravili smo widget “KALENDAR” (desno od sadržaja, pri vrhu stranice) gdje uvijek pouzdano možete provjeriti radno vrijeme.

Statična pozicija kalendara

NAPOMENA: za vrijeme epidemije koronavirusa radno vrijeme je podložno nepredviđenim promjenama. Do nekih boljih vremena, preporučamo ažurno pratiti KALENDAR.

Ispod kalendara možete pronaći stalnu poveznicu na naš Discord server. Server sadrži kanale za mnoštvo strateških igara s minijaturama, samo neke od kojih su Warhammer 40k, Kill Team, Warcry, Frostgrave i Oathmark. Na serveru brojimo i preko 60 članova, što čekate s prijavom?

Za početnike

Kako je naša zajednica relativno mala i poznato je da nije lako ući u hobi wargaminga i bojenja minijatura, pripremili smo sadržaj namijenjen upravo početnicima. Želimo svima približiti i olakšati ulazak u ovaj hobi. Nije bitno imate li 10, 16 ili 46 godina, ako vas zanima ovaj hobi, pogledajte neki od sljedećih sadržaja.

Ako vas zanima igranje igara s minijaturama ali ne znate od kuda početi, pripremili smo opise za izbor igara koje se igraju u SEZAM-u. U opisu svake igre ukratko je opisana ideja igre, mehanike, što je potrebno za igru, korisne poveznice i tzv. “how to play” video ako postoji. Navedene igre nikako nisu sve u opticaju, u SEZAM-u možete igrati koju god igru s minijaturama vam srce poželi, dok god imate protivnika. S vremenom ćemo sigurno dodavati još igara na popis.

Za one koje interesira bojenje minijatura, pripremili smo seriju kratkih vodiča kroz osnovne tehnike koje se koriste pri sastavljanju i bojenju minijatura. S vremenom želimo proširiti vodiče s naprednijim tehnikama, no morali smo od nekud započeti 🙂 .

Za kreativce

Nije tajna, kako je već prije spomenuto, da nas je malo u ovom hobiju. Niti je tajna da nas još manje aktivno sudjeluje u pružanju sadržaja za druge. Vrijeme je dragocjeno, koliko nama, toliko i svima vama, našim čitateljima i posjetiteljima. Iz tog razloga odlučili smo vas potaknuti na angažman na takav način da vama uštedimo vrijeme potrebno za taj angažman.

Želite pisati o nekoj hobi temi? Želite pisati ali jednostavno nemate vremena dogovarati se voditeljima, učiti WordPress i raditi provjeru pravopisa objave za neku temu koju u konačnici samo želite podijeliti s drugima? Razumijemo vas, u potpunosti. Zato smo vam približili pisanje članaka. Od sada, sve što trebate napraviti je otići na stranicu “Napiši članak” iz izbornika “SEZAM”, ispuniti formu i poslati na obradu. Mi ćemo odraditi provjeru sadržaja, uređivanje objave i u konačnici objaviti 🙂 .

Za sve

Ako vas ništa od navedenog ne interesira, posjetite Forum, ili naš vrlo aktivan Discord server. Svakako bacite oko i na našu galeriju, koja trenutno ima skroman izbor slika, ali ćemo ih s vremenom dodavati, a možda i razbiti na tematske galerije.

Organizirano igranje u RH

Iako smo imali velike planove za razne oblike organiziranog igranja, zbog nastale situacije u Hrvatskoj prouzrokovane koronavirusom, to smo stavili u drugi plan i fokusirali se na izradu web stranice. S tim rečenim, ti planovi nisu nestali, samo su odgođeni. I dok vam ne želimo još otkrivati konkretne stvari, možemo reći da osim angažmana u našoj igraonici, Meeples Corneru, planiramo podržati igranje strateških igara s minijaturama na kompletnom području RH. O točnom vremenu kada ćemo to uvesti i konkretnoj izvedbi još ne možemo pričati, ali nadamo se da vas ovakve vijesti vesele koliko i nas 😀 .

Što možemo očekivati dalje?

Osim spomenutog organiziranog igranja, nastavit ćemo poboljšavati stranicu i pružati nove sadržaje, imamo mnogo ideja i nismo ih stigli sve implementirati. No umjesto da lovimo savršenstvo, odlučili smo izaći s ovime što imamo. Kako kaže ona narodna,”bolje vrabac u ruci nego golub na grani”. Toliko od nas za danas, bojite i slažite minijature do sljedeće objave 😀 .

Lijep pozdrav svim čitateljima,
SEZAM 

Zadnji komentari s foruma