Frostgrave kampanja (battle report)

Frostgrave kampanja (battle report)
Riječ urednika: kako smo ranije mislili objaviti stranicu, ova je objava sada već zastarjela. Kampanja je napredovala a onda nas je zadesila i korona. Ipak, to vas ne bi trebalo odvratiti od užitka čitanja. Hvala Natsugawi na ovom odličnom battle reportu.

Početak FG kampanje

S obzirom na to da se neko vrijeme nije igrao Frostgrave, proteklih smo tjedana odigrali dvije partije za zagrijavanje i da se malo podsjetimo kako idu pravila. Oba smo puta igrali u četiri igrača (inače je igra defaultno zamišljena za 2 igrača tj. 1v1) i nije bilo nikakvih problema, dapače rekao bih da je bilo zanimljivije i s više napetih trenutaka kada nas igra više za istim stolom. Paralelno je na discordu zadnjih dana sve življe, pogotovo u kanalu #frostgrave gdje se raspravlja o pravilima, pričaju pozadinske priče o likovima i stavljaju slike minijatura i terena u izradi, sve u iščekivanju početka kampanje. Broj prijavljenih za sudjelovanje polako raste i ubrzo stižemo do brojke 8 te shvaćamo da nam jedan stol nikako neće biti dovoljan i da se moramo brzo baciti na izradu dodatnih terena kako bi bilo mjesta za sve sudionike. Blaga panika, ali i odlična motivacija da se zasuču rukavi i napravi konkretan posao 🙂 Kako se bliži subota kuhinja mi sve više liči na garažu/radionu – tereni, razni materijali i boje posvuda, ali što se ‘mora’ nije teško. Kad bude gotovo bit će veći gušt za igru!

Subota 1.2. – Stigao je i taj dan, službeno započinjemo Frostgrave kampanju u Meeple’s Corneru! Ne moram ni reći da je uzbuđenje na razini – napokon se igra Frostgrave (a da nije kod mene doma! 😉 ). Eldrad nas je unaprijed pripremio – napravio je prekrasnu mapu i pozadinsku priču što nas očekuje u današnjoj misiji. Iako smo bili kratki s vremenom igrači su se potrudili – koliko je tko stigao, da pripreme svoje warbande, pobojaju minijature i pripreme nešto dodatnih terena da prva partija započne u najboljem ozračju i da ‘otvorimo sezonu’ kako i dolikuje! U zadnji tren ubacuju se još dvojica igrača i završavamo na trenutnom broju od 10(!) – bit će gužva mislim si, ali neka, kako ono kaže: „the more, the merrier”. Za jednu igru za koju do nedavno nije baš bilo izraženog interesa, ovo je fantastičan uspjeh! Nadam se da će nas se do kraja kampanje skupiti još i više! (Čitaš ovo i zainteresirao sam te? Javi nam se i pridruži na discordu za više informacija! Svi su dobrodošli 🙂 )

Radimo neku polu-nasumičnu raspodjelu, po 5 igrača na svakom stolu, neki iskusniji, neki totalni početnici kojima je ovo prva partija. Nema panike, pravila smo ponovili i sve je spremno! Brzo trk do dućana po slanac i/ili sok tko nije stigao doručkovati i spremni smo za start! U međuvremenu još brzinski dodajemo sloj umjetnog snijega po svim terenima kako bi ‘štimung’ bio što autentičniji.

Kreće deployment, ekipa mjerka što je sve na stolu i tko s čime igra – ima tu svačega, orkova, patuljaka, medvjeda, viteza, kultista, kostura.. bit će zanimljivo! Prvi red počinje nešto kasnije nego smo planirali, ali nema brige, sve je pod kontrolom. Akcija odmah počinje, lete prvi spellovi i strijele – zaklona koliko god da ima, nije dovoljno. Puno nas je i svi su gladni osvojiti svoj dio blaga sa stola! Kosturi koji se povremeno pojavljuju kao dio posebnih pravila misije i čuvaju određene komade blaga otežavaju nam situaciju – kao da drugi igrači već ne kompliciraju zadatak dovoljno! Padaju prve žrtve, neki su lako zamjenjivi plaćenici, ali i neki bitniji modeli su stradali u općem kaosu magije. Odlučili smo ograničiti broj krugova da motiviramo igrače da se fokusiraju na cilj i pokušaju smanjiti gubitke, a i da završimo partiju na vrijeme s obzirom na termin koji imamo za igranje u prostoru. Kako se bližimo kraju, na terenu je sve manje modela, prašina se lagano spušta, odvija se još pokoja epska scena dvoboja sa zadnjim atomima snage, dok vjerni pratitelji svojih čarobnjaka napuštaju borbu s ono nešto blaga kojeg su uspjeli osigurati tijekom bitke. Predah. Pauza. Gotovo je. Prelazimo na post-battle sequence, zabavni dio u kojem ćemo saznati što je točno tko uspio ‘uloviti’ u svojem dijelu plijena iz borbe, te koliko su ozbiljno stradali
pali borci.

Netko je imao više, netko manje sreće, ali pronašlo se svašta – čarobnih predmeta, scrollova s magijama, raznoraznih napitaka i naravno zlata, koji će dobro doći za daljnji napredak u kampanji. Skupilo se i ponešto experiencea pa su svi wizardi napredovali – u kojem će se smjeru razvijati dalje je zadatak za svakog igrača da odabere.

Sve u svemu, odličan start! Mislim da je prva partija ispunila sva očekivanja i pružila potrebnu motivaciju za bojanje onima koji još nisu stigli do kraja pobojati svoje minijature 🙂 Družimo se i raspravljajmo na discordu. Pozdrav!

Ako želite i vi podijeliti svoje iskustvo, možete jednostavno ispuniti formu za pisanje članka! Mi ćemo članak urediti i objaviti, više pročitajte ovdje.

Zadnji komentari s foruma