Painting Progress – Listopad

Painting Progress – Listopad

Hobby Update – Finished Project

Zadnjim danom Listopada uspio sam dovršiti jedinicu od 15 Spearmana kao i testni model za Wildling Clansmene. Sve što mi je preostalo za napraviti jest bazirati modele – proces koji je uvijek zabavan (ako imate adekvatne materijale) i ima moć podići pobojene modele na viši nivo.

Ideja za baziranje mi je bila blatna polu-izgažena livada tako da sam obilato koristio kontrast boje preko bijelog pijeska. Još prije nekog vremena sam uložio u tuftove trave i cvijeća od Gamer Grassa i prilično sam zadovoljan rezultatom. Definitivno ću ih nabaviti još.

15 x Spearman with Full Command – Fireforge: Northern Warriors

Unit - Front View

Unit – Front View

Command – Front view

Command – Rear view

Modeli su od Fireforge-a (slika na linku) Uistinu su dobri s dovoljno detalja, a da nije totalni eksces poput GW-a. Nažalost, sve sam ih spojio pa nemam više spruove za pokazati, ali se mogu vidjeti da ih kupim još u (skoroj) budućnosti.

Kod baziranja Clansmena (Mantic: Northern Alliance Clansmen) koristio sam GW-ov texture painting Valhallan Blizzard za snježnu bazu i također sam izrazito zadovoljan.

Testni model i njegovi prijatelji u pozadini koji čekaju na red 😀

S ovime sam završio Listopad na ukupno 44 potpuno zgotovljena modela i kad se to vidi na polici odjednom stvarno je dobar osjećaj. Doduše, farbanje 15 modela odjedanput nije proces koji mi se pretjerano svidio jer onaj osjećaj zadovoljstva dođe tek nakon nekoliko painting sessiona. Iz tog razloga mislim da ću napraviti malo drugačiji plan za projekte za Studeni. Ideja je da imam 3 paralelna projekta:

1.- Business – farbanje onoga što bih trebao

  • 12 x Northern Warriors – Sword&Shield

2.- Fun – farbanje onoga što bih htio farbati

  • 5 x Astra Militarum infantry

3.- Random – nasumično odabran model iz backloga na temelju bacanja d10 kocke

  • Blood&Plunder – Longboat

Rok za završiti sva 3 projekta – 3 tjedna (do 21.11.2020)

Na ovaj način ću se prebacivati iz jednog projekta u drugi kako bih izbjegao onaj osjećaj kao da radim u nekoj manufakturi.

To je to za sada. Sljedeći put nešto više o Kill Team partiji koju Miljac i ja planiramo, mali review modela od Wargames Atlantic-a i naravno update painting projekata.

Galerija (izvorna rezolucija)

Lijep pozdrav,

Mario

Zadnji komentari s foruma