Imperial Fist by Bonac

Hello there,

Sad kad je šala prošla kao brod Ever Given kroz Suez možemo nastaviti  na općenito o Imperal Fist legiji. Uz legiju White Scar su bili među prvima koji su branili Terru od napada Horusovih legija. Zašto se Big Chad Emperor odlučio teleportirati na Vengful Spirit i 1v1 Horusa uz pomoć Sanguinusa mi  nema smisla, mogao je pričekati ostale lojaliste koji su bili kod Jupitera.. 

Koje su prednosti igranja IF?

Legija koja ima 3 prednosti:

  1. Brogal Dorn ( jedini primarch koji se može pohvaliti takvim nadimkom)
  2. Šestice generiraju dodatni hit
  3. ignorirate light cover ( imajte na umu ovo pravilo u 9ed jer  trenutno postoje nekoliko vrsta terena, ja igram samo s onima koji ignoriraju LoS :P)

 

Kako farbam svoje IF?

Sastoji se od nekoliko koraka za koji su mi potrebni sljedeći alati i jedan sprej:

  1. Chaos black sprej
Marinac koji je prekriven sprejom

Marinac koji je prekriven sprejom

  1. Averland sunset žuta boja za airbrush
base colour- ovaj ton žute mi paše ali možete koristiti bilo koju drugu ( mora biti žuta!)

base colour- ovaj ton žute mi paše ali možete koristiti bilo koju drugu ( mora biti žuta!)

Nakon što temeljito ofarbate figuru pomoću airbrusha ili kista, figura će vam izgledati kao na sljedećoj slici ( preporučujem AB jer žuta i kist su prirodni neprijatelji)

  1. Boje koje vidite su “stalne”  i najviše ih koristim, Srebrena za sve srebrene dijelove ( dijelovi boltguna, dijelovi backpacka, cijevi oko kacige itd). Abbadon black radi oružja ( nije na slici ali ju svi znamo). Crvenu koristim za shoulder padove ali samo za obrube, razliku između rangova te IF znaka. Tamnozelena je podloga za svijetlozelenu jer one zajedno čine oči na kacigi. Žutom dalje radim “popravke” na power armouru. Kroz AB stavljam shade jer mi daje crisp izgled koji mi se sviđa. Zadnje što stavim je texture paint  i travu plus cijelu bazu ofarbam s bojom koja paše uz texture paint.

  1. Na sljedećoj slici je trenutni projekt i ako ste pratili moje metode onda je to ujedno  završni izgled vašeg marinca.

Ako ikada planirate igrati IF onda preporučam sljedeću listu:

HQ:

Chapter master sa  IF relicom eye of the hypnoth (rerolling failed wounds i zato što je cpt može reroll sve hitove) s warlord traitom master of the codex jer kao igrač IF želite što više trošiti CP.

Primjer za trošenje CP-a:

Imate u listi 5 intercessora s executioner bolt rifle, svaka puca Heavy 1, range 36″. Recimo da ste dobili 5 šestica na kocki ( sjetite se chapter traita gore na početku ovog članka), plus još 5 hitova ali to nije sve, dodajmo za 2 CP bolter drill koji generira 2 dodatna hita zbog  jedne šestice, na kraju dobijete: 20 hitova.  To je S5 Ap2 D2 uz doktrinu postane AP3. Još bi preporučio da iskoristite RAPID FIRE strategem za 2 CP.

Čestitam, upravo ste potrošili 4 CP u jednoj fazi, zato vam treba master of the codex jer će te dobiti idući turn 2CP nazad (  na 4+ se dobije dodatni cp)

Tor Garadon i lieutenant- daju vam mogućnost da se odvojite od ostatka vojske bez gubljenja aure. Tor je apsolutna životinja u CC i njega želite baciti  u combat, s njegovim kitom koji wounda na 2+ i based 5 napada (+1 za charge) ,svaki wound je 3 damage.

Infarty:

Obavezno heavy intercessori i obični intercessori

Optional: assault intercessori (u  fight phase ako ste napravili charge imate 21 napad iskoristite strategem za 1 CP-a gene wrought might gdje šetice automatski woundaju , fora a?)

Elites:

Redemptor dreadnought(s), Apotekar uvijek dobro dođe. Bladeguard veterani su jaki u CC, sve ukupno imaju 13 napada ( ovisno koliko ih imate)

Fast attack:

Nije nužno ali ne škodi imati:
outriders ili stormspeeder

Heavy support:

Bilo koji tenk od primaris linije paše, iako osobno biram primaris executionera jer mi je lijep model i dovoljno je jak da primi i zada udarac. Eradicators, Hellblasters pašu u svakom chapteru.

Tips and tricks:

Bolt oružja su bread and butter svake IF liste.Potrošit će te više od pola CP-a prije trećeg poteza stoga pažljivo poručite IF strategeme i SM strategeme prije nego krenete u partiju. Pomno birajte sekundarne objektive jer vas mogu koštati cijele partije iako ste pobjeđivali.

 

Sretan Uskrs  i do skorog pisanja

Riječ urednika: Članak je originalno bio napisan za Uskrs, no zbog problema s uploadom slika na novi hosting odgodili smo ga do otklanjanja tog problema

P.S.

“One group photo before we go to Horus Heresy drive in to get some burgers and more bolters”

 

 

Zadnji komentari s foruma