Lov na zmajski blog – posade

*na slici – Kapetan, prvi časnik i posada by itchygun

Pozdrav svim čitateljima.

Prvi vikend kampanje je prošao, i rekao bih poprilično dobro. Kao da smo tako planirali, početak kampanje se poklopio s popuštanjem mjera, pa smo mogli uživati u igri i dobrom društvu. Šestero kampanjaca započelo je u subotu lov na zmajske kocke. Ako ne znate o čemu pričam, a zvuči vam interesantno, predlažem da provjerite prethodne objave ovdje.

Oni koji su pročitali pravila kampanje, vjerojatno znaju da se osim za sudjelovanje mora prijaviti i svaka partija. To nije kako bi igračima otežalo sudjelovanje već s izričitom namjerom da podijelimo iskustva jedni s drugima i da možemo uživati u priči koju zajedno stvaramo. S tim na umu, u današnjoj objavi nećemo pokriti izvještaje partije već predstavljamo posade, a već kroz narednih par dana možete očekivati učestale izvještaje. Krenimo.

Posade

klikni na “+” ili tekst spoilera za više

Kaptan Krk (rogue) i #1 Deita (robotics expert) by mljeko

Upoznali su se na faksu, on dobrostojeći aristokrat, on osiromašen buržuj. Bilo je to prijateljstvo na prvi razgovor. Nakon par godina buržuj je odustao od studiranja te proveo sljedeće desetljeće i pol mijenjajući razne poslove. Aristokrat je završio studij, ali ga nije iskoristio te je proveo niz godina gubeći vrijeme, dok nije otkrio robotiku koja je odmah postala njegova strast.

Buržuj je uštedio nešto novaca te kad se ukazala dobra prilika ostvario je svoj davni san i kupio svemirsku brodicu. Polovnu, ali u dobrom stanju, čistih linija. Odmah zatim je nazvao svog prijatelja:

– Bok.

– Bok.

– Upravo sam kupio brodicu, oš sa mnom lutat galaktikom?

– Može.

– Super, mogli bi i potražit one zmajske kocke, imam jedan trag.

– Može.

– Jedino nam treba posada, bi li mogli tvoji roboti pripomoć?

– Može.

Tako su se dvojica prijatelja našli na zajedničkom pothvatu. Njihova imena su Krk i Deita.

Bob (Hunter) & Rob (Cyborg) by Natsugawa
Big game hunting was always a family business. Ever since Bob & Rob were wee lads, their dad would bring them along on his hunting trips. There was good money in hunting rare and exotic beasts of all sorts. „Always remember, you’re either the hunter or the hunted!” dad would always say, before sending the boys out in the jungle or whatever unknown wilderness lay before them. “Don’t run and make sure you use the pointy end!” he’d offer his advice. The boys sure made a good decoy on those trips, made daddy’s job a lot easier. Until that one time, when the hunter became the prey. Rob has been robbed of a few limbs on that day and daddy was robbed of his life. But such is life. The boys are all grown up now and daddy is long gone. They renamed the family business from Hunter & Sons Co. to The Hunter Bros Ltd. The money earned helped Rob replace his lost limbs over time and taught him a fair bit about technology along the way. Bob however, being a bit more financially savvy was ‘the man in charge’. “Rest, invest and earn with interest!” that is Bob’s plan. “Time to show the world we can do better than daddy, bless his soul!”
Kapetan Neyam Shai Murad i prvi časnik Daedalosus by itchygun

🎲 Rogue Trader Neyam Shai Murad je kapetan prve generacije što znači da je do kapetanske pozicije došla pomoću sklopa “sretnih” okolnosti a ne rođenjem u trader kući.

📜 Nalog, brod i enormni dug je u kompletu naslijedila od svog pokrovitelja i mentora Bullera Engorusa Vasta. Degenerik je spiskao značajnu količinu obiteljskog imetka nizom svojih maničnih poduzetničkih havarija. Neyam je opčinio svojim entuzijazmom i raskošem kojim se okruživao u podjednakim količinama.

💔 No i njemu je iznenada došao kraj…neki kažu srčani udar, drugi tvrde da ga je “sredio” netko iz podzemlja, treći nagađaju da se radi o ljubavnici a četvrti se pak zaklinju da su ga viđali u društvu xenosa… Kako bilo, Neyam tek sada uviđa u kolike probleme se uvalila.

⚙️ Jedan od kardinalnih vjerovnika pokojnog Bullera je i Cult Mechanicus s posrnule kolonije V055 Venti, koji su kao osiguranje svojih interesa postavili svog misterioznog i rezerviranog tehnoarheologista Daedalosus na mjesto Neyaminog prvog časnika.

🔧 Daedalosus je rezerviran čak i za autističnog pripadnika kulta Mechanicusa. Ukoliko se ne radi o kartama blaga ili izgubljenoj tehnologiji teško ga je razlikovati od servitora…ili namještaja.

🦜 Neyam i Daedalosus putuju zvijezdama u pratnji Starstridera – Bullerove paradne i borbi nesklone tjelesne straže te nekolicine drugih sumnjivih likova, svite i bivših poslovnih partnera.

Captain Lillian (Mystic) i First Mate Luke (Rogue) by SilaPrirode
Lillian i Luke dolaze sa planeta Newseama, poznatog po rudnicima skupocjenih metala i atmosferi koja je pogodna za sve osim za život. Skupa se odrastali, djeca rudara, dok Lillian nije razvila psihičke moći. Sve je počelo s liječenjem, na čemu su joj mnogi bili zahvalni, čak se pričalo da je i anđel doveden da ih oslobodi.

To naravno nije odgovaralo lokalnim vlastima, koje su odlučile još jače nagaziti čizmom na potlačeno stanovništvo. Sve je eskaliralo sukobima, dok je Luke organizirao pobunjenike Lillian je osim moći liječenja otkrila i agresivne moći. Nažalost pobuna nije uspjela, ali Lillian i Luke su uspjeli pobjeći na malom brodu skupa sa nekolicinom glavnih pobunjenika.

Trenutno putuju po galaksiji i pripremaju svoj povratak natrag na Newseam, povratak uz vojsku i novac kako bi oslobodili planet od krvožderne vlastele

Ethan Alder i Bethod Gammer by shishmish
Ethan Alder was standing by his locker, staring at his letters.

“Your tour of duty aboard the UNN Lucille has concluded. You’ve spent a productive year. Captain Mayer was pleased with your work, especially with your willingness to getting your hands dirty. You also showed a special aptitude for fixing what got broken and lugging out what couldn’t be fixed.”

There isn’t much you could do on outer rings besides mining. Military looked like a great opportunity for learning to a young man.

“Your tour of duty at the Marie Curie Research Facility has concluded. Congratulations on surviving the disaster, sailor. When the saboteurs removed the safety seals and released the virus into the atmospheric control regulators, you were one of the few to reach safety in time. However, you were able to pick up a few odds and ends of research techniques before the crap hit the fan.”

Ethan frowned. This was much less fun. He was deployed as security and couldn’t work on his skills as much as he wanted to. He did impress some of the facility technicians, but he wanted control of his own destiny.

He met Bethod Gammer, equally interested in fiddling with technology. So they borrowed money from moneylender, got themselves some junk cargo ship and named it Borealis, dig into gopher networks for interesting, preferably abandoned places. Hydroponics, medical, weapons, alien artifacts – you name it, they want it. To fiddle with it, improve and sell it.

He was staring out of the window at the approaching planet, listening to high-pitched engine noises. They need money to fix this junk, and to pay the next installment. Weapons weren’t free either. The crew was expecting a paycheck in seven days. There better be something interesting in this place…

Drizzlug (biomorph) by lupavlov
NOW LISSEN UP LADZ!

DA TEKMEK LAZGUD TELZ ME DAT DERZ SOME CUBEZ OR SOMFIN DAT IZ REAL GUD FOR GETTIN BETTA LOOT AN SCRAP AN FIGHT!! WE’Z GONNA GET DOZE CUBEZ AN I’VE GOT A PLAN!

YOU SEE, DAR’Z A REAL SMART GITZ DAT WILL GIVE US GREAT DAKKAZ AN SHOOTAZ AN BLASTAZ IF WE JUST TELL DEM WAT WE FIND!!

SO, GET KRUMPIN OR GET KRUMPED!!

Captain Lord Sir Jerrkins Coock Jr. (Aristocrat) i X.O. Nitikita Babina (Veteran) by Miljac
Kapetan Lord Sir Jerrkins Coock Jr. čovjek je koji je “odrastao” na planetu Velika Banalija. Relativno mali planet naspram okolnih Baguettija (lokalno poznata i kao Frankruhska), Jerrye, Splavije, i divljačkih planeta Maurice, Mezo Maurice, Vindije i Aferice (divljački proglašenih od strane Banalije). Naravno bilo je tu i manjih planeta poput Ambušije – zatvoreničke kolonije, napušte hladne Antikvarijatije i drugih.

Reći da je odrastao na Velikoj Banaliji možda nije naj iskrenija izjava obzirom da mu je otac, Lord Sir Jerrkins Coock bio Kapetan istraživačkog broda.

Naime, Lord Sir Jerrkins Coock Jr. je većinu djetinjstva proveo na H.M.S.S. Engraveour (His Majestic Space Ship) u doba interplanetarnog putovanja, dok je Interstellarno bilo još samo ideja u glavama vizionara. Štoviše bio je dječak upravo za vrijeme Resonance – velike ekspanzije, kada su u Jerryji izumljeni Ötto (Öffnen Turnen Torschlusspanik auf Offenausschank) motori koji su omogućili otkrivanje novih horizonta produljavanjem dometa interplanetarnog putovanja.

Iako je obitelj Coock plemenita Banalijska obitelji, otac Coock ušao je u dugove. U doba Resonance Banalija je bila spremna pokrivati troškove istraživanja i ekspanzije. Ali to vrijeme nije trajalo zauvijek i nakon što je otkriveno sve što se moglo otkriti dometom Ötto motora smanjio se i planetarni intere Banalije, a Lord Sir Jerrkins Coock je počeo uzimati pozajmice. Pozajmice su dovele do prodaje Coock imovine kako bi se pokrili dugovi i kompletna stvar je krenula spiralnim putem prema dole dok Jerrkins u konačnici nije prodao i svoj H.M.S.S. Engraveour i umirovio se jedva pokrivši dugove.

Lord Sir Jerrkins Coock Jr. u djetinjstvu je zavolio očev posao i odlučio se baviti istraživanjem kao i otac. Uvidjevši probleme s kojima se otac susreo, i s obzirom da je na očevom brodu imao vlastitog učitelja iz područja financija, odlučio je sredstva za misiju osigurati sam a ne ih tražiti od vlade Banalije. Otvorio je nekoliko planetarnih kartica i premetao dug s jedne na drugu dok je investirao u dionice vizionara Eglong Musta i OKRIPT sredstva. Dar božje tehnologije poklopio se s Mustovim istraživanjima pa je, uslijed tog dara/otkrića vrijednost njegovi dionica naglo porasla. OKRIPT sredstva su postala paralelni sustav plaćanja i raj za sumnjive transakcije pa je OKRIPT vrijednost vrtoglavo porasla kada su ju otkrili ljudi na vlasti koji nisu znali kako drugačije sakriti novac.

Sve to omogućilo je Lord Sir Jerrkins Coock Jr.-u ne samo da se uzdigne na noge već i da vrati izgubljeni status Coock obitelji. No Coock Jr. je otišao i korak dalje, nije želio sve što je ostvario prokockati u lovu na tada tek glasine o zmajskim kockama, pa je za misiju ispregovarao Splavijskog sponzora. Sponzor je pružao moderniziran S-34 sa ugrađenom Ötto motorom unaprijeđenim na božju tehnologiju designacije Ötto B.O.G. (B.O.G. – skraćeno od Bestätigung of Gott). Za uzvrat, morao je samo povesti njegovu kćer Nitikitu Babinu na poziciji izvršnog časnika (X.O.).

Toliko od nas za danas

Lijep pozdrav,
SEZAM

Zadnji komentari s foruma