Lov na zmajski blog – mission report #1

Najavili smo izvještaje bitaka u prošloj objavi, pa bez puno filozofiranja uživajte u čitanju 🙂 (klikni “+” ili naslov za otkrivanje spoilera)

shishmish vs Natsugava

shishmish

Prva borba za Tekkere.
Rezultat: 200XPa, 250c (jedan physical token dovučen, jedan je bio nošen i pola metra od ruba kad je srušen brod eksplodirao.. eh)
Svi preživjeli, ali trojica su pala na megdanu, srećom oporavljeni. Najgore je prošao kapetan kojeg je spržio flamer u jednom naletu.
Kapetan Ethan Alder, sad level 16, i First mate Bethod Gammer, lvl 1.
Obadvojica imaju Holographic Wall -2 (prvi je na Tekker skillu).

Natsugawa

Brzinski report Miran vs. Zoran
Misija: The Derelict Warship
Win: Miran
Loot: Miran 2xData, 1xPhysical; Zoran 1x Physical
XP: Miran 290
Zmajeve kocke: 5, share info svih 5 sa frakcijom VODA
Total Loot: Miran 450 credits, Neutron Polarity Reverser, Rapid Fire +1 Dmg
Level ups: -1 Camouflage i +1 Shoot na kapetanu i 1st mateu
Dead/Injured: Poginuo 1 Ravaged Trooper(Miran), kod Zorana full recovery svih

SilePrirode vs mljeko

SilaPrirode

Kapetanica Lillian je svojim mističnim moćima otkrila našu sljedeću metu, gradić kontenjer-kućica koji je služio kao baza rudarima na tom dijelu planeta, dok nisu iskoristili lokalne rudnike do kraja.
U kontenjerima se može naći svega i svačega korisnoga, ali nama je cilj bio samo jedan: power core converter, malo strgan ali popravljiv, taman za zamijeniti ovaj na brodu koji štuca.
Kad smo došli tamo naletjeli smo na čudan prizor, hrpa robota i neka dva lika koji glume avanturiste.
Jedan od njih je zauzeo dobru poziciju na krovu jedne kućice kako bi nadgledao robote koji su se razmilili okolo, ali je od tamo brzo pobjegao nakon vještog hitca prvog časnika Luke-a (critical hit :D). To nam je omogućilo da protjeramo robote s te strane, ali je tvrd otpor pružila lokalna banda pljačkaša koji su odjednom izronili od nekud.
Kapetanica se brzo popela na vrh centralne zgrade (gdje se nalazio konverter), no tamo je odjednom izvirio jedan smiješni mali čovjek u power armoru. Trajalo je neko vrijeme, dok je pokušavao dozvati svoje robote u pomoć i oduprijeti se kapetanici, ali u konačnici nije imao mentalne snage da se suprostavi, brzo je od njega ostala samo ljuštura iz koje je popijena sva životna sila (Life Leechan do smrti ).
Osiguravši glavni cilj po koji smo došli i pokupivši usput sve drugo što smo stigli, vratili smo se pobjednički na brod i instalirali novi konverter, da Kestrel više ne baca sama od sebe iz prve u treću usred leta.

mljeko

kapetanov dnevnik, 11. unos:

Prošla su dva tjedna od tvoje pogibije i još jednako boli. Zapravo, danas boli i više, jer sam zaposlio robotskog eksperta da preuzme tvoju ulogu. Ko da je tak neš moguće! O Deita, možeš li mi oprostiti svoju smrt!? Mogu li se pomiriti s takvom zluradom sudbinom? Kvark čini se zna svoj poso, al nije prijatelj, dapače, upitnog je karaktera, a finoća koju si ti imao mu je posve strana. O Deita!

Više nisam isti čovjek, više u meni nema veselja, ali potucat ću se ovim planetima dok te ne naďem u drugom obliku na drugom mjestu, moj najdraži prijatelju.

lupavlov vs miljac

Miljac

Ötto B.O.G. motori rezonirali su svojim karakterističnim šumom. Nije bilo na odmet provjeriti ovu lokaciju, pomislio je Lord Sir Jerrkins Coock Jr.. Terminal koji je uočio nedaleko od docka prilikom slijetanja bio je točno kako ga je Nitikita Babina opisala.

Sir Jerrkins, kurtoaznim naglaskom:

“Moja draga gospodična, kako stojimo s borbenim odjelima?”

Nitikia:

“Na žalost morali smo potrošiti dodatne resurse prilikom održavanja, kapetane”

“Također, molim Vas ostavite kurtoaziju za druge prilike”

Sir Jerrkins, kurtoaznim naglaskom:

“O da, da u pravu ste gospođice, ali dosta o toj temi, primijetio sam terminale prilikom slijetanja bacimo se na posao, hoćemo li?”

Nitikita:

“Naravno, kapetane”

Posada S-34 izašla je s pripremljenim borbenim odjelima. Sir Jerrkins i Nitikita upravo su dovršili pripreme kada se začulo

“Now, where’z we gunna get enough red paint ta make a sumfing as ‘uge as dis Kroozer go fasta?”

Sporci! Na mjesta! Zaderala se Nitikita, a nedugo nakon toga, čula se samo pucnjava. Kapetan i  X.O. podijelili su posadu i krenuli u akciju, ali napredovanje je bilo sporo. Sporci su zauzeli snajperska mjesta na vrhu zgrade i odande terorizirali Jerrkinsovu skupinu. Vidio je on terminal na krovu, ali kako do njega? Popne se na stepenice, proviri glavu, ali zvižduk metka mu promjeni mišljenje. Granate molim, gospon granadier! Zadere se Jerrkins, na što se ovaj trgne proviri glavu i brže bolje napuni jednu… flomp… izađe granata pogodi… nešto, ali ne metu. Kao odgovor začuje se jedan flomp s druge strane. Boom. Pada protivnička granata u blizini. Padne jedna, druga, treća, srećom protivnički granadier nema sustav nišanjenja, ili mozga, ali popelo se to Jerrkinsu na vrh glave. Izleti on sa stepenica… i raspali rafal na snipere dok grandier pleše na njihovoj vatri. Odvratilo je to dovoljno pažnje sporcima da Jerrkinsova skupina osigura terminal i preuzme podatke o zmajskim kockama.

Nitikita je s druge strane imala plamenih problema. Bacač plamena jedan naš, a jedan njihov i unakrsna vatra. Pa ti sad vidi koji koga prži i koliko. Ali ajde ubaci se ona u borbu, ipak je jedan od terminala blizu, vrijedi osigurati podatke o kockama. Zaleti se Nitikita, ali bliska borba je stila povuci-potegni, ne može ona njega, ne može spork nju. Bilo je tu dosta dreke pa se okupili članovi obje posade. Ovaj uđe u borbu, pa ga ova gurna, pa ona udari ali dobije udarac nazad. Bilo je to sve jadnom piromanu sa bacačem plamena teško za pratiti, pa zaprži on malo i pomisli, a što bude. A bude to da je ni više ni manje nego nokautirao svoju izvršnu časnicu.

Bio je to presudan trenutak, što zbog pada časnice što zbog toga jer su i sporci trpili značajne gubitke. Među ostalim, pao je i zloglasni spork kapetan Drizzlug, a ostali su proglasili povlačenje što je odgovaralo i Jerrkinsovoj posadi.

Kad se prašina spustila, okupila se posada u brodu. Nitikitu su dovukli ravno do brodskog doktora, ali skoro da i nije bilo potrebe. Borbeni oklop odradio je svoj posao a ova se osvijestila s tek blagim opeklinama. Srećom po onog s bacačem plamena, u žaru borbe nije primijetila tko je pucao.

“O kakvog li izvanrednog dana, ne mislite li gospođice Nitikita?” – rekao je Jerrkins.

lupavlov

theitchygun vs SilaPrirode

SilaPrirode

Skoro, malo je nedostajalo da taj metak bude presudan.
Ohrabreni zadnjim uspjehom naša posada se zaputila na novu misiju. Zadatak se činio jednostavan, sletjeti na planet, locirati napuštenu sigurnu kuću njihovog kontakta (poznate javne osobe iz Vode) i obrisati sve dokaze koji bi mogli odati identitet vlasnika kuće.
Komplikacije su se pojavile brzo, prebrzo. Kad su prišli kući vidjeli su nekoga koga nikako nisu očekivali, ne još. Okružen čudnom grupom stražara, kući je prilazio i tehnoarheolog Daedalosus, jedan od vladajuće elite s njihovog rodnog planeta. Elite koja ih je potjerala u svemir i dala im novi cilj: skupiti ljudstva, oružja i novca i isjterati tu istu elitu van s planeta.
Kapetanica Lillian je poletjela naprijed, vođena bijesom ali i osjećajem da je neuništiva, osjećajem prouzrokovanim zadnjim misijama i događajima.
To je bila greška.
Zadnje što se sjeća je metka koji leti direktno prema njoj, metka koji je trebao biti smrtonosan. Nešto u njoj, neka sila, ju je spasila u zadnji tren. Reakcija je bila refleksna, od siline mistične moći koju je zauzdala i bacila u smjeru metka je izgubila svijest. (rollao sam Close Call na kraju partije za injury roll)
Kad je došla sebi bila je na brodu, u hangaru. Misija, srećom, je završila dobro, ali ne za sve. Neki su bili ranjeni; Jonah, haker, se uopće nije vratio. Ipak, najveći šok je došao sekundu kasnije. Luke, njen prvi časnik i prijatelj od kad zna za sebe, je bio mrtav. (rollao Dead za codebreakera i prvog časnika)
Lillian je oduvijek imala sposobnost izliječiti ljude, ali žive, ne mrtve, no u ovom slučaju nije bilo razmišljanja, bacila se na njega i kanalizirala svu silinu svoje mistične moći. Trajalo je sekundu, dvije, pet, a onda je osjetila u sebi opet onaj isti osjećaj, nešto u njoj se pomaknulo i Luke je otvorio oči.
Pogled mu je frenetično skakao s njenog preplašenog lica na ostatak posade, prestravljene zbog čuda koje se dogodilo. Možda je ona stvarno anđeo kao što se priča?
Dva dana kasnije, Luke je došao sebi, ali nešto je bilo drugačije. Promijenio se, postao tiši, zatvoreniji. Ta dva dana je proveo popravljajući oklopno odijelo koje su držali u skladištu, odlučan da od sad ide puno opreznije na misije.

theitchygun

Dnevnik kapetanice Neyam
M36Y227D126

Danas je bio dobar dan 🥃
Još 9,840©®€)|π@ i osloboditi ćemo se Bullerovog duga j…m šarafolizcima.

Ali današnji dan je pokazao da nikakve doktrine ni rezervni dijelovi ne spašavaju tehnofile od dobrog starog osvetoljublja.

Jadni xenospawni nisu ni slutili da Mechanicusi prate njihovu aktivnost i da ** **.

Svaka prilika da zaradim je u ovom trenu dobra prilika.
Iako nemam ljubavi prema tim kreaturama, nisam imala ni želje gledati njihov pokolj.

Daedalosus je svoju zamku iskoristio u potpunosti nemilosrdno i učinkovito. Te je u dva precizna poteza eliminirao vodstvo Xenoculta.

Moram priznati da donekle suosjećam sa nakazama i da dijelimo zajednički prijezir prema željeznoj čizmi Mechanicusa.
Nadam se da će uspjeti dešifrirati poruku koju sam im ostavila u “central data tokenu” koji smo im predali u metežu na kraju okršaja.

T3CO💀⚙️

Toliko od nas za danas, ali očekujte novu objavu sljedeći tjedan 😀 Ako se želite pridružiti kampanji, preporučamo da pročitate ovu objavu, ili nas pitajte kako gdje i što na našem discord serveru.

Lijep pozdrav svima,

SEZAM

Zadnji komentari s foruma