[ZAVRŠENO] A Game of Thrones 2nd edition

Podforum za prevodioce pravila društvenih igara

Moderator/ica: sadistiko

Pravila foruma
Teme otvarajte po imenima igara koje prevodite, kako bi se lakše diskutiralo o pojedinom prijevodu igre.
U otvorenoj temi obavještavajte u kakvom je statusu prijevod. Početak, kraj, problemi i nedoumice...
Također, provjerite svoje tekstove pomoću provjere pravopisa u programima za pisanje teksta ili web browserima, jer je ružno vidjeti kada se podkradu tipične pravopisne greške (posebno Č i Ć, te JE i IJE). Prije početka rada obavezno pročitajte Priručnik za prevoditelje!

Priručnik za prevoditelje

Rječnik igraćih pojmova
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Re: [ZAVRŠENO] A Game of Thrones 2nd edition

Post Postao/la buraz »

možeš uvijek nadopunit i prepraviti izdanje, i zamijeniti stare fileove novima ;)
slika
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3721 put
 pohvaljen: 3854 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

i još samo jedna - glavna - stvar nedostaje :-) Da mi se to da napraviti :-)
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Preveo sam jedan cheatsheet koji mi se činio najprikladnijim sa BGG-a.
Uskoro će biti online na BGG-u, a ti Grofe ako inače imate praksu uz prijevod pravila staviti i ove pomoćne prijevode imaš pdf u suradnicima.
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

slika
baba
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 10 puta

Post Postao/la baba »

Samo neke uočene greškice i sugestije:

- "dvorac" i "uvrda" su zamjenjene - dvorac (castle) je ono manje a utvrda (Stronghold) ono veće;
- "regrutacija" bi mi bila malo bolji prijevod za "mustering" od "okupljanje"; ista stvar za "raid" - nekako mi je "pljačka" bolje od "prepad"
- za krunu bi trebalo staviti da nema utjecaja na moru
- opsadno "oruđe" - zar nije "oružje"?; inače mi kad igramo to uvijek zovemo "katapult" (iako bi točnije bilo "udarni ovan" jer to valjda figurica predstavlja) sbatine
Krscho
Reactions:
 pohvaljen: 15 puta
Kontakt:

Post Postao/la Krscho »

opsadno "oruđe" - zar nije "oružje"?; inače mi kad igramo to uvijek zovemo "katapult" (iako bi točnije bilo "udarni ovan" jer to valjda figurica predstavlja) sbatine
Opsadni toranj je točniji prijevod, udarni ovan je ovo

slika
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

baba je napisao/la: - opsadno "oruđe" - zar nije "oružje"?; inače mi kad igramo to uvijek zovemo "katapult" (iako bi točnije bilo "udarni ovan" jer to valjda figurica predstavlja) sbatine
Ne bi trebalo biti. Oružje je u pravilu ono što se nosi u ruci (puške), a oruđe bi trebalo biti "teško oružje" tipa topovi.
Tako su nas učili u JNA, no JNA je bila podložna srpskom pravopisu, pa ne znam odnosi li se to i na hrvatski pravopis ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

E baba moja, di si bio kad sam ja prevodio pravila i kad sam ispitivao sve i svašta?
Ovo sam ravnao da bude kompatibilno s mojim prijevodom.
Znam da su neki prijevodi ispali blesavi, ali tako sam tad preveo i nazad nema. A ispravak mi se bome više ne radi.
BTW. Ovo opsadno oruđe sam preveo jer tu spada sva sila raznih uređaja i potrepština koje su se koristile u opsadi. Tako barem piše u pravilima.
slika
baba
Reactions:
 pohvaljen: 10 puta

Post Postao/la baba »

Ma najviše mi je kao izvor konfuzije upalo u oko ovo zamak <-> utvrda, pogotovo jer ekspanzije imaju event karte koje daju nove jedinice samo u "castles" ili samo u "strongholds"...

A ovo za udarni toranj, da, znam da je toranj, ne znam zašto mi je ovan bio u glavi (valjda previše igram civilizaciju.. :) ).
Odgovori

Natrag na “Prevođenje pravila igara”