Podcasti

Tekstovi, podcastovi i ostali materijal kojeg objavljuju razne boardgame zajednice u Hrvatskoj.
Pravila foruma
Svaki korisnik otvara svoju temu u kojoj će opisivati zanimljivosti i crtice iz vlastitih igraćih događanja
Svoje blogove možete nam slati i putem obrasca na naše stranice kako bi bili vidljivi i van ovog foruma
it's me
Reactions:
Ima zahvala: 252 puta
 pohvaljen: 15 puta
Kontakt:

Re: Podcasti

Post Postao/la it's me »

ratnip je napisao/la: 14 tra 2023, 14:06
it's me je napisao/la: 14 tra 2023, 10:09 Poceo sam slusati No Pun Included od kad su ponovno krenuli s podcastom, te naravno Shut Up & Sit Down
NPI sam pratio do rant-a o kolonijalizmu, onda mi je prisjeo. Ne mreš živjeti u državi čiji je standard i dan-danas visok upravo zbog kolonijalizma i soliti pamet drugima kako neke teme u igrama nisu ok... to mi je ko kad mi holivudska zvijezda priča kako sam užasan ako ne pazim na svoj carbon footprint a onda ode u šoping privatnim aviončićem. :)

SU;SD su mi simpatični, ali krajnje dosadni. Prastare epizode dok su bili samo Quinns i Paul su daleko pitkije.
Slazem se za ovo sto kazes za NPI. Neke izjave su im po mojem misljenju potpuni promasaj. Ali su mi dosta chill pa ignoriram/skippam te stvari.

SU;SD u principu slusam samo ako su Tom i Quinns.
slika
logOS
Reactions:
Ima zahvala: 39 puta
 pohvaljen: 113 puta

Post Postao/la logOS »

ratnip je napisao/la: 14 tra 2023, 14:06
SWAG-ovce pratim na podbean-u, nikad čuo reklamu... :(

Ima virtue signalling-a, ali tolerabilno, zabavni su, vjerojatno i dalje jedini bg podcast kojeg redovito pratim. Gotovo nikad se ne slažem s njihovim mišljenjima, ali to me ni najmanje ne smeta, dovoljno su samopljuvački nastrojeni da ih je ok slušat čak i kad sistematski gaze po meni najdražim igrama. :)
Hvala za info na PodBear.

Baš išao provjeriti par izvora za slušanje podcasta i je nema reklamama na PodBean... čak i na RedCircle gdje su prešli sa Speakera.
Zadnje sam ih pratio na Youtube i tamo ima tih zapečenih reklama od RedCircle. Youtube im direktno kopira originalni stream i nema tu mijenjanja i ubacivanja/izbacivanja reklama, šta si uploadao si uploadao.

Primjer:

Budem provjerio slijedeći utorak kada im izlazi nova epizoda direktno na PodBean i RedCrircle. Možda imaju reklame samo taj i slijedeći dan pa ih kasnije maknu, ili su geolokacijski naštimane na RedCircle i drugdje pa ih nema za nas. Prokleti Youtube i moja komocija... to ti je to kada mi se ne da pratiti stvari na n različitih mjesta... Zapravo mi se najviše svidjalo na Youtube što si mogao u opisu kliknuti na timestamp i direktno ti prebaci na ono želiš čuti, nema to u standarnom podcastu koji su prije imali na Speakeru. Sada su im i zbog reklama timestampovi otišli kvragu.

U svakom slučaju ako nema reklama onda je svakako za ponovno baciti uho na podcast.
dsinisa
Reactions:
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 5 puta
Kontakt:

Post Postao/la dsinisa »

Eto upravo izašla jubilarna 20-a epizoda podcasta Kockom u čelo kojeg radimo u riječkoj udruzi RiRoll, pa mi je palo na pamet da i ovdje proširim glas, za one koji ne znaju a moglo bi ih možda interesirati.

S podcastom smo krenuli na proljeće 2024. godine, ritam izlaženja epizoda je svaka dva tjedna, a epizode traju 50-90 minuta. Koncept podcasta je takav da u svakoj epizodi 3-4 hosta razgovaraju o tri igre; tipično je to jedna igra srednje složenosti, jedna "heavy" i jedna "mala". Kroz razgovore o igrama trudimo se dati malo i šireg konteksta, pričamo malo i o dizajnerima, izdavačima, podžanrovima, povijesti društvenih igara itd. Također, pokušavamo pokriti ravnomjerno nove igre i klasike, kao i popularne igre i one opskurne, a nama zanimljive. Istini za volju, naš ukus je takav da ipak malo naginjemo manje poznatim i relativno novijim igrama veće kompleksnosti, ali uvijek se trudimo biti informativni široj publici.

Planiramo nastaviti s podcastom u ovom formatu, a uz to raditi specijale u kojima ćemo sa raznim gostima govoriti o nekim određenim temama koje se tiču boardgaminga (lifestyle igre, RPG, dizajniranje društvenih igara, izdavaštvo društvenih igara, itd.).

Ako je nekoga to sve barem malo zaintrigiralo, neka baci uho. Podcast je dostupan više-manje svugdje gdje su i inače podcasti dostupni. Kome se ne da tražiti, evo i par linkova: Spotify, YouTube.
Ovi su korisnici zahvalili autoru dsinisa za post (ukupno 5):
Killajuri006it's mesadistikoStips
Odgovori

Natrag na “Blogovi iz boardgame svijeta”