Koja tri dizajnera?
- Aliensb
- Reactions:
- Ima zahvala: 267 puta
- pohvaljen: 377 puta
- Kontakt:
Re: Koja tri dizajnera?
Ima li neka mogućnost negdje searchat svoju kolekciju po dizajnerima, ne obraćam pretjerano pozornost na to, a ne bi sad zagledao igru po igru.
Jedino znam da je vjerojatno Eric M. Lang prvi jer ima 3 igre u mojih top 10 (Cthulhu, Blood rage i Bloodborne board game)
Jedino znam da je vjerojatno Eric M. Lang prvi jer ima 3 igre u mojih top 10 (Cthulhu, Blood rage i Bloodborne board game)
- dado
- Reactions:
- Ima zahvala: 3632 puta
- pohvaljen: 2321 put
- Kontakt:
ImaAliensb je napisao/la: 19 ruj 2024, 09:43 Ima li neka mogućnost negdje searchat svoju kolekciju po dizajnerima, ne obraćam pretjerano pozornost na to, a ne bi sad zagledao igru po igru.

https://boardgamegeek.com/profile.php?a ... me=Aliensb
Odeš na svoj profil pa gore na "stats" pa "games owned by designer"
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 95 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
Dva bi bila:
- Simone Luciani
- Alexander Pfister
Za trećeg se ne mogu odlučit
- Simone Luciani
- Alexander Pfister
Za trećeg se ne mogu odlučit
- marge
- Reactions:
- Ima zahvala: 285 puta
- pohvaljen: 774 puta
- Kontakt:
jako teško pitanje..
ajmo prvo lagano pitanje, tri najbolja dizajnera:
1.) Vital Lacerda
2.) Stefan Feld
3.) Uwe Rosenberg
no Reiner Knizia se definitivno nameće kao najbolji odgovor na stvarno pitanje, a za preostalu dvojicu bi trebalo dobro razmisliti..
dodatni problem je da mi ni najigranije igre (Twilight Struggle i Through the Ages) ne ulaze, uf..
a tu je još i previše dragih igara različitih autora koje ispadaju u tom slučaju: Imperial, Ark Nova, Dominant Species, Puerto Rico, Brass, War Chest, Innovation, Terraforming Mars, Pax Renaissance, Barrage, Hands in the Sea, Terra Mystica (Gaia Project, Age of Innovation), uf..
ajmo prvo lagano pitanje, tri najbolja dizajnera:
1.) Vital Lacerda
2.) Stefan Feld
3.) Uwe Rosenberg
no Reiner Knizia se definitivno nameće kao najbolji odgovor na stvarno pitanje, a za preostalu dvojicu bi trebalo dobro razmisliti..
dodatni problem je da mi ni najigranije igre (Twilight Struggle i Through the Ages) ne ulaze, uf..
a tu je još i previše dragih igara različitih autora koje ispadaju u tom slučaju: Imperial, Ark Nova, Dominant Species, Puerto Rico, Brass, War Chest, Innovation, Terraforming Mars, Pax Renaissance, Barrage, Hands in the Sea, Terra Mystica (Gaia Project, Age of Innovation), uf..
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 10 puta
- pohvaljen: 55 puta
- Kontakt:
Jako nov u hobiju al za sad:
1) Shem Phillips + njegov brat Sam ko umjetnik - Garphillova Ancient Anthology serija mi je savršenstvo
Od ostalih iman po 1-2 igre maks al ako moran birat, bez ikakvog redoslijeda: Feld i jedan od dvojca Faidutti/Cathala.
Ovo će se vrlo vjerojatno minjat u skoroj budućnosti kako kolekcija bude rasla, al za sad nek stoji ovako.
1) Shem Phillips + njegov brat Sam ko umjetnik - Garphillova Ancient Anthology serija mi je savršenstvo
Od ostalih iman po 1-2 igre maks al ako moran birat, bez ikakvog redoslijeda: Feld i jedan od dvojca Faidutti/Cathala.
Ovo će se vrlo vjerojatno minjat u skoroj budućnosti kako kolekcija bude rasla, al za sad nek stoji ovako.
- Aliensb
- Reactions:
- Ima zahvala: 267 puta
- pohvaljen: 377 puta
- Kontakt:
Kao što sam i mislio, jako malo podudaranja osim Langa, imam od Richarda Garfilda 3 igre mind bug, bunny kingdoms i king of tokyo, i od Bruno Cathala Abyss i kingdomino, ali mislim da od zadnje dvojice ni jedna od navedenih igara nije blizu top 30dado je napisao/la: 19 ruj 2024, 09:49ImaAliensb je napisao/la: 19 ruj 2024, 09:43 Ima li neka mogućnost negdje searchat svoju kolekciju po dizajnerima, ne obraćam pretjerano pozornost na to, a ne bi sad zagledao igru po igru.
Jedino znam da je vjerojatno Eric M. Lang prvi jer ima 3 igre u mojih top 10 (Cthulhu, Blood rage i Bloodborne board game)![]()
https://boardgamegeek.com/profile.php?a ... me=Aliensb
Odeš na svoj profil pa gore na "stats" pa "games owned by designer"
Sve ostalo je po jedna igra, očito volim raznovrsnost kad na 104 igre je ovako malo podudaranja
- Killa
- Reactions:
- Ima zahvala: 703 puta
- pohvaljen: 321 put
Reiner Knizia
Thomas Lehmann
Uwe Rosenberg
Thomas Lehmann
Uwe Rosenberg
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 664 puta
- pohvaljen: 602 puta
- priroda15
- Reactions:
- Ima zahvala: 507 puta
- pohvaljen: 281 put
- Kontakt:
Vidim da je Knizia na mnogim listama pa me baš zanima koje su vam njegove igre top. Nisam igrao puno njegovih igara koje je napravio u zadnjih 20 godina ali imam osjećaj da živi na staroj slavi - igrama iz devedesetih godina prošlog i s početka ovog stoljeća, tipa Euphrates&Tigris, Ra, Lost Cities, Amun-Re, Samurai koje su mi sve redom jako dobre.
Sent from my SM-G990B using Tapatalk
Sent from my SM-G990B using Tapatalk