Kupovina igara preko interneta

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

Re: Kupovina igara preko interneta

Post Postao/la grof »

buraz je napisao/la:Malo me ipak bedira kaj bi sve skupa došlo oko 100 dolara (poštarina veća od igara), na što bih mogao još dobiti 23 % PDVa + carina, a onda me došlo kao i u hrvatskoj. :cry:
Dobro, al ne možeš proći gore od toga.
Da, prekomorska poštarina je fakat skupa. No, ako tih igara nema kod nas za kupiti, onda to i u najgoroj varijanti (porez+PDV) još uvijek jeftinije nego da zbog njih ideš u njemačku ili austriju.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
sanja
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la sanja »

Vlad je napisao/la:Mislim da se igre ne mogu kupit na Amazonu; u HR šalju samo knjige, CD-e i DVD-e, koliko ja znam. Inače baš i nisam ljubitelj neprevedenih igara; volim da mi je sve lijepo na hrvatskom - i upute i karte i sve ostalo ;)
Mogu se kupiti preko Amazona, meni prošli tjedan došla igra sa britanskog. Općenito, 90% svega kupujem prek neta, sa raznih sajtova, i nisam imala negativnih iskustava. Samo jednom mi se desilo da mi maznu carinu - ali onda smo narucivali jedno 4 igre, velike kutije, pa valjda zato. Iskreno, u početku smo stvari kupovali preko Land of Magic, ali kad nađeš igru koja ti se sviđa i onda pokušaš slijediti dodatke kako izlaze, nema šanse da će ti narućiti sve što poželiš. Najjednostavnije je i najbezbolnije - zguglati, usporediti cijene, vidjeti da li isporučuju u Hrvatsku (da, još uvijek ima takvih) i naručiti. Nije čak ni stvar u razlici u cijeni između onog izvana i naručenog kod nas, nego u natezanju. Ovo je puno, puno bezbolnije.
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Mrak!

Moram probati jednom. Trenutno sam pun igara, pa mislim da ću se do jeseni malo strpiti :)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Deli
Reactions:
 pohvaljen: 0

Post Postao/la Deli »

sanja je napisao/la:
Vlad je napisao/la:Mislim da se igre ne mogu kupit na Amazonu; u HR šalju samo knjige, CD-e i DVD-e, koliko ja znam. Inače baš i nisam ljubitelj neprevedenih igara; volim da mi je sve lijepo na hrvatskom - i upute i karte i sve ostalo ;)
Mogu se kupiti preko Amazona, meni prošli tjedan došla igra sa britanskog. Općenito, 90% svega kupujem prek neta, sa raznih sajtova, i nisam imala negativnih iskustava. Samo jednom mi se desilo da mi maznu carinu - ali onda smo narucivali jedno 4 igre, velike kutije, pa valjda zato. Iskreno, u početku smo stvari kupovali preko Land of Magic, ali kad nađeš igru koja ti se sviđa i onda pokušaš slijediti dodatke kako izlaze, nema šanse da će ti narućiti sve što poželiš. Najjednostavnije je i najbezbolnije - zguglati, usporediti cijene, vidjeti da li isporučuju u Hrvatsku (da, još uvijek ima takvih) i naručiti. Nije čak ni stvar u razlici u cijeni između onog izvana i naručenog kod nas, nego u natezanju. Ovo je puno, puno bezbolnije.
Ovo mi je sad dalo nadu ako ne uspijem svoju trenutnu opsesiju zadovoljiti preko opcija unutar Hrvatske :) I steta sto je LoM zatvoren taman kad mi je zatrebao... fino sam poljubila vrata.
Izitpajn
Reactions:
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la Izitpajn »

Pa sad je otvorena nova trgovina...
Nazir
Reactions:
 pohvaljen: 0

Post Postao/la Nazir »

Istina, otvorena je nova trgovina plus mislim da ce pokusati biti vise customer-oriented... Mozda se isplati probati...

Jednom sam narucivao nesto preko (mislim) britanskog Am i doslo je bez beda. Razlog narudzbe je bio sto su u starom lomu slali igru iz OS za ZG i onda se igra izgubila na posti i vise nisu znali gdje je... Al eto, iz engl. je dosla - cijena je bila kojih 25-50 kn visa...
baba
Reactions:
 pohvaljen: 10 puta

Post Postao/la baba »

Pozdrav.

Pošto sam dosta igara naručivao preko Interneta (preko tridesetak), evo moja iskustva ako nekome koristi.

Prvo, sajtovi s kojima sam bio relativno najzadovoljniji su:

http://www.boardgameextras.co.uk
http://www.zmangames.com
http://www.ccgarmory.com

Ovo su oni koji trenutno rade. Nažalost, nekoliko sajtova koje bih zaista htio preporučiti (odlična usluga, mali shipping) su nestali, vjerojatno zbog recesije. Dodatno CCGArmory je imao jako povoljne cijene dostave ali su ih mijenjali u zadnjih godinu dana tako da ne znam koliko se sada isplate. I naravno, isplati se tu i tamo pogledati e-Bay i BGG Marketplace, može se naći dobrih stvari za manje pare.

Što se carine tiče, prema mojem iskustvu jedno 25% igara zapne na carini pri čemu što je kutija veća ili teža veće su i šanse da umjesto igre dobijete omraženi bijeli papirić. Ako naručujete više igara odjednom gotovo je sigurno da će se carinici povampiriti. Sam iznos carinjenja uvelike ovisi o carinskom djelatniku - neki će vas osloboditi carine kad im objasnite što je u paketu ako vrijednost nije velika, neki će vam uredno naplatiti 100 Kn fiksno+23 % ukupne cijene što ste platili (uključujući i shipping). Neću sad imenovati nikog, ali ako ste u Zagrebu a inicijali carinskog djelatnika na papiriću su J.P. pripremite nekoliko apaurina i dobro podebljajte novčanik jer možete očekivati vrlo neuljudno ponašanje a carini ćete možda ostaviti više nego trgovini i dostavnoj tvrtki zajedno.

Sve u svemu, naručivanje preko Interneta nije baš idealno ali često može biti isplativo (pošto su cijene igara u našim trgovinama i dalje bezobrazno visoke). Ako imate prijatelje u Sloveniji, pogotovo blizu granice, naručite na njihovu adresu da izbjegnete moguće neugodnosti i nepotrebno gubljenje živaca. Navodno postoji i varijanta naručivanja na poštu u Brežicama gdje to možete osobno podignuti bez problema sa carinom ali konkretne detalje ne znam jer nikada nisam isprobavao.
heathendome
Reactions:
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 4 puta
Kontakt:

Post Postao/la heathendome »

sanja je napisao/la:
Cek kako si uspjela??? Ja sam na amazonu gledao malu ekspanziju za arham(znaci nista veca od prosjecne knjige) i kada napises adresu stranica mi izbaci poruku da ne salju tu vrstu robe u navedenu drzavu???? Pa ako bi mi mogla malo pojasniti da li postoji kakava caka bio bi jako zahvalan :D

Hvala i pozz!!
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1189 puta
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

Frend je kupovao preko talijanske stranice: http://giochinscatola.it/catalog/info_p ... ages_id=83

Baš sam gledao cijene igara. Jeftinije su nego kod nas, ali s poštarinom ispadnu skuplje, a s eventualnom carinom još i više.
baba
Reactions:
 pohvaljen: 10 puta

Post Postao/la baba »

mado je napisao/la:Frend je kupovao preko talijanske stranice: http://giochinscatola.it/catalog/info_p ... ages_id=83

Baš sam gledao cijene igara. Jeftinije su nego kod nas, ali s poštarinom ispadnu skuplje, a s eventualnom carinom još i više.
Iz Italije, Francuske i Njemačke najčešće se ne isplati naručivati. Gledaj UK, USA ili e-bay.
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”