Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Papaver
Reactions:
Ima zahvala: 948 puta
 pohvaljen: 665 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Papaver »

marge je napisao/la: 12 vel 2022, 12:19 Ark Nova naravno.. i to ovaj put dvije partije u dva igrača.. primijetili smo da se sve češće apgrejdaju sponzori nauštrb životinja.. a kombo s x2 da duplo odigraš neku akciju se pokazal najjačim mogućim bonusom kad npr. za kraj zadnji potez odigraš x2 association s tri radnika dva projekta koji svaki nosi maksimalnih 5+, ma divota..
Dva kioska su ti preblizu na ovoj slici. :P

slika

Slažem se za x2 bonus da je jak, ali samo ako je rano u rundi, ova situacija koju opisuješ se rijetko može dogoditi.

I sviđa mi se što ipak nisu uvijek automatizirane odluke što prvo unaprijediti, nama još uvijek to najmanje budu sponzori, ali njihova donja opcija odlično dođe rano u igri kad je novac tight.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Papaver za post:
marge
slika
frle
Reactions:
Ima zahvala: 30 puta
 pohvaljen: 262 puta
Kontakt:

Post Postao/la frle »

Subotnje rano popdone smo proveli u dva igrača uz tri igre:

1) https://boardgamegeek.com/boardgame/102 ... ve-farmers - Izbjegavao sam neko vrijeme ovu igru jer svaki put kada sam otvorio i vidio toliko kompnenti sam još brže zatvorio kutiju. Ali danas sam se konačno nagovorrio i pripemio igru unaprijed prije dolaska frenda. Na kraju s smo ju jako brzo odigrali i tipičan Uwe sa svojim upravljanjem worekrima i prehranom dok siješ žito i povrće i uzgajaš životinje. Svidjela mi se igra - 8/10

2) https://boardgamegeek.com/boardgame/304 ... rians-wall - Super flip and write igra. Dva velika papira s hrpom opcija je na početku dosta overwhelming, ali kada počneš graditi i raditi comboe ubrza se i stvarno mi se svidjela. Nema skoro nikakve interakcije između igrača osim ako želiš nešto kupiti ili iskorisitit njihovog scouta, pa 1h igraš gledajući u svoaj dva papira. Sve u svemu možda i najdraži flip/roll and write - 8.5/10

3) https://boardgamegeek.com/boardgame/308500/clash-deck - kartaška igra za dva igrača. 2 eura na kickstarteru. Toliko i vrijedi. 5/10
Ovi su korisnici zahvalili autoru frle za post (ukupno 6):
Papaverdadosadistikomargerealukatanelorn
marge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

Papaver je napisao/la:
marge je napisao/la: 12 vel 2022, 12:19 Ark Nova naravno.. i to ovaj put dvije partije u dva igrača.. primijetili smo da se sve češće apgrejdaju sponzori nauštrb životinja.. a kombo s x2 da duplo odigraš neku akciju se pokazal najjačim mogućim bonusom kad npr. za kraj zadnji potez odigraš x2 association s tri radnika dva projekta koji svaki nosi maksimalnih 5+, ma divota..
Dva kioska su ti preblizu na ovoj slici. slika

slika

Slažem se za x2 bonus da je jak, ali samo ako je rano u rundi, ova situacija koju opisuješ se rijetko može dogoditi.

I sviđa mi se što ipak nisu uvijek automatizirane odluke što prvo unaprijediti, nama još uvijek to najmanje budu sponzori, ali njihova donja opcija odlično dođe rano u igri kad je novac tight.
gle fakat, nisam bil to skuzil.. igrali smo brzopotezne partije u trajanju cca sat vremena.. a sponzore ne apgrejdamo zbog para nego zbog mogućeg odigravanja nekih jačih sponzora u početku, a koji ti traže

Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk

Ovi su korisnici zahvalili autoru marge za post:
Papaver
MirekCro
Reactions:
Ima zahvala: 165 puta
 pohvaljen: 511 puta
Kontakt:

Post Postao/la MirekCro »

“I’m an old-time cowboy. I’m an outlaw.”

slika

Polako se pokazuje da je WL totalni hit među ekipom pa često izlazi na stol. :mrgreen: Kad se samo sjetim koliko sam ih morao nagovarati na prvu partiju jer nitko nije baš fan western tematike, a sad traže sami :mrgreen:

Ps. Ja pobjedio napokon :lol:
Ovi su korisnici zahvalili autoru MirekCro za post (ukupno 6):
PapavertanelornValsimjuri006dendarii42Mago de Umago
slika
dendarii42
Reactions:
Ima zahvala: 816 puta
 pohvaljen: 678 puta
Kontakt:

Post Postao/la dendarii42 »

https://boardgamegeek.com/boardgame/297 ... d-and-sand

Partija u 5 igrača. Jako je fora u igri što se skroz lako pomlatit. Nema tu marširanja i pozicioniranja. Teleport i tarapana.

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru dendarii42 za post (ukupno 10):
MirekCrojuri006PapaverMago de UmagoboskosaurrealukasamwisesadistikotanelornZorzy
slika
Mago de Umago
Reactions:
Ima zahvala: 913 puta
 pohvaljen: 1046 puta
Kontakt:

Post Postao/la Mago de Umago »

https://boardgamegeek.com/boardgame/161533/lisboa

slika

slika

slika

Jako teška igra, brdo mini pravila, ali jako dobra. Jebeno dobra.

Ukratko: 1755. je i Lisabon je stradao u potresu i sada mi ga moramo izgraditi od nule. Dizajn odličan, baš po mom guštu, board je zapravo prava mapa Lisabona, lokacije koje se izgrađuju su stvarna mjesta (pobrao sam samo neki vrt, nisam imao naočale sa sobom pa nisam baš išao u detalje :mrgreen: ).
Gradiš svoj utjecaj u društvu koji kasnije koristiš da bi došao do kralja i drugih glavonja pomoću kojih bi radio stvari koje radiš. Jednom kad potrošiš influence troše se VP umjesto njega, ali zato je dobro otvoriti opciju da možeš trošiti novac umjesto utjecaja. Čini se da korupcija nije nešto od jučer... :mrgreen:

Treća Lacerda do sada i ispunila očekivanja kao i prethodne. :bravo
Ovi su korisnici zahvalili autoru Mago de Umago za post (ukupno 8):
PapaverdadorealukamargeblacxsadistikotanelornsmurfORnot
slika
Deni
Reactions:
Ima zahvala: 692 puta
 pohvaljen: 1092 puta
Kontakt:

Post Postao/la Deni »

Ja odigrao dvije solo partije https://boardgamegeek.com/boardgame/283863/magnificent

Igra je skroz OK, ali ukupan dojam mi ipak rusi cjeokupna produkcija i tema. Ne mogu se priviknut na taj crni board i ostale boje. Cisti uzas. Gore od onih tokena s licima koji su token bodovi u Santa Mariji. Sama tema je bas iritantno nalijepljena. Radje bi da nema nikakve teme, nego ovo. Bas nikakvog smisla nista nema, cak ni mood nije pogodjen.
Ne kazem da su drugi euri bolji po tom pitanju, vec da je ovo kategorija za sebe 😅 Osim toga, nedostaje mi karta sa setupom i round summaryem. Iako nije komplicana igra, lako je neke stvari preskociti, pogotovo jer ikonografija neke stvari naglasi do kraja, neke napola, neke uopce ne spomene.

Gameplay je tight. Svaka odluka je vrlo bitna, ali opet, igra ne kaznjava tijekom igre, vec samo u finalnom scoreu, sto je meni puno draza opcija od ove druge. Vidim da bi u vise igraca to puno zanimljivije izgledalo, jer cr ti netko uzeti kockicu ili polje koje zelis pa igracu slijedi rekalkulacija planova vjerojatno barem jednom po rundi.

U svakom slucaju, u pr oj partiji sam imao 89 bodova, u drugoj 160ak. Svakako puno manje od 220 koliko treba za pobjedu u solo modeu. S ovim na umu, strah me je da igra mozebitno ima samo jedan nacin kako da se dodje do tolikog broja bodova, a takav scenarij ohladio bi me od igranja.
Ugl, za sada ostaje u kolekciji, uz Santa Mariju, koja mi je mehanicki mrvicu dinamicnija/ raznovrsnija, plus sarenija u artu pa samim time i draza za pola ocjene.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Deni za post (ukupno 4):
dadosadistikotanelornboskosaur
slika
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 437 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

Nije da sad ne znam koliko patim na teme i da mi suhoparni euro nužno smeta, ali ovo je jedna od onih igara koje radi toga kako izgleda ne bi nikad kupio. Kao osoba koja stvarno voli crnu boju ovdje mi nikako ne paše xD
I koliko sam vidio, Vasel je isto rekao da je tema skroz nalijepljena u gejmu i da je mogao biti o aspolutno bilo cemu...
Mago de Umago
Reactions:
Ima zahvala: 913 puta
 pohvaljen: 1046 puta
Kontakt:

Post Postao/la Mago de Umago »

Ne smeta mi crna boja, čak mi je Blackout: Hong Kong visoko na listi želja i crna tamo baš paše, ali ovo šarenilo na crnilu me odbilo od nabavke igre.
slika
PsyBurn
Reactions:
Ima zahvala: 183 puta
 pohvaljen: 104 puta
Kontakt:

Post Postao/la PsyBurn »

Mago de Umago je napisao/la: 14 vel 2022, 08:47 Ne smeta mi crna boja, čak mi je Blackout: Hong Kong visoko na listi želja i crna tamo baš paše, ali ovo šarenilo na crnilu me odbilo od nabavke igre.
evo samo da se nadodam, ženi i meni je magnificent (igrali prosli tjedan par puta) ful ok igra ali uz veći broj igara koje vec imamo slicnog tipa.. odgovaraju nam druge, pa eto stavio na prodaju prosli tjedan.
moram reci da je igra neonska i malo "washed out" ali i to mi daje car.. ali nisam osjetio temu nista :D

s druge strane blackout hong kong... ajme kako je to ful ... ruzno.
Pfister je inače mojoj zeni poznat po "jel ovo covjek radio u MS paintu?" guy. ali blackout hong kong nam je po igrivosti, wow.. vidi se neke "standardne" Pfisterove mehanike koje su jednostavno dobre i uz to mi nije nista drugo bitno.
Ovi su korisnici zahvalili autoru PsyBurn za post:
realuka
slika
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”