Ja odigrao dvije solo partije
https://boardgamegeek.com/boardgame/283863/magnificent
Igra je skroz OK, ali ukupan dojam mi ipak rusi cjeokupna produkcija i tema. Ne mogu se priviknut na taj crni board i ostale boje. Cisti uzas. Gore od onih tokena s licima koji su token bodovi u Santa Mariji. Sama tema je bas iritantno nalijepljena. Radje bi da nema nikakve teme, nego ovo. Bas nikakvog smisla nista nema, cak ni mood nije pogodjen.
Ne kazem da su drugi euri bolji po tom pitanju, vec da je ovo kategorija za sebe

Osim toga, nedostaje mi karta sa setupom i round summaryem. Iako nije komplicana igra, lako je neke stvari preskociti, pogotovo jer ikonografija neke stvari naglasi do kraja, neke napola, neke uopce ne spomene.
Gameplay je tight. Svaka odluka je vrlo bitna, ali opet, igra ne kaznjava tijekom igre, vec samo u finalnom scoreu, sto je meni puno draza opcija od ove druge. Vidim da bi u vise igraca to puno zanimljivije izgledalo, jer cr ti netko uzeti kockicu ili polje koje zelis pa igracu slijedi rekalkulacija planova vjerojatno barem jednom po rundi.
U svakom slucaju, u pr oj partiji sam imao 89 bodova, u drugoj 160ak. Svakako puno manje od 220 koliko treba za pobjedu u solo modeu. S ovim na umu, strah me je da igra mozebitno ima samo jedan nacin kako da se dodje do tolikog broja bodova, a takav scenarij ohladio bi me od igranja.
Ugl, za sada ostaje u kolekciji, uz Santa Mariju, koja mi je mehanicki mrvicu dinamicnija/ raznovrsnija, plus sarenija u artu pa samim time i draza za pola ocjene.