Šta ste zadnje igrali?
- Gordan
- Reactions:
- Ima zahvala: 356 puta
- pohvaljen: 713 puta
- Kontakt:
- LapinCretin
- Reactions:
- Ima zahvala: 30 puta
- pohvaljen: 82 puta
Re: Što ste zadnje igrali?
Prosla je i druga kucna igra Madeire, u domacem obracunu Ron_Swansona, njegove sestre i mene. Kroz tih mukotrpnih 5 rundi, negdje oko 3. smo se cudili sami sebi kako smo uber savladali igru, i kak smo brzi. No, na kraju te runde sam ja postala svjesna koliko sam se vec zaduzila kod piratske bagre, te da ce me to skupo kostati na kraju igre. Tako da sam se u 4. rundi morala naglo preobratiti, i postati casni kolonizator kao u pocetku, te pocistiti sve svoje dugove. Za to vrijeme su moji protivnici mukotrpno nakupljali sredstva za ispunjavanje svojih zadnjih questova, i to sam samo mogla sastrane nemocno gledati. U zadnjoj rundi smo obavili zavrsne poteze, postavljajuci jedno drugome prepreke sa piratskim kockicama, stoga nam je end game bio dosta zamoran. I onda, unatoc tome sto je Ron_Swanson skoro pa prodao dusu piratima za njihove usluge, i bio maximalno kaznjen u konacnim bodovima, ipak me pobijedio za razliku jednog jedinog boda! Sacre bleu! 
Njegova sestra je takodjer sankcionirana za petljanje sa piratskom ekipom, te je osvojila 3.mjesto sa 63 bodova. U svakom slucaju, revans ce se morati uskoro dogoditi!

Njegova sestra je takodjer sankcionirana za petljanje sa piratskom ekipom, te je osvojila 3.mjesto sa 63 bodova. U svakom slucaju, revans ce se morati uskoro dogoditi!
- Ovi su korisnici zahvalili autoru LapinCretin za post (ukupno 3):
- kockica • sadistiko • Valsim
- Gordan
- Reactions:
- Kontakt:
History of the world, verzija 2001. u četvero (svima prva partija).
Zabavna igra, vjerojatno ćemo opet (čudno za nas obzirom na trajanje). Kocke i ja se jako jako mrzimo, al neka, igrat ću opet
Inače, učinjene su neke početničke pogreške pa je u trećem krugu jedan igrač dodijelio carstvo koje je prvo na potezu igraču (meni) koji je bio em vodeći, em zadnji na potezu u prethodnom krugu, što je rezultiralom gomilom bodova. Odmah u idućem je drugi igrač napravio još jednu pogrešku i Kmere nije dodijelio meni. Posljedično sam u tom krugu sam sebi izvlačio carstvo i dobio nešto jako dobro (zaboravio sam što). Rezultat je bio taj da kad sam jednom odmaglio, više nije bilo govora o sustizanju (unatoč svesrdnoj pomoći mog archenemya - kocaka).
Neovisno o greškama, čini se da ova igra pati od sindroma runaway leadera pa sam malo tražio po bgg moguća rješenja. I našao dobre kandidate.
Jedan tweak je da se pre-eminence token daje igraču s najviše bodova ostvarenih u aktualnom krugu, a ne ukupno.
Drugi je modificirani draft carstava. Igrač koji prvi vuče (zadnji po bodovima) ne uzima jednu, nego tri karte. Jednu vrati, a dvije podijeli kome želi. Drugi igrač vuče dvije karte od kojih jednu vraća. Ostali igrači vuku po jednu karticu, po standardnim pravilima.
E sad, tu se postavlja pitanje koliko je bitan broj igrača. Mislim da bi u 6 ipak bilo skoro osigurano da se carstva rasporede kako treba i bez ovoga, a pogotovo s ovim tweakom. U 4 igrača bi dodjeljivanje 2 od 3 kartice moglo bit i prejako?
Zabavna igra, vjerojatno ćemo opet (čudno za nas obzirom na trajanje). Kocke i ja se jako jako mrzimo, al neka, igrat ću opet

Inače, učinjene su neke početničke pogreške pa je u trećem krugu jedan igrač dodijelio carstvo koje je prvo na potezu igraču (meni) koji je bio em vodeći, em zadnji na potezu u prethodnom krugu, što je rezultiralom gomilom bodova. Odmah u idućem je drugi igrač napravio još jednu pogrešku i Kmere nije dodijelio meni. Posljedično sam u tom krugu sam sebi izvlačio carstvo i dobio nešto jako dobro (zaboravio sam što). Rezultat je bio taj da kad sam jednom odmaglio, više nije bilo govora o sustizanju (unatoč svesrdnoj pomoći mog archenemya - kocaka).
Neovisno o greškama, čini se da ova igra pati od sindroma runaway leadera pa sam malo tražio po bgg moguća rješenja. I našao dobre kandidate.
Jedan tweak je da se pre-eminence token daje igraču s najviše bodova ostvarenih u aktualnom krugu, a ne ukupno.
Drugi je modificirani draft carstava. Igrač koji prvi vuče (zadnji po bodovima) ne uzima jednu, nego tri karte. Jednu vrati, a dvije podijeli kome želi. Drugi igrač vuče dvije karte od kojih jednu vraća. Ostali igrači vuku po jednu karticu, po standardnim pravilima.
E sad, tu se postavlja pitanje koliko je bitan broj igrača. Mislim da bi u 6 ipak bilo skoro osigurano da se carstva rasporede kako treba i bez ovoga, a pogotovo s ovim tweakom. U 4 igrača bi dodjeljivanje 2 od 3 kartice moglo bit i prejako?
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3721 put
- pohvaljen: 3856 puta
- Kontakt:
Trajanje?
Svojevremeno sam prijatelja odgovorio od te igre jer već imamo sasvim dovoljno dugotrajnih igara, ali želja nikad ne gasne
Svojevremeno sam prijatelja odgovorio od te igre jer već imamo sasvim dovoljno dugotrajnih igara, ali želja nikad ne gasne

- Gordan
- Reactions:
- Kontakt:
- stoka
- Reactions:
- Ima zahvala: 731 put
- pohvaljen: 545 puta
- Kontakt:
odigrao par krugova TS sa čačom...zva me nedavno da bi volio da odigramo nešto...e, sad...u tih par krugova me toliko našamarao, da je to bilo sramota...završili smo partiju sa punom rukom ruskih evenata u mojoj ruci, imao sam minus od 9 VP, a u europi sam imao samo francusku...srećom pa je tad došao ostatak obitelji, pa sam pod izgovorom "igrajmo svi zajedno nešto (zooloretto)" prekinuo tu farsu...
- stoka
- Reactions:
- Ima zahvala: 731 put
- pohvaljen: 545 puta
- Kontakt:
evo, nije prošlo 4 ipo, već partija clash of cultursa i dva zoolloretta iza nas...prijatelj je slučajno navratio, pa smo odigrali clash of cultures, koji mu se jako svidio...nažalost, nisam mogao slikati...igra mu se jako svidjela i imamo već 5,6 partija zajedno u zadnjih par tjedana, zadnji put je slavio dvaput zaredom...ovaj put sam jako stisnuo, te razvijao science, nakon čega sam lako razvio i cete, metalurgiju, navigaciju i ratno brodovlje at no food cost. on je s druge strane bio dosta pogođen epidemijom (koja je zahvatila i mene), ali kasnije i velikim razornim potresom...nisam mu imao srca reći da ga uz to još napadaju i barbari na nebranjeno selo kad sam izvukao karticu eventa koja meni daje 3 fooda. kasnije sam sagradio i veliko brodovlje, te u više pomorskih bitaka zagospodario morem koje ih je djelilo. bilo je i pokušaja iskrcavanja, ali jaki bedemi i brojna vojska koja je branila glavni lučki grad bila je prejaka. na kraju sam pobijedio sa jednim bodom viška, bilo je nekih 31:30. misleći kako nemamo vremena za još jedan clash, odigrali smo zoolretto, a kako se ispostavilo da ipak imamo vremena, odigrali smo i još jedan zoolroetto. bilo je zanimljivo, vidim da mu se svidjelo, ali ja sam slavio oba puta, skupivši oba puta 34 boda.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 56 puta
- pohvaljen: 28 puta
- Kontakt:
moram primijetiti da u svim mojim do sad odigranim partijama clash of culturesa, pobjeda je uvijek odnešena s max 2 boda prednosti nad drugim po redu. nikad se nije desilo da je neko baš imao hrpu bodova prednosti
- miljenko
- Reactions:
- Ima zahvala: 979 puta
- pohvaljen: 336 puta
- Kontakt:
Ček malo... Meni ovo zvuči krivo... Si siguran da dobro igrali... Barbari napadaju samo igrača koji je povukao karticu...stoka je napisao/la:...nisam mu imao srca reći da ga uz to još napadaju i barbari na nebranjeno selo kad sam izvukao karticu eventa koja meni daje 3 fooda.