Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1239 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Re: Što ste zadnje igrali?

Post Postao/la Antomon »

Adrenaline u 3 igrača postaje vrlo taktička igra. Ako netko drugi dobije prvu ranu na meti, onda ti moraš imati većinu u ranama kada ta meta umre, jer inače zaostaješ 3 boda (ovako zaostaješ 1 bod).
Paka01
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 23 puta

Post Postao/la Paka01 »

Vidim u onoj temi o kupovini s Philiberta da je netko kupio Carcassonne: Amazonas, pa može li koja riječ o dojmovima? Ako dotični ima volje za pisanjem, naravno :)
Nuuq
Reactions:
Ima zahvala: 689 puta
 pohvaljen: 895 puta
Kontakt:

Post Postao/la Nuuq »

Blood rage, Five tribes, Mansions of Madness 2nd edition i Skull.
Sve odlične igre, ali me Blood rage iznenadio. Znao sam da je super, ali da je toliko uzbudljiv... Koji šok kada u age 3 uzmeš karte za draft, i sve bi ih uzeo a treba izabrati jednu. Nikada drafting tako uzbudljiv nisam sreo. Bio u 5-6 bitki i nijednu nisam pobjedio a u samoj igri sam bio 30 bodova ispred ostalih. Treba je još igrati da se nauče karte. Preporučujem onima koji vole euro, a nemaju ništa protiv dobrog fighta.
Five tribes, već poznato. Stvarno super igra i ja sam dokaz da AP u ovoj igri nije potreban. Moguće da sam sa AP mogao uzeti 10 umjesto 8 bodova ali to je nebitno. Igra u kojoj AP odmaže jer se preracunas i pogubis pa često se odigra ne najbolji potez.
MoM, još pokušavam da shvatim zašto je ljudima tako dobra igra. Meni je OK. Osnovni problem je što ne vidim sta tu odlučujem. Uradis sve što aplikacija kaže i eto ga. Možda treba još igrati.
Skull, prezabavan. Stvarno divna igra za kraj večeri. Fenomenalna.
Lijepa game noć.

Live long and prosper.

Ovi su korisnici zahvalili autoru Nuuq za post:
Killa
slika
Nuuq
Reactions:
Ima zahvala: 689 puta
 pohvaljen: 895 puta
Kontakt:

Re: RE: Re: Što ste zadnje igrali?

Post Postao/la Nuuq »

Deni je napisao/la:Dobro sam jucerasnji posjet MCu iskoristio, moram priznati. Nakon vise od godinu dana ponovo sam zaigrao Stone Age, koji sasvim dobro funkcionira u cetri igraca, cak i nije neka guzva na mapi. To me jedino brine, pojednostavni li igru previse u dva ili tri igraca?

Beyond Baker Street - hanabi style game s sherlock temom, koja zapravo pretjerano i ne pridonosi cjelokupnom dojmu. Fora mi je doziranje tezine, kojeg (uvjetno receno) u hanabiju nema, ali tijekom tri (ili cak cetri?) partije primijetili smo da je moguce abjuzanje mehanika odredjenih uloga, koje su nam u najtezoj partiji pomogli da cak tri puta promijenimo leada i svejedno pobijedimo. Dobro ili lose? Can't decide...
No svakako zgodan naslov, pola sata razbibrige, po meni ne vrijedi vise od 100injak kn (na Philibertu £18).

Adrenaline - meni se jako dopao i svaka cast autoru na ideji. Zaista je neopisiv gust sjeci motornom pilom ekipu oko sebe. Ipak, malo me brine sto sam prakticki cijeli mec igrao samo s pilom i nisam imao potrebe ici za boljim weaponom. Takodjer, u cetri igraca ne nedostaje akcije, prakticki uvijek imas na koga p(lj)ucati, ali me strah da mozda u dva igraca igra ne postane igra macke i misa uz sahovski pristup cijeloj prici. (?) Za ekspanziju bi volio vidjeti capture the flag i mozda nekakve modalitete koji dodaju trecu dimenziju mapi, polukatovi sa special itemima npr
Ne, Stone age u 2-3 je drugačija ali nimalo lošija igra. Posebno u 2. Ja mislim da je u 2 najbolji, jer, recimo, samo jedna osoba može po drvo. Staviš jednog meeple čisto da protivnik ne može. Stvarno postaje opak. U 4 je ok, ali u 2, po meni, ozbiljna igra. Nešto kao Carcassonne. Carc u 4 je ok. U 2 je ozbiljna stvar, posebno ako imaš 30+ partija iza sebe i znas sve sta moze doci.

Live long and prosper.

Ovi su korisnici zahvalili autoru Nuuq za post:
Deni
slika
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 435 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

Eldritch horror protiv Hypnosa i MoM beyond the therhold. Igranje krenulo u 18h, završili smo u jedno 1.15h.
EH smo skoro dobili, Moja časna, doslovce nun with guns(ili ti ga lajtning gunom), koji na žalost nisam imao pretjerano prilike koristiti,yorick,fotograf i pop. Ugl, s radnom investigejtorima i stageanim deckom da bude malo teži, i dalje nije bilo previše problema, makar je dreamlands strana ploce fora, lako se putuje na nju. No usprkos tome nismo dobili, iako jesmo, lako nismo...pošto smo gejm mogli dobit, ali je frend potrošio clueove za reroll, i kad je došao turn da potroši clue za mythis je skužio da ih nema, a ja iznerviran što ima tendenciju ne slušati kad sam ja lijepo govorio što je potrebno za mythos a on pricao i nije slušao mu nisam dao da back trecka, pošto su svi znali osim njega(iznervira te kad se trudiš citat lore i sve, a netko ne sluša, jer se njemu brblja o necem trecem)...nakon kratke verbalne rasprave i malo vikanja, smo nastavili...ugl Hypnos se probudio, mi na vrijeme nismo uspjeli ispunit zadnji mystery, te smo ostali zatoceni u dreamlandsu. :D

MoM smo bili jako blizu pobjedi, ali nismo računali na to da ce gejm odjendom završit i da bi bilo možda pametnije u nekim situacijama protrcat kraj neprijatelja i ici obavljat misiju nego se mlatiti...

Sve u svemu,ugodna večer :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post:
juri006
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3721 put
 pohvaljen: 3856 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

smurfORnot je napisao/la: 13 ožu 2017, 08:59...(iznervira te kad se trudiš citat lore i sve, a netko ne sluša, jer se njemu brblja o necem trecem)...
hehehe, ti bi onda totalno popizdio s mojom ekipom :-D
slika
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1239 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Post Postao/la Antomon »

Odigrali smo za vikend Mech vs Minions i Lorenzo il Maginifico.

U Mech vs Minions smo prešli 7. i 8. misiju, ostale su nam još dvije, još uvijek nisam siguran kako mi leži ova igra, ima mi podjednako zabavnih i frustrirajućih trenutaka, ovo nam je prva igra sa programiranjem poteza unaprijed, nisam previše oduševljen :)

Lorenzo mi se polako zavlači pod kožu, draži mi je od Grand Austria Hotela, Voyages of Marco Polo mi je trenutno i dalje broj jedan. U Lorenzu su dodali element "engine buildinga" sa dodatnom draži da nećeš stalno "paliti" taj engine, nego u pravom trenutku i onda si ponosan kako je to bio cool potez :) Iako se nakon prve igre vide sve moguće karte u igri, i dalje nakon 5-6 partija dobiješ nove ideje za bodove. Jako sam zadovoljan igrom.
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 435 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

sadistiko je napisao/la: 13 ožu 2017, 09:50
smurfORnot je napisao/la: 13 ožu 2017, 08:59...(iznervira te kad se trudiš citat lore i sve, a netko ne sluša, jer se njemu brblja o necem trecem)...
hehehe, ti bi onda totalno popizdio s mojom ekipom :-D
Pa u EH, cijela prica je pola gejma meni...inace možemo igrat, baci ovaj test, baci onaj..ajmo sljedeci, ok ti baci strenght, fejlo si, evo ti injuri, sad baci lore bla bla...gubi se dobar dio cara igre...ima dosta dice chuckera bez ikakve price...
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post:
juri006
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3721 put
 pohvaljen: 3856 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Nisi me izgleda skužio, htio sam spomenuti da nemaš samo ti te brige da ekipa brblja i ne sluša o čemu se radi i što se od njih očekuje.
slika
Stips
Reactions:
Ima zahvala: 614 puta
 pohvaljen: 580 puta

Post Postao/la Stips »

Antomon je napisao/la: 13 ožu 2017, 10:38 U Mech vs Minions smo prešli 7. i 8. misiju, ostale su nam još dvije, još uvijek nisam siguran kako mi leži ova igra, ima mi podjednako zabavnih i frustrirajućih trenutaka, ovo nam je prva igra sa programiranjem poteza unaprijed, nisam previše oduševljen
Jesi probao RoboRally? Brzopotezna, rasterećena zezancija. Kad dođete do neke razine uigranosti, postaje i pametna.
Nekad mi je žao kaj sam svoj prodao. Premda vidim da ima neka novija varijanta malo izglancana, tak da tko zna...

Disclaimer: nisam igrao Mech vs Minions
Ovi su korisnici zahvalili autoru Stips za post:
Antomon
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”