Kupovina igara preko interneta

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
CoxUT
Reactions:
Ima zahvala: 20 puta
 pohvaljen: 10 puta
Kontakt:

Re: Kupovina igara preko interneta

Post Postao/la CoxUT »

Naletio na ovo na gamerskom forumu, kopirano sa tvitera vlade.

Danom pristupa u članstvo EU, Republika Hrvatska će neposredno primjenjivati cjelokupno carinsko zakonodavstvo EU, pa tako i propise o oslobođenjima, što znači da će se od 01. srpnja 2013. godine primjenjivati oslobođenje od plaćanja carine na pošiljke do 150,00 EUR-a a od PDV.-a samo do 22 EUR-a. Glede oslobođenja od plaćanja carine i PDV-a na poklone, koje fizičke osobe iz inozemstva šalju fizičkim osobama u Republici Hrvatskoj, prema važećoj spomenutoj hrvatskoj Uredbi vrijednosni limit pošiljke za primjenu olakšica je 300,00 kuna,s napomenom kako Uredba EU tu vrijednost propisuje na 45 EUR-a, što znači da su u tome segmentu propisi naše zemlje i EU potpuno identični.

Sukladno dogovoru s Europskom komisijom u dijelu usklađivanja zakonodavstva Republike Hrvatske sa zakonodavstvom Europske unije na području carina, krajem 2009. godine je u Uredbu o uvjetima i postupcima za ostvarivanje oslobođenja od plaćanja carine u članak 8a. unesen institut oslobođenja na robu zanemarive vrijednosti, do vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna (na pošiljke navedene vrijednosti primjenjuje se i oslobođenje od plaćanja PDV-a). Ovakva odredba je u cijelosti preuzeta iz tada važeće Uredbe EU 918/83, koja je u EU propisivala carinsko i porezno oslobođenje na pošiljke do vrijednosti 22 EUR-a. Nova Uredba EU No.1186/2009 podigla je vrijednosni limit glede oslobođenja od plaćanja carine na 150,00 EUR-a no porezno oslobođenje se i nadalje u zemljama članicama EU primjenjuje na pošiljke vrijednosti do 22 EUR-a.
MoschuS
Reactions:
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 15 puta

Post Postao/la MoschuS »

E sad ili sam ja glup ili hebe lud zbunjenog ali ovo se odnosi na inozemstvo! Dakle kad udjemo u EU inozemstvo nam je npr. Kina ili USA ali zemlje EU nisu inozemstvo.
Krscho
Reactions:
Ima zahvala: 0
Kontakt:

Post Postao/la Krscho »

Ima li ko kakva iskustva s shire games? http://www.shiregames.com/
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??
Boros
Reactions:
Ima zahvala: 7 puta

Post Postao/la Boros »

Prije par godina kupio sam jednu ili dvije igre od njih. Sve prošlo bez ikakvih problema.
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

Ja sam prije 2 godine uzeo jednu igru, isto sve proslo normalno.
gnenad
Reactions:
 pohvaljen: 0

Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la gnenad »

Gde da nadjem najjeftinije Netrunnera online? Ps - iz Srbije sam, kazem zbog shippinga
Hvala

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
MoschuS
Reactions:
Ima zahvala: 6 puta

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la MoschuS »

Bookdepository.com ili co.uk ti ima brsplatnu postarinu pa provjeri tamo.
gnenad
Reactions:
 pohvaljen: 0

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la gnenad »

Nema na BD vec neko vreme niti znaju kad ce dobiti

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Krscho
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Krscho »

MoschuS je napisao/la:E sad ili sam ja glup ili hebe lud zbunjenog ali ovo se odnosi na inozemstvo! Dakle kad udjemo u EU inozemstvo nam je npr. Kina ili USA ali zemlje EU nisu inozemstvo.
Ima jako odličan članak u ovomjesečnom bugu u vezi ovoga.

uglavnom carina na proizvode kupljene u državi EU se neće plaćati, znači možemo očekivati da će britanski i njemački amazon uvesti i slati druge stvari osim knjiga u cro, carina s enaplaćuje i iznositi će jednako ako nesto vam dolazi od zemlje koja nije članica EU ( sad, island, švicarska, japan itd.), također nema više povrata poreza ako nesto kupite npr. iz britanije, pdv plaćate direktno njihov

Ukidaju se takoder svi fizicki carinski odjela na granicama s zemljama eu jer ćemo postati dio istih, ako zelite mogu skenirati članak u kojem je poblize objasnjeno, ili napisati veći summary tih promjena s referencom
Ovi su korisnici zahvalili autoru Krscho za post:
Killa
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??
Broloski
Reactions:
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 197 puta
Kontakt:

Post Postao/la Broloski »

Summary bi bio zgodan :D
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”