Kupovina igara preko interneta
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 17 puta
Re: Kupovina igara preko interneta
jel ima netko iskustava s lupanjem carine na robu s kickstartera? malo sam razmisljao o tome i ne znam postoji li osnova na koju mogu zaracunat carinu, posto to nije kupovina vec ulaganje u projekt, a igru ili sl. dobijes kao nagradu. taj artikl jos nije u prodaji niti ima cijenu, tako da me zanima mogu li lupit carinu na to?
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 25 puta
- Kontakt:
Carina/pdv ide na robu i uslugu. Ako nista drugo mogu ti lupit namete na postarinu, a poznavajuci nase vjerojatno se ovaj dio s uslugom moze primjenit na Kickstarter.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 17 puta
ali stvar je u tome da nebi trebao postojati račun kao račun na temelju koga mogu cariniti
-
- Reactions:
- Kontakt:
Bo, neznam kako je to pravno izvedeno i da li se to moze gledat kao donacija ili nesto trece. Nasima na carini ce bit dovoljan fizicki predmet i paypal/amazon receipt.
Ljudima se sasvim komotno desava da im sjedne carina na robu koja se vraca u sklopu RMA procesa. Tipa vracas proizvodjacu prozivod kako bi iskoristio jamstvo, i kad dobijes novi, nasa carina ti lupi sve sto oni misle da trebaju.
Ljudima se sasvim komotno desava da im sjedne carina na robu koja se vraca u sklopu RMA procesa. Tipa vracas proizvodjacu prozivod kako bi iskoristio jamstvo, i kad dobijes novi, nasa carina ti lupi sve sto oni misle da trebaju.
- thegrey
- Reactions:
- Ima zahvala: 78 puta
- pohvaljen: 204 puta
Kako stvari stoje, amazon.uk je počeo dostavljati i kod nas:
http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome ... eId=524836
- Krscho
- Reactions:
- pohvaljen: 15 puta
- Kontakt:
Tomu ti nije za vjerovati jer to tako stoji već mjesecima, i onda trebaš imati sreće kad nešto naručuješ. Meni u 80% slučajeva kažethegrey je napisao/la:Kako stvari stoje, amazon.uk je počeo dostavljati i kod nas:
We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order by changing its quantity to 0 and clicking the update button below. Learn more
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??
- Shich
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1157 puta
- pohvaljen: 1605 puta
- Kontakt:
Očito nisi danas isprobavao nešto naručiti jer sve board gameove koje sam stavio u košaricu, prošli su.
Samo što su još uvijek skupi. Ja iščekujem Amazon.de gdje sam bacio oko na par veoma povoljnih igri.

-
- Reactions:
- Kontakt:
Bitna razlika je u tome tko ustvari prodaje/shippa item. Stvari koje idu od samog Amazona sada dostavljaju u HR, drugi selleri imaju svoje uvijete.
- thegrey
- Reactions:
- Ima zahvala: 78 puta
- pohvaljen: 204 puta
@Krscho - ja kad stavim onda je to provjereno 
Da, na amazon.uk sam i mislio, a ne na individualne sellere.

Da, na amazon.uk sam i mislio, a ne na individualne sellere.
- Krscho
- Reactions:
- pohvaljen: 15 puta
- Kontakt:
Pa isprobo ovo baš na boardgameovima.Shich je napisao/la:Očito nisi danas isprobavao nešto naručiti jer sve board gameove koje sam stavio u košaricu, prošli su.Samo što su još uvijek skupi. Ja iščekujem Amazon.de gdje sam bacio oko na par veoma povoljnih igri.
Očito ono šta oko piknuo je samo kod individualnih sellera, ne direktno amazona, al još uvjek ksupo kad pogledam pa na isto mi dođe :/
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??