Koje elemente igara ne volite?
- Valsim
- Reactions:
- Ima zahvala: 2393 puta
- pohvaljen: 2599 puta
- Kontakt:
Re: Koje elemente igara ne volite?
Jedan od najvećih fetiša iz mlađih dana mi je bilo zagrabiti obje šake kocaka i tresnuti ih o stol
.

Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
- Mago de Umago
- Reactions:
- Ima zahvala: 908 puta
- pohvaljen: 1037 puta
- Kontakt:
I jesi li na kraju to i napravio?Valsim je napisao/la: 16 pro 2021, 17:01 Jedan od najvećih fetiša iz mlađih dana mi je bilo zagrabiti obje šake kocaka i tresnuti ih o stol.

- Valsim
- Reactions:
- Kontakt:
Na bolno iskustvo stola jesamMago de Umago je napisao/la: 16 pro 2021, 17:04I jesi li na kraju to i napravio?Valsim je napisao/la: 16 pro 2021, 17:01 Jedan od najvećih fetiša iz mlađih dana mi je bilo zagrabiti obje šake kocaka i tresnuti ih o stol.
![]()

Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
- Minsc1610
- Reactions:
- Ima zahvala: 295 puta
- pohvaljen: 339 puta
- Kontakt:
Aha, a zato ovaj quote u potpisu, ali za tebe vrijedi "u 1 minuti igre".Valsim je napisao/la: 16 pro 2021, 17:01 Jedan od najvećih fetiša iz mlađih dana mi je bilo zagrabiti obje šake kocaka i tresnuti ih o stol.

- Valsim
- Reactions:
- Kontakt:
Yep. Pametan momak je bio taj Platon. Al da, u njegovo vrijeme su ljudi malo kasno palili
.

-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
A lista samo rasteValsim je napisao/la: 16 pro 2021, 13:47 Wooow. Koja zahtjevna publika.
Baš ste me zatekli. Uvijek sam mislio da svatko ne voli neku sitnicu u određenoj mehanici, ali cijele liste nisam baš očekivao.

- Valsim
- Reactions:
- Kontakt:
Oke mislim da imamo pobjednika najhejtera godine
.
Osim ako se @mado ne probudi iz zimskog sna i ubaci u 5 brzinu. Inače hejta sve živo, al sad je nešto sramežljiv na ovoj temi
.

Osim ako se @mado ne probudi iz zimskog sna i ubaci u 5 brzinu. Inače hejta sve živo, al sad je nešto sramežljiv na ovoj temi

- Deni
- Reactions:
- Ima zahvala: 690 puta
- pohvaljen: 1092 puta
- Kontakt:
ne volim cut throat u nijednom obliku, od eliminacije, preko cavljenja do racea u svakom obliku.
osim toga ne volim dedukciju i slicne igre koje pruzaju prostor otvorenoj diskusiji, jer najcesce preraste u nadglasavanje
ne volim ni co-op jer pate od alfa igraca
realtime mi je uzas. ne volim taj pritisak, niti sam toliko natjecateljski motiviran da imam energije za "brze, bolje, jace"
ne volim ni igre koje imaju neintuitivni upkeep ili redoslijed runde u x koraka koje nitko ne moze zapamtit ni nakon nekoliko partija.
ne volim ni igre s pricom, tekstom, citanjem. jos gore ako se trude nalijepiti temu i flavor... daj mi suhi euro i ne davi me s temom
nisam ljubitelj ni area controla, nadmudrivanja i sahovskog pristupa, jednostavno mi se ne da razmisljat na takav nacin, nije mi zanimljivo
u prethodne dvije kategorije svakako se daju svrstati i minijature. nisam jos naisao na igru za koju bi rekao da minijature imaju smisla vise od drvenih diskova
osim toga ne volim dedukciju i slicne igre koje pruzaju prostor otvorenoj diskusiji, jer najcesce preraste u nadglasavanje
ne volim ni co-op jer pate od alfa igraca
realtime mi je uzas. ne volim taj pritisak, niti sam toliko natjecateljski motiviran da imam energije za "brze, bolje, jace"
ne volim ni igre koje imaju neintuitivni upkeep ili redoslijed runde u x koraka koje nitko ne moze zapamtit ni nakon nekoliko partija.
ne volim ni igre s pricom, tekstom, citanjem. jos gore ako se trude nalijepiti temu i flavor... daj mi suhi euro i ne davi me s temom
nisam ljubitelj ni area controla, nadmudrivanja i sahovskog pristupa, jednostavno mi se ne da razmisljat na takav nacin, nije mi zanimljivo
u prethodne dvije kategorije svakako se daju svrstati i minijature. nisam jos naisao na igru za koju bi rekao da minijature imaju smisla vise od drvenih diskova
- retko63
- Reactions:
- Ima zahvala: 83 puta
- pohvaljen: 51 put
- Kontakt:
retko63 je napisao/la: 16 pro 2021, 13:06 Pozdrav ! Užasno su mi dosadile kartaške igre poput OHANAMI i ono slaganje karata po redu.I još su mi neke stvari,pa mogu reći čak i bezobrazne.Pratim također taj board gaming svijet kao i vi i vidim ima dosta igara koje su stvarno skupe i sadrže one kartončiće koji izgledaju kao da su sa smeća a niti jedne figurice,meepla,kockice ili nekakvog drvenog tokena.A cijena im je ono 699 kn,katastrofa ! To ne vrijedi pišljive bobe !
Zadnja izmjena: retko63, dana/u 30 pro 2021, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.
To ti i nije baš najbolji primjer s obzirom da je Carta poznata po napuhanim cijenama.retko63 je napisao/la: 17 pro 2021, 14:39Evo jednog primjera pa vi recite da li je ovo normalna cijena ?retko63 je napisao/la: 16 pro 2021, 13:06 Pozdrav ! Užasno su mi dosadile kartaške igre poput OHANAMI i ono slaganje karata po redu.I još su mi neke stvari,pa mogu reći čak i bezobrazne.Pratim također taj board gaming svijet kao i vi i vidim ima dosta igara koje su stvarno skupe i sadrže one kartončiće koji izgledaju kao da su sa smeća a niti jedne figurice,meepla,kockice ili nekakvog drvenog tokena.A cijena im je ono 699 kn,katastrofa ! To ne vrijedi pišljive bobe !
https://www.cartamagica.hr/proizvodi/19 ... EE_ROASTER
Što se tiče samog topica, jedan od elemenata hobija kojeg doslovno prezirem su prevelike kutije igara. Znam da je to napravljeno da privuče naivne kupce jer što je veća kutija to mora da je igra bolja, složenija i fenomenalna, ne? Krivo! U većini slučajeva je sastav kutije 80% zrak. Najgore su mi one igre koje se sastoje samo od karata ali dolaze u kutiji 50x50 cm. Stoga često i ne kupim takve igre čisto iz principa. A kako sam ograničen prostorom morao sam početi stavljati kutije u kutije. Katastrofa.