Koje elemente igara ne volite?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2393 puta
 pohvaljen: 2599 puta
Kontakt:

Re: Koje elemente igara ne volite?

Post Postao/la Valsim »

Jedan od najvećih fetiša iz mlađih dana mi je bilo zagrabiti obje šake kocaka i tresnuti ih o stol :D .
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Mago de Umago
Reactions:
Ima zahvala: 908 puta
 pohvaljen: 1037 puta
Kontakt:

Post Postao/la Mago de Umago »

Valsim je napisao/la: 16 pro 2021, 17:01 Jedan od najvećih fetiša iz mlađih dana mi je bilo zagrabiti obje šake kocaka i tresnuti ih o stol :D .
I jesi li na kraju to i napravio? :D
slika
Valsim
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Mago de Umago je napisao/la: 16 pro 2021, 17:04
Valsim je napisao/la: 16 pro 2021, 17:01 Jedan od najvećih fetiša iz mlađih dana mi je bilo zagrabiti obje šake kocaka i tresnuti ih o stol :D .
I jesi li na kraju to i napravio? :D
Na bolno iskustvo stola jesam :D . Age of Mythology boardgame, ljeta gospodnjeg 2009. godine. Žao mi je jedino što nije ostalo ovjekovječeno nekom fotkom. Ah bila su to neka druga vremena.
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Minsc1610
Reactions:
Ima zahvala: 295 puta
 pohvaljen: 339 puta
Kontakt:

Post Postao/la Minsc1610 »

Aha, a zato ovaj quote u potpisu, ali za tebe vrijedi "u 1 minuti igre". :lol: :lol: :lol:

Ovi su korisnici zahvalili autoru Minsc1610 za post:
Valsim
slika
Valsim
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Yep. Pametan momak je bio taj Platon. Al da, u njegovo vrijeme su ljudi malo kasno palili :) .
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Valsim je napisao/la: 16 pro 2021, 13:47 Wooow. Koja zahtjevna publika :shock: .
Baš ste me zatekli. Uvijek sam mislio da svatko ne voli neku sitnicu u određenoj mehanici, ali cijele liste nisam baš očekivao.
A lista samo raste spametan
Ovi su korisnici zahvalili autoru kockica za post:
mado
Valsim
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Oke mislim da imamo pobjednika najhejtera godine :D .

Osim ako se @mado ne probudi iz zimskog sna i ubaci u 5 brzinu. Inače hejta sve živo, al sad je nešto sramežljiv na ovoj temi :oops: .
Deni
Reactions:
Ima zahvala: 690 puta
 pohvaljen: 1092 puta
Kontakt:

Post Postao/la Deni »

ne volim cut throat u nijednom obliku, od eliminacije, preko cavljenja do racea u svakom obliku.

osim toga ne volim dedukciju i slicne igre koje pruzaju prostor otvorenoj diskusiji, jer najcesce preraste u nadglasavanje

ne volim ni co-op jer pate od alfa igraca

realtime mi je uzas. ne volim taj pritisak, niti sam toliko natjecateljski motiviran da imam energije za "brze, bolje, jace"

ne volim ni igre koje imaju neintuitivni upkeep ili redoslijed runde u x koraka koje nitko ne moze zapamtit ni nakon nekoliko partija.

ne volim ni igre s pricom, tekstom, citanjem. jos gore ako se trude nalijepiti temu i flavor... daj mi suhi euro i ne davi me s temom

nisam ljubitelj ni area controla, nadmudrivanja i sahovskog pristupa, jednostavno mi se ne da razmisljat na takav nacin, nije mi zanimljivo

u prethodne dvije kategorije svakako se daju svrstati i minijature. nisam jos naisao na igru za koju bi rekao da minijature imaju smisla vise od drvenih diskova
slika
retko63
Reactions:
Ima zahvala: 83 puta
 pohvaljen: 51 put
Kontakt:

Post Postao/la retko63 »

retko63 je napisao/la: 16 pro 2021, 13:06 Pozdrav ! Užasno su mi dosadile kartaške igre poput OHANAMI i ono slaganje karata po redu.I još su mi neke stvari,pa mogu reći čak i bezobrazne.Pratim također taj board gaming svijet kao i vi i vidim ima dosta igara koje su stvarno skupe i sadrže one kartončiće koji izgledaju kao da su sa smeća a niti jedne figurice,meepla,kockice ili nekakvog drvenog tokena.A cijena im je ono 699 kn,katastrofa ! To ne vrijedi pišljive bobe !
Zadnja izmjena: retko63, dana/u 30 pro 2021, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.
Zeelot
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 10 puta

Post Postao/la Zeelot »

retko63 je napisao/la: 17 pro 2021, 14:39
retko63 je napisao/la: 16 pro 2021, 13:06 Pozdrav ! Užasno su mi dosadile kartaške igre poput OHANAMI i ono slaganje karata po redu.I još su mi neke stvari,pa mogu reći čak i bezobrazne.Pratim također taj board gaming svijet kao i vi i vidim ima dosta igara koje su stvarno skupe i sadrže one kartončiće koji izgledaju kao da su sa smeća a niti jedne figurice,meepla,kockice ili nekakvog drvenog tokena.A cijena im je ono 699 kn,katastrofa ! To ne vrijedi pišljive bobe !
Evo jednog primjera pa vi recite da li je ovo normalna cijena ?

https://www.cartamagica.hr/proizvodi/19 ... EE_ROASTER
To ti i nije baš najbolji primjer s obzirom da je Carta poznata po napuhanim cijenama.

Što se tiče samog topica, jedan od elemenata hobija kojeg doslovno prezirem su prevelike kutije igara. Znam da je to napravljeno da privuče naivne kupce jer što je veća kutija to mora da je igra bolja, složenija i fenomenalna, ne? Krivo! U većini slučajeva je sastav kutije 80% zrak. Najgore su mi one igre koje se sastoje samo od karata ali dolaze u kutiji 50x50 cm. Stoga često i ne kupim takve igre čisto iz principa. A kako sam ograničen prostorom morao sam početi stavljati kutije u kutije. Katastrofa.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Zeelot za post (ukupno 2):
dadoZorzy
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”