A zašto ih ne bi, baš i branio? Što su baš toliki zlikovci?MoschuS je napisao/la:Nije da branim CM ali jesi li ga mozda probao i naruciti sa Amazona?Krscho je napisao/la:Sad se sjetio zasto ne kupujem drustvene igre u vas. Skupoća
Inflacija je ogromna, amazon kaze 35$ s free shipingom, hrvati to nabiju 150kn skuplje![]()
Ja je vani ne vidim nigdje ispod 360kn sa dostavom tako da je 399 po meni i vise nego ok cijena.
Nije mi jasno odakle tolika netrpeljivost prema njima (ne u tvojim tekstovima MoschuS). Da nije CM-a sa sadašnjim vlasnikom, vjerojatno ne bi bilo ni igraonice u Bogovićevoj ni DDI-a.
Što vi želite? Da vam jamče najniže moguće cijene? Najbolje još i da vlasnik svake godine uloži po 200.000kn u ducan da bi vi fino mogli opušteno ušetati unutra i odabrati neku od najnovijih igara. Vjerovali ili ne, svatko tko vodi biznis mora poslovati s dobiti. Sad je samo pitanje kako zamišljate velikog gazdu. Vjerojatno kao neku seljačinu od 150 kg koji svaku večer napuni kadu s dnevnim utrškom, zavali se u nju i za početak se jedno 10 minuta smije kako vas je sve zaje... Upoznao sam gazdu i mogu reći da nije takav iako ne znam što radi u kupaonici.
Vaš problem (a i moj) je taj što mi i CM obitavamo u PM i ovdje su igre skupe (postarina, carina, porez). Prilično sam uvjeren (jer sam i sam probao) da je teško online naći najnovije naslove koji ispadnu (znatno) povoljniji nego da ih kupite u CM-u. Izuzetak je vjerojatno BD, ako zelite kupiti nešto od FFG-a. Ono gdje ja uspijem proći povoljnije je kupovina rabljenih igara s BGG-a, pretežno s europskih aukcija.
Ne znam da li me više smetaju oni koji prepotentno njurgaju na cijene (a o poslu ne znaju ništa) ili oni koji nešto kao argumentiraju s njima, ali uz obveznu politički korektnu objavu da ipak ne brane zlikovce. Ovime apeliram na vas, a pogotovo na ljude iz udruge da počnu svesrdno braniti CM kako god znaju i umiju jer bi bez njih sada bili u još goroj banani, a nedaj bože da propadnu. I nemojte ih samo braniti nego kupite kod njih, čak i ako nakon tri dana pretrage interneta nađete nešto što će vas nakon svih davanja doći 30 kn jeftinije. I u svijetu propadaju lokalni dućani zbog online shopova i svima bude žao, a što ćemo mi ovdje kad propadne jedini? (Usput, ja vjerujem u te ljude i znam da će preživjeti ako budu imali šanse.)
Nemam nikakvu materijalnu korist od CM-a, nego sam vlasnika i ekipu upoznao poslovno i svi su jako dragi ljudi.