[DISKUSIJA] Cijene igara u CM-u

Ovdje šaljite sve upite i prijedloge prema trgovini Carta Magica

Moderator/ica: wolfbloodgirl

joezg
Reactions:
Ima zahvala: 24 puta
 pohvaljen: 201 put
Kontakt:

Re: Prijedlozi nabavke

Post Postao/la joezg »

MoschuS je napisao/la:
Krscho je napisao/la:Sad se sjetio zasto ne kupujem drustvene igre u vas. Skupoća :D
Inflacija je ogromna, amazon kaze 35$ s free shipingom, hrvati to nabiju 150kn skuplje :)
Nije da branim CM ali jesi li ga mozda probao i naruciti sa Amazona? :zvizdi
Ja je vani ne vidim nigdje ispod 360kn sa dostavom tako da je 399 po meni i vise nego ok cijena.
A zašto ih ne bi, baš i branio? Što su baš toliki zlikovci?
Nije mi jasno odakle tolika netrpeljivost prema njima (ne u tvojim tekstovima MoschuS). Da nije CM-a sa sadašnjim vlasnikom, vjerojatno ne bi bilo ni igraonice u Bogovićevoj ni DDI-a.
Što vi želite? Da vam jamče najniže moguće cijene? Najbolje još i da vlasnik svake godine uloži po 200.000kn u ducan da bi vi fino mogli opušteno ušetati unutra i odabrati neku od najnovijih igara. Vjerovali ili ne, svatko tko vodi biznis mora poslovati s dobiti. Sad je samo pitanje kako zamišljate velikog gazdu. Vjerojatno kao neku seljačinu od 150 kg koji svaku večer napuni kadu s dnevnim utrškom, zavali se u nju i za početak se jedno 10 minuta smije kako vas je sve zaje... Upoznao sam gazdu i mogu reći da nije takav iako ne znam što radi u kupaonici.

Vaš problem (a i moj) je taj što mi i CM obitavamo u PM i ovdje su igre skupe (postarina, carina, porez). Prilično sam uvjeren (jer sam i sam probao) da je teško online naći najnovije naslove koji ispadnu (znatno) povoljniji nego da ih kupite u CM-u. Izuzetak je vjerojatno BD, ako zelite kupiti nešto od FFG-a. Ono gdje ja uspijem proći povoljnije je kupovina rabljenih igara s BGG-a, pretežno s europskih aukcija.

Ne znam da li me više smetaju oni koji prepotentno njurgaju na cijene (a o poslu ne znaju ništa) ili oni koji nešto kao argumentiraju s njima, ali uz obveznu politički korektnu objavu da ipak ne brane zlikovce. Ovime apeliram na vas, a pogotovo na ljude iz udruge da počnu svesrdno braniti CM kako god znaju i umiju jer bi bez njih sada bili u još goroj banani, a nedaj bože da propadnu. I nemojte ih samo braniti nego kupite kod njih, čak i ako nakon tri dana pretrage interneta nađete nešto što će vas nakon svih davanja doći 30 kn jeftinije. I u svijetu propadaju lokalni dućani zbog online shopova i svima bude žao, a što ćemo mi ovdje kad propadne jedini? (Usput, ja vjerujem u te ljude i znam da će preživjeti ako budu imali šanse.)

Nemam nikakvu materijalnu korist od CM-a, nego sam vlasnika i ekipu upoznao poslovno i svi su jako dragi ljudi.
Ovi su korisnici zahvalili autoru joezg za post (ukupno 9):
miljenkomelissaCoxUTShichburazgrofdgalesic2000AngelVicko
miljenko
Reactions:
Ima zahvala: 979 puta
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Post Postao/la miljenko »

Krscho je napisao/la:Sad se sjetio zasto ne kupujem drustvene igre u vas. Skupoća :D

Inflacija je ogromna, amazon kaze 35$ s free shipingom, hrvati to nabiju 150kn skuplje :)
Amazon ne dostavlja u HR... Tako da ti ta cijena nista ne znaci... A i da dostavljaju, shipping bi bio 60$, tako da...
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Potpisujem sve kaj joezg kaže.

Da, cm je prvi pružio ruku igranju.org, i bez njih ne bi danas imali igraonicu ni u Bogovićevoj ni u Bueni visti.
Slažem se da bi ih svi trebali supportat, jer oni su naš jedini lokalni specijalizirani dućan za društvene igre. Iako je to ponekad malo teško jer se na drugim mjestima mogu pronaći jeftinije igre. Zato brijem na te kupone sa popustom, sa kojima se cijene kolko tolko poravnaju, ako ne budu i niže.

I stvarno, ekipa iz cma ima lošiji položaj od Algoritma ili Mullera koji vjerojatno imaju niže nabavne cijene od njih, a uz to nemaju dodatnu zaradu od knjiga ili bog zna čega ne , pa da mogu spuštati cijene igara kako žele.

Ali najvažnije od svega, kao što joezg kaže, skroz su okej svi, od gazde do ekipe u dućanu, i znam da ne mlate strašne pare na cijenama igara, nego samo pokušavaju preživit. Hoće li uspjeti u tome, uvelike ovisi o nama. Ja ne bih volio da nestanu..
Ovi su korisnici zahvalili autoru buraz za post:
grof
slika
MoschuS
Reactions:
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 15 puta

Post Postao/la MoschuS »

Krscho je napisao/la:
Znas ti matematiku? Kolko puta sam narucivo preko amazona i nikad problema imo, za tvoju informaciju 35$ je po danasnjem tecaju cirka 220kn, cak i s porezima i davanjima za 300kn sve skupa dođe, opet 100kn jeftinije, kakvih 360kn kaj briješ ;)
NHF ali ili smo mi svi ovdje ludi i glupi ili ti trkeljas! Ajde nam objasni kako da narucimo igru sa Amazona i jos uz to da je postarina besplatna!
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Krscho je napisao/la: Znas ti matematiku? Kolko puta sam narucivo preko amazona i nikad problema imo, za tvoju informaciju 35$ je po danasnjem tecaju cirka 220kn, cak i s porezima i davanjima za 300kn sve skupa dođe, opet 100kn jeftinije, kakvih 360kn kaj briješ ;)
Nije stvar matematike, nego je stvar u tome što si ti u svoju matematiku stavio premali broj varijabli. Trgovine ne mogu poslovati na način na koji posluješ ti kada naručuješ igru preko, evo npr, Amazona. Stoga, ne možeš usporediti sebe i CM prilikom nabavke, nego možeš usporediti Amazon i CM.
Eh sada, kada uspoređujemo Amazon ili bilo kojeg velikog svjetskog nabavljača i CM postoje određene i bitne razlike u tržištima gdje se ti trgovci nalaze. Amazon naručuje iznimno velike količine robe u tržišnom ekosistemu gdje ima drugačije uvjete poslovanja. Zbog velike količine robe taj isti Amazon ima i sasvim drugačije nabavne cijene. Druga stvar je i sam shiping. Američki Amazon ne treba baš robu dovoziti brodom ili gore, avionom do sebe, jer se ta roba u toj istoj Americi i proizvodi. Amazon zbog velikog obrtaja robe vrlo lako popegla shipping cijene.
Sada uzmi u obzir jednu malu trgovinu u Hrvatskoj kakva je CM. Cijene na tu količinu robe definitivno ne mogu biti tako povoljne, kao što su povoljne Amazonu. Propast LoM-a jednim je dijelom uništio i dobre odnose s izdavačima, koje sada treba graditi ponovo i ponovo osvajati bonuse za bolje nabavne cijene. Na cijene u Algoritmu čudi se i sam FFG i moguće je kako Algoritam s tim cijenama radi s gubitkom (no pokrivaju se nabavkom knjiga).
Znam da CM svakom godinom polagano gradi dobre i čvrste direktne(!) odnose sa svjetskim izdavačima, te će u tom pogledu cijene u budućnosti biti samo povoljnije. S druge strane je i širenje kulture igranja u Hrvata. Lako je tebi doći i popljuvati jednu malenu i hrabru trgovinu, a da prethodno nisi ni prstom maknuo da popraviš to stanje (a ta ista trgovina te s dobrim popustima čak i motivira da to radiš!). Zato te i pozivam na volontiranje i druženje, jer upravo ovakva događanja kao što je DDI šire kulturu igranja i stvaraju zajednicu. Ta zajednica će i više kupovati društvene igre, pa će i narudžbe postajati veće, a cijene povoljnije zbog količine nabavljene robe.
Trgovina je živi organizam i ne možeš je sagledati iz samo jednog aspekta (onog koji samo tebi paše), nego moraš objektivno sagledati i ostale parametre. ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru grof za post:
buraz
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Krscho
Reactions:
Ima zahvala: 0
Kontakt:

Post Postao/la Krscho »

Bleh sad sam napiso tak lijepi post pa mi nije posto, prokleti errori :D

Al dobro nebum više diro u osinje gnijezdo, mučko djubre reko bi zdravko mamić da sam :) , ovo su ipak rasprave za neke tribine i slično, ne forumska preklapanja, i drage volje ću objasniti svoja stajališta onima koji žele ih slušati i objektivno procijeniti
Ovi su korisnici zahvalili autoru Krscho za post:
Killa
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Re: [DISKUSIJA] Cijene igara u CM-u

Post Postao/la grof »

Premještena je rasprava tamo gdje joj je i mjesto u DISKUSIJU, dakle, dapače, iznesi svoje stavove, samo ih i argumentiraj.
Nitko ovdje ne voli nekakve izjave rekla-kazala, a bez da ih se argumentira.

ako smatraš da sve ovo što je gore navedeno nije točno, onda iznesi svoje i to potkrijepi dokazima, argumentima... ovako ti tekst nema nekog smisla (errori su ti moguće bili zbog prebacivanja ovih postova u drugu temu ;) )
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Krscho
Reactions:
Ima zahvala: 0
Kontakt:

Post Postao/la Krscho »

grof je napisao/la:Premještena je rasprava tamo gdje joj je i mjesto u DISKUSIJU, dakle, dapače, iznesi svoje stavove, samo ih i argumentiraj.
Nitko ovdje ne voli nekakve izjave rekla-kazala, a bez da ih se argumentira.

ako smatraš da sve ovo što je gore navedeno nije točno, onda iznesi svoje i to potkrijepi dokazima, argumentima... ovako ti tekst nema nekog smisla (errori su ti moguće bili zbog prebacivanja ovih postova u drugu temu ;) )
Jesi našo prebacivati kad napiso kilimetarski post kojeg piso dobrih 30min rofl

Morat cu poslije uhvatiti vremena sve opet napisati, ma ovo kaj velis rekla kazala na stotine foruma vecina ovakvih rasprava zavrsi ja imam stav A, ti imaš stav B, kolko got dobre argumente izenses ne micem se od stava A/B jer drzim se toga i toga, pa nadam se da akd ponovno napisem taj post da će barem objektivno ljudi sagledat stajališta, sto do sad nije bas bilo gledajuci ovakva skakanja u obranu određenih individua, time se gubi moja volja nekoga argumentima uvjeravat u nesto, argumentima za koje ja smatram da su dobri al sugovorniku su nistavni
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Heh, da si odmah pazio i svoj prvi post o cijenama u CM-u napisao u ispravnoj temi Diskusije, ne bih prebacivao ništa i sve bi ti se lijepo objavilo. ;)
BTW, malo mi je čudno da netko tko se bavi web-om takve polasatne kilometarske postove ne napiše prvo u tekst editoru ili si copy/paste, baš iz ovog razloga... :?

Ti napiši svoje argumente, pa ako netko smatra da ne stoje, onda će kontra-argumentirati. No izjaviti kako amazon ima dobre cijene i to je to, ne može biti argument. TIm više što sam osobno pokušao u par navrata nešto naručiti s Amazona i kad sve poklikaš, na kraju ti samo veli da taj njihov "treći dobavljač" ne šalje u HR. I time priča oko Amazona počinje i završava ;)
joezg
Reactions:
Ima zahvala: 24 puta
 pohvaljen: 201 put
Kontakt:

Post Postao/la joezg »

Htio bih još pridodati nekoliko komentara mom ranijem postu.

Ako netko može proći znatno jeftinije online, svakako je pametnije tako i nabavljati i ne treba biti dobrotvor za CM koji je, na kraju krajeva, ipak trgovačko društvo.

Mene smeta što se stvara vrlo negativna atmosfera oko CM-a, koju apsolutno ne zaslužuju. Suzdržite se od ružnih, prepotentnih i neistinitih komentara jer ničemu ne služe.

Što se mene tiče, možete napisati da se igra ta i ta može kupiti tamo i tamo i da je uz sva davanja toliko i toliko jeftinija i to je ok i koristi igračoj zajednici. Naravno ako su tvrdnje istinite.
Odgovori

Natrag na “Carta Magica”