U utorak nismo imali igranje radi frke s mojim mlađim klincom Franom jer smo morali na kraju i u bolnicu na pretrage i svašta nešto. Nikako da potpuno ozdravi već 3 tjedna

Pa smo cijelu stvar odgodili. Dobro je to da je Frane dobro. Istina da sad opet kašlje kao tuberan, a valjda će i to više proći majku mu.
U zadnje vrijeme ne pišem više izvještaje kad se igramo petkom ili subotom u obiteljskom okruženju, ali ovaj puta imamo novost.
U petak smo Luka i ja išli probati D&D Warth of Ashardalon, pa nam se ipak priključila i Marina pošto se Frane probudio iz sna (opet zakurio a nije htio popiti sirum). Nakon što je popio sirup odmah je bio bolje, a kad je vidio što igramo i kakvih lijepih figurica imamo bio je još i bolje

Tako je on stvorio cijeli dio tamnice samo za sebe i svoja čudovišta
Tako da smo znali da ćemo svi morati biti dugo budni pa se onda i ona priključila da nam pomogne u probijanju kroz tamnice. Luka je bio lopov, ja borac (mala al opasna patuljkica), dok je Marina bila cleric.
Borba je dosta potrajala jer smo zaboravili i što nam je cilj (ubiti 12 zlikovaca

), a mi ih utamanili 15 kad sam se sjetio provjeriti što nam je uopće cilj. Uglavnom, ja sam i zaginuo pred kraj igre pa su stvar spasili Luka i Marina. Kad savladamo do kraja pravila i sve mogućnosti naših heroja igra bi mogla biti dosta zanimljiva.
Bilo je nešto i u subotu.
Jučer su nam bili prijatelji koji nam dođu u goste samo jednom godišnje (a možda će se to sad malo promijeniti

)
Naime, nakon malo jela i pokojeg koktelćića pitam ja njih jesu za to da probaju kakvu igru. Njima je odmah palo na pamet poker u skidanje

Pa da se nisu dosta dobro obukli
Ponudim im Stone Age, Lords of Waterdeep, Alhambra ili Village + Inn. Ivana je bila više za Village, a Milan za Stone Age. Na kraju vele oni, idemo redom od početka povijesti i odaberu Stone Age.
Nakon kratkog upoznavanja s igrom krenemo mi.
Kako to biva kad se igraš dok su djeca budna, non stop nas je Frane zafrkavao. Njihova kćer Heda (taman malo starija od našeg Luke) se s njime zabavljala u drugoj sobi, dok se Frane stalno selio sim pa tam.
U jednom trenutku su Heda i Luka zaigrali Warth of Ashardalon ali nije to baš imalo perspektivu jer su pravila ipak malo preopširna da bi oni to sami mogli igrati, a i Heda se još nije navikla igrati društvene igre pa joj je to vjerojatno bilo malo previše za početak.
Vratimo se mi na Stone Age. U kuhinji (gdje obično igramo) se odvijala borba kako prehraniti svoju obitelj.
Milan je bio od početka proračunat i čapao je sve najbolje karte čim su se pojavljivale bez obzira na cijenu. Ivana i ja smo se dosta borili s igrom. Kad te ne ide kocka onda te ne ide.
Uglavnom na kraju je poredak bio sljedeći:
1. Milan
155
2. Marina
148
3. Sadistiko
145
4. Ivana
130
I tako smo uveli još jednu obitelj u svijet modernih igara. Mislim da je pogotovo Ivana bila oduševljena igrom. Razbili smo još jedan mit o tome da društvena igra mora biti igranje s kockom i kretanjem pijuna u krug do u nedogled

Njima je čak palo na pamet da si kupe neku igru za skijanje jer će ići negdje gdje navečer nemaš kuda nego biti u svojoj kolibi i čekati jutro.

Tu sam im odmah preporučio K2 ili Everest igre da imaju nešto tematski
Ivana je na odlasku pitala je li igramo opet sutra

ako ne to onda bar drugi tjedan

Baš mi je drago kad se ljudi tako obraduju našim igrama, odmah imam volju nastaviti i dalje ovo što radim.
Eto, na kraju je ipak ispao malo duži izvještaj, a imao sam namjeru napisati samo kratki osvrt. Još nas danas čeka punac, pa moramo i njega zadovoljiti s nekom igrom nakon ručka, to je već tradicija

Pozdrav svima i oprostite na tolikom raspisivanju