Prijevodi pravila igara
Moderator/ica: sadistiko
Pravila foruma
Teme otvarajte po imenima igara koje prevodite, kako bi se lakše diskutiralo o pojedinom prijevodu igre.
U otvorenoj temi obavještavajte u kakvom je statusu prijevod. Početak, kraj, problemi i nedoumice...
Također, provjerite svoje tekstove pomoću provjere pravopisa u programima za pisanje teksta ili web browserima, jer je ružno vidjeti kada se podkradu tipične pravopisne greške (posebno Č i Ć, te JE i IJE). Prije početka rada obavezno pročitajte Priručnik za prevoditelje!
Priručnik za prevoditelje
Rječnik igraćih pojmova
Teme otvarajte po imenima igara koje prevodite, kako bi se lakše diskutiralo o pojedinom prijevodu igre.
U otvorenoj temi obavještavajte u kakvom je statusu prijevod. Početak, kraj, problemi i nedoumice...
Također, provjerite svoje tekstove pomoću provjere pravopisa u programima za pisanje teksta ili web browserima, jer je ružno vidjeti kada se podkradu tipične pravopisne greške (posebno Č i Ć, te JE i IJE). Prije početka rada obavezno pročitajte Priručnik za prevoditelje!
Priručnik za prevoditelje
Rječnik igraćih pojmova
-
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 203 puta
- pohvaljen: 562 puta
- Kontakt:
Re: Prijevodi pravila igara
Ahoj!
Željan sam pomoći s prevođenjem, ali nisam u mogućnosti napraviti sve iz uputa. Mogu čisto prevesti tekst u word, pa ako netko drugi to onda želi napraviti kako spada.
Mogu prevesti s engleskog, francuskog, češkog, slovačkog. Eto, sad vi recite ako vam to išta znači.
Željan sam pomoći s prevođenjem, ali nisam u mogućnosti napraviti sve iz uputa. Mogu čisto prevesti tekst u word, pa ako netko drugi to onda želi napraviti kako spada.
Mogu prevesti s engleskog, francuskog, češkog, slovačkog. Eto, sad vi recite ako vam to išta znači.
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2445 puta
- Kontakt:
A zašto ne možeš provesti proces prevođenja do kraja? Što te konkretno muči?
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Huh, da to je problem... Ne znam, ekipa obično odradi cijeli prijevod s uklapanjem u original, pa ne znam koliko će htjeti koristiti tuđi raw prijevod za uklapanje.
No, možda se netko ipak javi.

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Znam da je, ali mislim da bi napravili veliki korak unatrag da prestanemo stvarati takva kvalitetna pravila.sadistiko je napisao/la: 16 vel 2017, 20:53 Da to je problem. To mi dođe najmržnji dio posla i kad svoje pripremam
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3720 puta
- pohvaljen: 3846 puta
- Kontakt:
Ma nisam ni mislio radili lošije nego to sad činim. Samo kažem da je ponekad stvarno pain in the ass kad imaš pravilo koje na svih 16 stranica ima svaki naslov u drugoj boji i veličini fonta, kao da su se igrala moja djeca u školi iz 5. razreda.
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
To si potpuno u pravu! No autori igara znaju ponekad biti malo čudni. Sjećam se kada sam preko BGG-a kontaktirao autora Dominiona zbog neke lokalizacije, pa nije mogao ništa vidjeti od prikazanog jer on pomalo paranoidan ima isključen javascript u browseru, pa mu gotovo ništa na modernim stranicama i servisima nije radilo.
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3720 puta
- pohvaljen: 3846 puta
- Kontakt:
Baš mi je drago da se opet malo diže ovaj dio foruma s prijevodima 
Možda ipak ima roda što sam nedavno pitao gdje smo stali... ?

- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Hahaha, ma došlo mi je malo prevoditi, pa sam uzeo za sada ovih 5 komada koje stižu u MC uskoro.sadistiko je napisao/la: 17 tra 2018, 18:53 Baš mi je drago da se opet malo diže ovaj dio foruma s prijevodima