Aeronautica Imperialis

  • Tip igre: Skirmish air combat
  • Broj igrača: 2-4
  • Trajanje: 30-60 min/player
  • Broj minijatura: 3-20
  • Težina: 3/5

O igri

Aeronautica Imperialis je igra taktičke borbe aviona u atmosferi nekog od jedinstvenih 40k svjetova. Oduvijek vam je bila želja stisnuti okidač Thunderbolta i napuniti Dakkajet municijom iz Autocannona? Čekanje je gotovo jer je Aeronautica Imperials igra za vas. Igra se zasniva na scenarijima, a samo neki od njih su dogfight, bombardiranje neprijateljskih postrojenja, taktičko povlačenje snaga i zasjeda iz oblaka. Ako vam jednokratni scenariji nisu napeti, igra nudi i izbor knjiga kao dodataka igri koje uvode nove scenarije i povezuju ih u kampanju. Scenarij određuje raspon bodova i tip aviona koji je dostupan igračima. Nakon dogovora o broju bodova igrači sastave svoj popis aviona i spremni su za početak.

Aeronautica Imperialis se igra kroz 6 Faza; određivanje manevara, inicijativa, prateća paljba, pomicanje, paljba i završna faza. U prvoj fazi igrači određuju koje će manevre njihovi piloti odraditi u fazi pomicanja. Manevrima igrači najčešće pokušavaju postaviti svoje avione u poziciju povoljnu za paljbu na neprijatelja, a da pritom ne ugroze svoje avione. Manevri su u ovoj fazi skriveni protivniku, dostupni manevri ovise o avionu za koji se manevar određuje. Druga faza je inicijativa te se određuje bacanjem D6 kocke. Onaj tko ima inicijativu određuje koji će igrač prvi pomicati avion u fazi pomicanja, s time da onaj tko prvi pomiče, prvi ima priliku zapucati u fazi paljbe. Prateća paljba je posebna faza u kojoj avioni u potpunosti iza neprijateljskog aviona imaju priliku zapucati prije reda, dok se u završnoj fazi avioni oporavljaju od mogućeg nekontroliranog kretanja. Okušajte se i vi u ulozi zapovjednika 40k eskadrile uz Aeronauticu Imperilais.

Što je potrebno za igru?

  • Igraća površina proizvoljne veličine sa ucrtanim 2“ hexovima
  • Svega par aviončića, manje igre mogu se igrati već sa 1 ili 2, za bolje iskustvo 10-ak je dovoljno
  • 10-ak D6 kockica
  • Set tokena za igru
  • Kartice profila aviona – nisu obavezne ali olakšavaju igru

Želim igrati Aeronauticu Imperialis, gdje mogu saznati više?

Više informacija možeš saznati na kanalu Aeronautica Imperialis našeg discord servera ili slanjem upita na e-mail. Ili jednostavno možeš doći u jedan od termina navedenih desno u rasporedu na vrhu 🙂 .

Korisne poveznice

Službena stranica

Exclusive crew cards (download)

Flight plan – Ambush in the Clouds (download – pri dnu članka)

Flight plan – Escape Velocity (download – pri dnu članka)