Warhammer Underworlds

  • Tip igre: Boardgame
  • Broj igrača: 2-4
  • Trajanje: 15 min/player
  • Broj minijatura: 3-9
  • Težina: 1/5

O igri

Boardgame ili wargame? Definitivno boardgame, ali s wargaming hobi genima. Ako dolazite iz boardgaming pozadine a zanima was hobi strana wargaminga, Warhammer Underworlds je igra za vas. Igra ne uključuje standardne wargaming mehanike poput slaganja liste, a deck construction i action selection mogle bi zainteresirati boardgamere u vama. S druge strane wargaming hobi geni manifestiraju se u obliku fantastičnih minijatura koje dolaze nesložene i neobojene. Činjenica da se ispod toga nalazi dobro upakiran arena combat boardgame samo je veliki plus.

Igrači u igru dolaze s unaprijed odabranom bandom koja se sastoji od 3 do 9 minijatura. Svaka banda ima određene borce čiji sastav nije konfigurabilan, ali zato je dostupno više od deset različitih bandi za igru. Igračima također trebaju dva špila karata (power i objective), specifično složena za odabranu bandu. U core setu koji se sezonski mijenja, dostupne su dvije početne bande, predefinirani špilovi i sve ostalo što je potrebno za igru poput tokena i posebnih kockica. Power i objective špilovi prije igre mogu se modificirati dodatnim kartama dostupnim u core setu ili u nekom od dodataka igri.

U Warhammer Underworlds, protivnici se kroz tri runde pokušavaju nadmudriti kako bi osvojili više tzv. glory bodova. Tko ima više glory bodova na kraju treće runde je pobjednik. Svaka runda sastoji se od akcijske faze i završne faze. U akcijskoj fazi, svaki igrač ima pravo na četiri aktivacije. Igrači naizmjence odrađuju svoje aktivacije u kojima mogu micati borce, napadati, braniti se, igrati neku od power karata, ili vući nove karte. U završnoj fazi igrači provjeravaju jesu li ispunili neki od uvjeta na dostupnim objective karticama, te ako jesu, dobivaju označen broj glory bodova. Ako vas više interesira kaotična igra, postoji varijanta i za 3 i 4 igrača. Vidimo se u borbenoj areni!

Što je potrebno za igru?

Iako se stvari za igru mogu nabaviti zasebno, sve potrebno za dva igrača nalazi se u core setu. Ukoliko želite stvari nabaviti zasebno, potrebno vam je sljedeće:

  • Ploča za igru – dostupna u starter setu
  • Warband minijature – paketi s warbandovima uključuju njihove kartice
  • Posebne kockice za
  • Set tokena za igru

Želim igrati Warhammer Underworlds, gdje mogu saznati više?

Više informacija možeš saznati na kanalu Warhammer Underworlds našeg discord servera ili slanjem upita na e-mail. Ili jednostavno možeš doći u jedan od termina navedenih desno u rasporedu na vrhu 🙂 .

Korisne poveznice

Službena stranica

Deck builder (online)

Errata i formati igre (download)