Frostgrave

[table id=1]

Pokrajine

  • Kalthusa – Sjeverna pokrajina zapadnog kontinenta. Glavni grad je Edessa poznata po svojim vojarnama i discipliniranim građanima. Edessom, a time i Kalthusom vlada obitelj Malkieri
    odnosno kralj Elian Malkieri. Kalthusa je ambiciozna kraljevina sa snažnom i sposobnom stajaćom vojskom što je posljedica brojnih ratova između zemalja dvojnih kontinenata za prevlast nakon propasti Magisterskog Carstva.
  • Pontia – Nalazi se južno od Kalthuse te je rijetko naseljena pokrajina. Kralj Laer Daven vazal je kralja Eliana Malkieria. Najveći grad pokrajine Davendar, dobio je ime po kraljevskoj obitelji te je poznat po brojnim rudnicima kao i proizvodnji kvalitetnog drva koje koristi vojna industrija Kalthuse.
  • Lien – Mala, ali bogata pokrajina zapravo je savez samostalnih gradova Asterie, Monsara i Endergarda. Pod vodstvom je vijeća trgovaca na čelu s konzulom Amadenom Valis. Komplicirani nasljednički odnosi doveli su do pojave brojnih kultova od kojih je najpoznatiji kult Bijelog Plamena koji je ediktom dobio status religije. Sumnja se da je vođa kulta upravo konzulica Amadena Valis.
  • Heliosa – Carstvo istočnog kontinenta. Aspekt Car Majid Rahaman vlada okrutno, ali pravedno te je Heliosa uvjerljivo najbogatija zemlja nakon propasti Magisterskog carstva. Zinthis, Pelthis i Intaris su prosperitetne trgovačke luke i gradovi iz kojih kreću brojne ekspedicije za Divlje zemlje jugoistoka. Sud Messina poznata i kao dragulj Heliose najveći je grad znanog svijeta i glavna luka koja kontrolira Središnje more i trgovačke puteve prema zapadnim zemljama.