O Nama

Osnovne informacije

SEZAM (skraćeno od SEkcija ZA Minijaturiste) je sekcija udruge “Igranje” koja se bavi aktivnostima vezanim uz igre s minijaturama. Od sastavljanja minijatura, preko bojanja i igranja strateških igara, te izrada terena i display boardova, sve je dio dnevnih aktivnosti SEZAMa.

Koje pogodnosti nudi SEZAM?

Naš cilj je osigurati sve što jednom igraču treba za veliki opseg strateških igara s minijaturama, izuzev vlastitih minijatura, naravno 😉 . Trenutno na raspolaganju imamo:

 • četiri 6′ x 4′ igrače table (pogodno za WH40k, WH:AOS, T9A)
 • tri 4′ x 4′ igrače table (pogodno za Frostgrave, Necromunda)
 • pet 22″ x 30″ igračih ploča (pogodno za Kill Team, Warcry)
 • izbor osnovnih boja i kistova dostupnih za korištenje
 • desetak mjerila s vrijednostima u inčima
 • izbor 3D i 2D terena za igru (SF i Fantasy tematike)

Konstantno radimo na unaprjeđenju našeg inventara, s velikim naglaskom na pribavljanje novih terena (bilo kupovnih ili vlastite izrade). Za ostale pogodnosti, vidi SEZAM Program.

Kada je SEZAM otvoren?

Vidi radno vrijeme

Moram li platiti za igranje u SEZAMu?

Da, kao dio udruge igranje, SEZAM se financira iz prihoda koji se ostvaruju od ulaznica i članarina. Sukladno tome cijene su sljedeće:

 • igranje za članove 0 kn
 • igranje za ostale 10 kn po danu
 • članstvo 150 kn godišnje
 • turniri, izložbe i drugi događaju mogu se posebno naplaćivati

Kada moram platiti ulaznicu?

U okviru standardnog rada  SEZAMa, ulaznica se plaća za korištenje prostora. Pod korištenje prostora ubraja se slaganje ili bojenje minijatura, i igranje strateških igara s minijaturama. Ulaznica vrijedi cijeli dan i u nju su uključene i sve standardne pogodnosti. Za više informacija vidi igraonica Meeple’s Corner

Kako da dođem do više informacija u vezi igara s minijaturama ili SEZAMa?

Što god te zanima, slobodno pitaj na naš Discord server, forum, ili naš e-mail [email protected]  🙂

Gdje mogu saznati više o članstvu i članskim pogodnostima?

Vidi članstvo u udruzi

SEZAM Program

 • SEZAM Studij – Svaku od igara uvrštenih u program studija možete naučiti u radno vrijeme SEZAMa. Program SEZAM Studij Nema nikakvih preduvjeta koje morate ispuniti. Igre u programu studija možete doći naučiti i isprobati bez prethodnog znanja o igri i bez minijatura ili drugih investicija. Najava nije nužna, ali je poželjna kako bi voditelj mogao osigurati sve što je potrebno za igru koju želite naučiti, te da ima dovoljno vremena podučiti vas. Najaviti se možete putem e-maila [email protected], ili putem kanala #studij na našem Discord serveru. Igre koje su trenutno u programu studija:
 • SEZAM Radionica sastavljanja i bojanje minijatura (kontinuirana radionica) – U sklopu programa SEZAM Radionica možete doći u radno vrijeme SEZAMa i uživati u besplatnim savjetima voditelja i drugih članova u vezi sastavljanja i/ili bojanja minijatura. Sve što vam treba je vaša minijatura, a boje i alati dostupni su u SEZAMu. Gdje je kvaka, pitate se? Kvake nema, ali u sklopu kontinuirane radionice voditelj ne posvećuje vrijeme isključivo vama, već i ostalim posjetiteljima

Radno vrijeme

[calendar id=”281″]

ažurne informacije o radnom vremenu uvijek možete dobiti i kod voditelja na SEZAM Discord serveru ili upitom na [email protected]