Middle-Earth Quest

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
Igranje.org
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Middle-Earth Quest

Post Postao/la Igranje.org »

Middle-Earth Quest[ctable: picture=https://lh6.googleusercontent.com/-lvBF ... hQuest.jpg, link=http://igranje.org/Igre/middle-earth-quest]OPIS IGRE
Sauron, Tamni Gospodar Mordora se vratio u svoju drevnu tvrđavu Barad-Dur. Od tamo opet širi zlo i korupciju cijelim Međuzemljem. Nažalost, na Zapadu je preostalo malo snage. Skoro svi vilenjaci su napustili Međuzemlje, a krv Numenora je toliko razrijeđena da preostali sad žive u Minas Tirithu ili kao usamljeni šumari obilaze ruševine u divljim zemljama Arnora.
Ali još ima nade. Gandalf Sivi je saznao da je Prsten moći kod hobita Froda u Shire-u. Taj Prsten je gospodar svih ostalih prstena, a Sauron ga želi više od svega. A tu su i heroji. Oni pomažu Gandalfu u njegovoj potrazi za izgubljenim znanjem o Isildurovoj Propasti - Prstenu i u lovu na Goluma. Heroji snažnim rukama brane Shire od neprijatelja, istražuju šume Mrkodola i Ithiliena ili se čak drznu otići u samu Zemlju sjenki da bi poremetili Sauronove planove, makar bili otkriveni.
Radnja igre je smještena u 17-to godišnje razdoblje između Bilbove rođendanske zabave i Prstenovog odlaska iz Shirea, kao što je opisano u romanu Gospodar prstenova J.R.R.Tolkiena.
Jedan igrač preuzima ulogu Saurona i pokušava dominirati Međuzemljem svojim opakim zavjerama i zlim podanicima. Ostali igrači, do njih tri, preuzimaju uloge heroja koji se moraju oduprijeti tami dok ne sazriju Gandalfovi planovi. Da bi im to uspjelo moraju se upustiti u opasne potrage, poraziti brojne neprijatelje i konzultirati se sa poznatim likovima u Međuzemlju da bi dobili njihove usluge i znanje.

[/ctable]
frle
Reactions:
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 262 puta
Kontakt:

Re: Middle-Earth Quest

Post Postao/la frle »

Super igra, frendovi i ja ju igramo svaki put kada se vidimo i svaki put je igra potpuno drugačija. Rotiramo se tko igra Saurona svaki put, a tko igra heroje. Do sada od 15ak partija ako ne i više, 90% je Sauron pobijedio, ali borba je svaki put drugačija i zato je zanimljivo igrat ovu igru. :)

slika
Prošlu partiju nam se i Millenium Falcon pridružio u borbi protiv Black Serpanta, ali su heroji ipak izgubili u borbi protiv Ringwraithsa za jedan bod damagea :(
Ovi su korisnici zahvalili autoru frle za post:
sadistiko
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1189 puta
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

frle je napisao/la:Do sada od 15ak partija ako ne i više, 90% je Sauron pobijedio, ali borba je svaki put drugačija i zato je zanimljivo igrat ovu igru. :)
Kako je kod vas Sauron tako uspješan?? Mislim takva nadmoć Saurona je tematska, ali svejedno :) Do sad sam 7x igrao ovu igru, a Sauron je pobijedio 4x. Igrao sam u svim brojevima igrača i najuspješniji je kad nas je 4. Slažem se da je igra odlična i stalno zanimljiva. Ta 3-4 sata igre prelete. I kad nemaš ništa za raditi, napeto pratiš protivnika.
frle
Reactions:
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 262 puta
Kontakt:

Post Postao/la frle »

Svaka partija je uvijek blizu i najčešće se odluči u zadnjoj rundi pa je više ispadalo da Sauron pobijedi ili u zadnjoj borbi održi Ringwraithse žive. U 4 je super kad se igra, ali čak onda Sauron ima i previše moći, sa dva heroja mi se čini malo balansiranije, ali je jednako zanimljivo. Čak mi je plan za ljeto možda dodati još koji startina quest za heroje da malo promijenimo početke, kako Sauron ne bi unaprijed planirao da im onemogući uspijeh sa questovima.
Gordan
Reactions:
Ima zahvala: 356 puta
 pohvaljen: 713 puta
Kontakt:

Post Postao/la Gordan »

Ajde da malo oživim temu jer smo zadnjih dana počeli malo igrat ovo.
Jel se još kome nađe na stolu ovo zlato? Koristite li fan-made ekspanziju? Kućna pravila?

Mene baš nervira antiklimaktični tiebreaker pa gledam ukomponirat ovu fan-made eksp, a također ili skroz maknit final combat ili probat modificirani group combat (isto fan-made s bgg).

Igra mi je top, imersion je odličan, ali stalno imam dojam da neke stvari treba izbalansirat. Za početak kad se igra 1:1 heroj je u velikoj prednosti i tu smo odlučili da umjesto jednog heroja dvaput, kontrolira dva heroja (simulacija igre u tri igrača, s tim da moramo dat neku kompezaciju Sauronu na račun viška informacija koje ima drugi igrač).
Misije su dosta nebalansirane i oko toga se dosta mislimo kako popravit.
I reče Jahve Drakuli: "Nećeš, razbojniče!" (©WinkDickerson)
slika
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”