O igranju u Carti Magici

Igraonica društvenih igara Carta Magica, Frankopanska 24, Zagreb
chibby
Reactions:
Postovi: 3
Pridružen/a: 14 svi 2014, 15:33
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Re: O igranju u Carti Magici

Post Postao/la chibby »

Pozdrav svima, nakon dugog izbivanja i neigranja niceg, zanima me igra li se samo u carti magica i kada da navrarim koji put? :)
Avatar
Valsim
Reactions:
Postovi: 3145
Pridružen/a: 12 tra 2013, 23:20
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 2325 puta
 pohvaljen: 2404 puta
Kontakt:

Re: O igranju u Carti Magici

Post Postao/la Valsim »

U utorak 14.10. okupilo nas se ukupno 20 igraćih duša.
Posjetilo nas je i petero novih igrača koji su upravo nedavno čuli za nas i otkrili čari igranja raznoraznih društvenih igara.

Igranje je započelo u 16 h partijom igre Race For The Galaxy u dvoje igrača sa sva tri proširenja (The Gathering Storm, Rebel vs. Imperium i Brink of War). Dolaskom još dvoje posjetitelja vrlo brzo se otvorila i partija 7 Wondersa sa Leaders ekspanzijom. Partija se od početka napeto vodila između troje vrlo iskusnih igrača, dok se četvrti malo manje iskusni našao pomalo izdvojen iz kalkulacija osvajanja što je više moguće bodova. Na kraju je pobijedio igrač s dobro iskombiniranim plavim i ljubičastim karticama, kao i stadijima čuda.

Po završetku igre posjetili su nas naši novi posjetitelji s početka priče i odlučili, uz brzo objašnjenje pravila od strane jednog od naših voditelja, odigrati Dixit u petero igrača. Po zvukovima smijeha koji su dopirali s njihovog stola zaključili smo da su se dobro zabavili :) .
Za to vrijeme se četvero iskusnih starosjedilaca odlučilo okušati u ispunjavanju podviga svojih agenata u igri Lords of The Waterdeep. Igrala se bazna igra sa Scoundrels of Skullport ekspanzijom. Pobijedio je igrač koji je vješto iskombinirao igranje Intriga s ispunjavanjima Questova koji su nosili puno bodova.

Istodobno se za drugim stolom igrao i King of Tokyo u četvero igrača.

Završetkom Dixita, naši novi posjetitelji su se odlučili okušati u još jednoj novoj igri - Bang! Igralo se u šestero igrača - šerif, njegov zamjenik, odmetnik i tri razbojnika. Dva razbojnika su vrlo brzo dolijala pod kišom metaka od strane šerifa i njegovog zamjenika, a vrlo brzo im se u pakao pridružio i odmetnik. Na kraju se vodila napeta borba između potpuno iscrpljenog šerifa i njegovog zamjenika na jednoj strani i jednog od preostalih braće Dalton na drugoj strani. U jednom trenutku je šerifovoj blizini eksplodirao dinamit svevši ga na samo jedan život. Ipak u ključnom trenutku, šerifova sretna zečja šapa mu se osmijehnula priuštivši mu da posljednjim snagama i zadnjim metkom u koltu dokrajči svog protivnika.

U zadnje vrijeme se pomalo počinjemo bazirati i na TCG igre pa se tako ovog puta u dva navrata igrao najpopularniji TCG - Magic The Gathering.

Sljedeće igranje je 21.10. Vidimo se već od 16 sati slika.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post:
Shich
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Avatar
Valsim
Reactions:
Postovi: 3145
Pridružen/a: 12 tra 2013, 23:20
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 2325 puta
 pohvaljen: 2404 puta
Kontakt:

Re: O igranju u Carti Magici

Post Postao/la Valsim »

chibby je napisao/la:Pozdrav svima, nakon dugog izbivanja i neigranja niceg, zanima me igra li se samo u carti magica i kada da navrarim koji put? :)
Pozdrav i tebi :) .

Drago nam je čuti da si nam se odlučio vratiti nakon podužeg izbivanja :thumbs .

Igranje u Carti Magici se održava svaki utorak od 16:00 - 22:00 h.
Igranje u Bogovićevoj je petkom i nedjeljom od 15:00 pa nadalje, zavisi o voditeljima no obično bude skoro pa do ponoći ako ne i duže.

U Cartu Magicu nosimo obično neke popularnije naslove iz Bogovićeve (Lords of Waterdeep, Stone Age, Pandemic, Bang!, Dixit, Citadels, Coloretto, Alhambra, Kraljevstva, King of Tokyo, Shadow Hunters, Resistance: Avalon), uz to tamo su nam stalno na raspolaganju i neke od igara u vlasništvu Carte Magice (Arkham Horror, Puerto Rico, Dominion, Race for The Galaxy sa Gathering Storm i Rebel vs. Imperium ekspanzijom, Small World, 7 Wonders).
Ukoliko imaš neke specifične želje koje bi igre htio igrati u Carti Magici, a nalaze se u Bogovićevoj, slobodno nam se javi na Faceu ili ovdje na temi i donijet ćemo ;) .
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Avatar
frle
Reactions:
Postovi: 556
Pridružen/a: 12 srp 2011, 23:05
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 260 puta
Kontakt:

Re: O igranju u Carti Magici

Post Postao/la frle »

I ponedjeljkom se igraju Star Wars Card game, Star Wars X wing Miniatures game i Game of Thrones Card game ;)
Avatar
Valsim
Reactions:
Postovi: 3145
Pridružen/a: 12 tra 2013, 23:20
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 2325 puta
 pohvaljen: 2404 puta
Kontakt:

Re: O igranju u Carti Magici

Post Postao/la Valsim »

U utorak 21.10. okupilo nas se ukupno 21 igrača željnih dobre igre i zabave.

Igranje je započelo partijom Dixita u šestero igrača. Nakon toga se odigrala partija Resistance: Avalona u sedam igrača. Sile zla na čelu s iskusnim Mordredom su uspjele nasamariti Arthurove vjerne vitezove i infiltrirati se u njihove redove za okruglim stolom te ih sabotirati u njihovim pohodima. Merlin se u strahu za svoj život nije oglasio ni trepnuvši okom tijekom cijele igre :D .

S dolaskom još posjetitelje uskoro se otvorila prava boardgame bojišnica za više stolova. Za jednim se otvorila partija Lords of The Waterdeepa sa Scoundrels of Skullport ekspanzijom u troje igrača; za drugim stolom se ekipa šestero hrabrih marinaca odlučila napokon sukobiti s gadnom izvanzemaljskom rasom zvanom Genestealers, te povratiti svemirsku stanicu Space Hulk pod svoju kontrolu; za trećim stolom su Cezar, Kleopatra, Hamurabi i Hanibal odlučili zaigrati partiju 7 Wondersa; a za četvrtim stolom je dvoje iskusnih veterana zaigralo London.

U Lords of The Waterdeep partiji jedna igračica je uspjela i više nego uvjerljivo pobijediti ostalo dvoje protivnika s preko 80 bodova razlike. Dotična igračica je igrala u ulozi Larise i do kraja partije je uspjela izgraditi ni manje ni više nego 12 zgrada, što joj je na kraju igre donijelo "samo" 72 boda (6x12) :bravo . Iako je jedan od igrača na samom početku pomoću jedne od Intriga uspio otkriti identitet igračice, te ju čak blokirati jednu rundu, ipak je usred igre napravio veliki propust kada nije uočio trenutak kada je igračica uzela i poslije ispunila Arcana Quest koji jednom kada ispuni joj omogućuje da stane sa svojim agentima na lokacije na kojoj već stoji agent od nekog drugog igrača. Također je pred sam kraj igre uspjela dobiti Skulldugery Quest koji joj je donio 8 bodova +2 boda za svaku zgradu koju je imala u igri, dakle 32 boda :bravo . Svakako partija koja će se naraštajima prepričavati u našim igraonicama :) .

U Space Hulk: Death Angel partiji, naši hrabri marinci su dobro startali tamaneći horde gadnih nemani koje su se pojavljivale iz mračnih kutaka stanice. No negdje nakon drugog nivoa stvari su se počele polako raspadati kada je jedan marinac poginuo, pa ubrzo zatim još jedan, pa još jedan, što je za posljedicu imalo raspad cijele formacije te smrt svih poslanih na misiju :( . No budite sigurni, sada kako je ova igra nedavno ponovno uočena u Igraonici od strane dvoje naših voditelja, poslat će marinci novi vod svojih ljudi da se obračunaju s gadnim beštijama slika .

Sudbina partije 7 Wondersa nam nažalost još nije poznata budući se naš hrabri glasnik koji nas je trebao obavijestit o ishodu civilizacijske borbe izgubio negdje na putu :zvizdi . Sigurno je Cezar opet izgubio, a poznat je kao loš gubitnik pa se pobrinuo da vijest ne dopre do šire javnosti.

Partija Londona je završila uvjerljivom pobjedom vlasnika igre 8-) . No siguran sam da se drugi igrač neće predati tako lako, te ćemo još imati prilike gledati partije Londona u Carti Magici.

Poslije se odigrala još jedna partija Resistance: Avalona i partija Shadow Huntersa.

Sljedeće igranje je 28.10. Vidimo se već od 16 sati slika.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post (ukupno 3):
miljenkoShichSandro
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Sandro
Reactions:
Postovi: 11
Pridružen/a: 30 srp 2014, 11:07
Ima zahvala: 8 puta
 pohvaljen: 27 puta

Re: O igranju u Carti Magici

Post Postao/la Sandro »

+++Receiving Astropatic Transmission+++
+++Authentication Ordo ********+++
+++Origin :: Baal System:: +++
+++To: Lexicanum Valsim+++
+++From: Sergeant Sandro+++

——Begin Message——

Dobro zborite, brate Valsime.

Uistinu, u ime Imperatora smo poslali odred Terminator jedinica da očiste Sin of Damnation, i prva izvješća su sugerirala veliki uspjeh. Ova snimka s bojišta pokazuje pobjedu odreda u prvoj prostoriji Space Hulka: http://youtu.be/HMHW_cWoeos?t=19s

Ipak, kao što prokleti Warp često zna biti nepredvidiv, tako se nepredvidivo i sreća okrenula protiv odreda Terminatora. Brat Goriol je pao prvi, nečasno pogubljen s leđa od strane jednog Genestealera.

Jedna tragedija je uslijedila drugom. U trećoj prostoriji brat Leon dojavljuje da je odred naišao na žestok otpor, i da stupaju u okršaj. Zvukovi teške bolterske paljbe i nezemaljskih krikova su u potpunosti zagušili komunikacijski kanal.

Sat vremena nakon početka misije, sav kontakt s odredom je izgubljen. Šansa da je cijeli odred pogubljen iznosi 97.7%.

Vijest o neuspjehu se daleko čula, i čak je došla do ušiju vođe kaptola Blood Angelsa, brata Dantea. Dobili smo naredbu da odmah sazovemo novi odred Terminatora, i pošaljemo ih natrag na Space Hulk da izbrišu ovu sramotu. Budite sigurni da će ovo biti učinjeno prvom prilikom koja nam se ukaže.

Vaš u poniznosti,

Sergeant Sandro

——End Message——

:facepalm
Zadnja izmjena: Sandro, dana/u 23 lis 2014, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Sandro za post (ukupno 2):
ValsimVicko
Avatar
Valsim
Reactions:
Postovi: 3145
Pridružen/a: 12 tra 2013, 23:20
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 2325 puta
 pohvaljen: 2404 puta
Kontakt:

Re: O igranju u Carti Magici

Post Postao/la Valsim »

Allright, sweethearts, you heard the man and you know the drill!

Eto ga ljudi sve ste čuli iz transmisije s bojišnice. Treba nam što više ljudi da se okupi sljedeći utorak počevši od 16 h (star date 28.10.2014.) u Carti Magici (location: Frankopanska 24, Zagreb; planet: Zemlja) gdje će se vršiti regrutacije novih marinaca u naše redove. Narednik Apone će vas preuzet i obučit da postanete strojevi za ubijanje Genestealer prijetnje. Nakon toga idete izravno na bojište u vod pod zapovjedništvo narednika Sandra, kojeg zbog iznimnih zasluga na bojištu kao i riskiranju vlastitog života kako bi nam odaslao ovu poruku, ovim putem promoviramo u pukovnika :bravo .
Sretno braćo marinci i neka je Bog s vama svecenik .
Otpust slika .
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Avatar
Shich
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 3583
Pridružen/a: 12 stu 2012, 13:43
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1140 puta
 pohvaljen: 1559 puta
Kontakt:

Re: O igranju u Carti Magici

Post Postao/la Shich »

Možda dođem na jednu partiju i usput provjerim koliko se uspješno držite pravila. :)
Sandro
Reactions:
Postovi: 11
Pridružen/a: 30 srp 2014, 11:07
Ima zahvala: 8 puta
 pohvaljen: 27 puta

Re: O igranju u Carti Magici

Post Postao/la Sandro »

Brate Shich,

U ime Imperatora Vam jamčim da smo se držali isključivo sadržaja kojeg propisuje Codex Astartes, i da bilo kakvog proboja u pravilima nije moglo biti. Ipak, smatram da bi zbog oštećenoga morala nakon ove velike sramote Vaša prisutnost koristila na bojišnici. Biti ćemo počašćeni Vašom pojavom.

Brate Valsim,

Zahvaljujem Vam na ukazanome povjerenju. Od sada ću pročišćivati izdajice i uništavati xenose sa još većim žarom, ako je to uopće moguće. Čak i ako budem pogubljen, u smrti ću i dalje služiti.

Sljedeći utorak, 28.10.2014., marinci!
Avatar
Shich
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 3583
Pridružen/a: 12 stu 2012, 13:43
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1140 puta
 pohvaljen: 1559 puta
Kontakt:

Re: O igranju u Carti Magici

Post Postao/la Shich »

Sutra ćete imati priliku isprobati dvije nove igre koje smo kupili u Essenu, a to su Smash Up i Biblios. Nadamo se da ćete iskoristiti priliku i odmah ih naučiti. Isplati se. :)

Dakle, sutra od 16h u Carti.
Odgovori

Natrag na “Igraonica "Carta Magica" - Zagreb”