Sadistiko i petrinjske igre

Tekstovi, podcastovi i ostali materijal kojeg objavljuju razne boardgame zajednice u Hrvatskoj.
Pravila foruma
Svaki korisnik otvara svoju temu u kojoj će opisivati zanimljivosti i crtice iz vlastitih igraćih događanja
Svoje blogove možete nam slati i putem obrasca na naše stranice kako bi bili vidljivi i van ovog foruma
Odgovori
Avatar
feenux
Reactions:
Postovi: 20
Pridružen/a: 24 vel 2014, 22:13
Lokacija: Osijek
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 25 puta
Kontakt:

Re: Sadistiko i petrinjske igre

Post Postao/la feenux »

Zavidna kolekcija Sadistiko:D
Još ako žena odobrava, svaka čast hehe
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4978
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3609 puta
 pohvaljen: 3731 put
Kontakt:

Re: Sadistiko i petrinjske igre

Post Postao/la sadistiko »

A nije baš da je presretna, ali se voli igrati, SREĆOM!!!
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4978
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3609 puta
 pohvaljen: 3731 put
Kontakt:

Shipyard u obitelji

Post Postao/la sadistiko »

Kako bolest u obitelji ima i dobrih strana, konačno svi zajedno možemo provest malo i zajedničkog vremena (naravno kad su malo došli sebi od silnih temperatura i kašlja). Jučer smo napokon probali i Shipyard. Kako smo dosta kasno krenuli nismo završili pariju pa smo danas ponovili gradivo. :D

slika

Baš zanimljiva igra za one koji vole ekonomske igre srednje težine. Igra ima dubinu, a opet zanimljiva je i onima koji nisu baš veliki ekonomi. Mislim da je to radi stvarno lijepo odrađene teme. Ovdje se uopće ne voze brodovi, ne prevoze tereti, nego čisto radite brodove za razna ministarstva ili sebe. Uglavnom, jako nam se dopala i već je izbila na sedmo mjesto. Nadam se da će se i ostalima svidjeti.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
buraz
slika
Marijan
Reactions:
Postovi: 118
Pridružen/a: 28 lis 2014, 23:59
Ima zahvala: 84 puta
 pohvaljen: 49 puta

Re: Sadistiko i petrinjske igre

Post Postao/la Marijan »

Koliko često uspiješ odgrati Twilight Imperium, vidim da imaš još i ekspanzije :D. Uglavnom stvarno lijepa zbirka :))
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4978
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3609 puta
 pohvaljen: 3731 put
Kontakt:

Re: Sadistiko i petrinjske igre

Post Postao/la sadistiko »

Nažalost, prošle godine 4 puta, ove nijednom :-(
Teško je s tom igrom kad traži barem četiri igrača koji mogu odvojiti puno vremena ako se želi završiti partija.
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4978
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3609 puta
 pohvaljen: 3731 put
Kontakt:

Merchant of Venus & Lords of Waterdeep u 3

Post Postao/la sadistiko »

Malo su se zaredali loši utorki. Prvo jedan sin bolestan, onda drugi sin i žena. Sad kad su konačno malo prizdravili sam mogao ponovo pozvati ekipu da zaigramo. Malo je bilo upitno da li će nas se skupiti, ali ipak su se dvojica odazvali, pa reko da odigramo što i u troje. Dogovor je bio da bi zaigrali Lords of Waterdeep, ali kako sam baš jučer čitao neki post od Merchant of Venus dobio sam takvu želju da ponovo odigram tu igru tako da sam dečke nagovorio da zaigramo baš to. Zapravo, Krki je rekao da mu je svejedno dok se Matta nije uspio javiti na vrijeme.
Ja sam prije nego su dečki došli složio igru jer ipak treba malo vremena da se igra postavi, a i malo da se podsjetim svega jer nisam igrao Merchante već preko godinu dana.
Malo su dečki negodovali kad su vidjeli koliko tu dijelova igre ima. Vjerojatno su pomislili, o ne, opet nešto ultra komplicirano. :nee
Bilo mi je žao kad sam čuo da su oni čak pogledali neki tutorial na youtube-u za Lords of Waterdeep. Sad kad su se konačno potrudili da prouče malo pravila ja zeznem stvar. :sokiran Ponudio sam da skupimo sve i zaigramo ipak Lordse, ali su oni ipak rekli, ajmo to sad odigrati kad je već sve spremno.
Moram priznati da sam dosta toga zaboravio, pa je ispočetka bilo malo čitanja pravila, ali nije to komplicirana igra bez obzira na izgled pa smo se brzo ufurali, a i sve je dosta logično pa nema previše mudrovanja.

slika

Popili smo rakijicu za početak i krenuli u osvajanje galaksije. Isprobali smo verziju igre brzine svjetlosti koja u startu odmah sve postavlja kao da smo odigrali do pola.
Igralo se igralo i negodovanje je lagano preraslo u smijeh i zabavu. Kocka u ovoj igri koliko god da ti može zagorčati život barem se dobro nasmiješ, pa i svojoj nesreći. Ako je tko imao sreću u igri, to je onda bio Matta, a onaj tko nije imao sam bio ja. Probijao sam se i probijao kroz neistražene dijelove svemira i onda bio bačen na početak puta, dok su Krki i Matta bez problema, Matta više istraživao nove svjetove, a Krki masno zarađivao na prijevozu robe.
Kako sam ja zaboravio, a nisam ponovo pročitao taj dio pravila, mislili smo cijelo vrijeme da je najbitnije završiti što više misija, gdje je Matta daleko prednjačio, dok je Krki skupljao pare.

slika

S druge strane, ja sam imao non stop peh i do samog kraja nisam uspio obaviti skoro ništa od početnog plana. Ali nije mi žao. To je tip igre gdje kocka/sreća ima veliki udio u odigravanju igre, pa sam se dobro nasmijao na neke glusposti koje su mi se dešavale. Krki je najviše uživao (čini mi se) jer nas je častio sa minus bodovima slave.
Bili smo uvjereni da će Matta pobijediti ali je na kraju veliki imetak Krkija presudio (jer bodovi slave, pa i ja bi se složio, stvarno malo doprinose krajnjem zbroju bodova).
Krajnji rezultat:
1. Krki 1540c
2. Matta 920c
3. Sadistiko 320c (nemojte nikome reći da sam baš toliko bio slab ;-) )

Kako bilo završili smo ovu ubrzanu verziju igre tek u 1:28, a krenuli negdje oko 21:30. 4 sata je dosta, ali svi smo se složili da je bilo zabavno. Sljedeći puta bi to išlo puuuno brže (bar se nadamo).
Nakon završetka igre, kako se dugo nismo igrali predložio sam da im se sad iskupim pa da odigramo i jedan Lords of Waterdeep. Dečki su se složili :-)

slika

Lordse se stvarno brzo objasni i prava igra kreće nakon 10-tak minuta. A zna se i otprilike koliko traje pa smo se prebacili iz daleke budućnosti u svemiru u fantaziju.
Krki je odmah krenuo grabiti po misijama, dok smo Matta i ja malo kaskali. Do sredine igre Matta je malo zastao jer ga je Krki dva puta zakinuo sa intrigom. Ja sam sigurno gradio svoje građevine (pogađate koji sam lik bio ;-) ) dok me ostali nisu baš pokušali stopirati.

slika

Pri kraju igre Krki je i dalje bio dosta daleko u vodstvu i bio sam uvjeren da ga neću uspjeti stići jer je odradio veliku hrpetinu misija. Matta je isto odradio dosta misija, imao hrpu misija koje su mu i nakon završetka davale mnoge benefite. Ali dosta je zaostao u bodovima pa sam si mislio da neće biti prevelika prijetnja za mene.
Nakon što smo na kraju otkrili tko je tko bio ispalo je da je Krki tukao po misijama bez obzira da li mu se boduju ili ne, dok je Matta odrađivao uglavnom baš one koje se boduju. Ja sam ih isto dosta odradio ali to mi nije dalo bodove na kraju nego moja velika zbirka građevina. Cijela jedna strana ploče moja, te još jedna građevina s druge strane ploče osigurali su mi veliku prednost nad ekipom. Krajnji bodovi:

1. Sadistiko 147
2. Matta 118
3. Krki 115

Na kraju je Matta za dlaku prestigao Krkija pa je on izgubio svu svoju prednost koju je stekao za vrijeme igre. Drugi put će pametnije ;-)

PS. zaboravio sam dodati da nam se Krki jutros potužio da je cijelu noć sanjao kako prevozi robu po planetima ali da sam ja nakon jednog poteza rekao da moram sad te poteze odnest u općinu da ih potvrdi neki lik koji tamo to radi tako da je to onda službeni potez rofl
Svi na našoj Viber grupi smo umrli od smijeha! sopak
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 2):
burazIgor
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4978
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3609 puta
 pohvaljen: 3731 put
Kontakt:

War of the Ring - Shogun aka Ikuza - Among the Stars

Post Postao/la sadistiko »

Obično ne javljam ovakva uska okupljanja baš mojih ukućana, ali smo ovaj tjedan imali stvarno plodan tjedan po pitanju igranja!
U srijedu smo krenuli sa prvom igrom War of the Ring-a (barem što se tiče moje Marine i Luke). Iako se ne bi trebalo igrati dva igrača za Free People, a jedan za Shadow Player odigrali smo tako (tako sam igrao i kad sam učio prvi puta igru s Miljenkom).

slika

Kako je ovo kompleksna igra, ne toliko radi pravila, koliko radi brdo teksta na engleskom na kartama. To je ubilo moju Marinu, ali nije se predala.
Igru smo igrali u dijelovima od srijede do subote ujutro :-)
Bilo je napeto do kraja. Isprva je izgledalo da ću ih razbucati ko vola u kupusu jer sam im vrlo rano razbio cijeli Gondor. Ipak su se uspjeli došuljati sa družinom Mordora i falilo im je samo 2 koraka da bace prsten dok sam ja ipak uspio osvojiti dovoljno njihovih naselja i utvrda da odnesem pobjedu. Sad slijedi obavezan prijevod karata kako bi njih dvoje imali ipak više šanse za pobjedu jer karte u igri jako puno znače.

Subotu popodne smo rezervirali jedno igranje kod Drageca (mog punca). Luka je birao igru pa smo morali igrati Shogun. Dragec je to već jednom probao dok Marina još nije probala igru.

slika

Dragec i ja smo od početka krenuli opasno dok je Luka odmah nakon drugog kruga izgubio jednog Daimyoa. Marina je izgledala dotučeno, ali se dogodio nevjerojatan preokret kad sam ja ubio Dragecovog vojskovođu, a u drugom krugu je on naletio na mene i jaču vojsku. Tu ga je još dočekala Marina i dotukla do kraja. Preuzela svo njegovo carstvo pa joj je nakon toga trebalo samo dvije provincije.
U zadnjem krugu je sve prošlo jako brzo jer je Marina osvojila te dvije zemlje. Nisam je mogao nikako spriječiti.

Danas, nedjelja, odlučili smo odigrati jednu igru koju nismo jako duuuugo igrali, pa smo se dogovorili da to bude Among the Stars.

slika

Uspjeli smo odigrati čak dvije partije i podsjetili se kako je i ta igra dobra.
U obje igre je Marina odnesla pobjedu. Obje su igre bile vrlo nepredvidive i razlika u bodovima je bila u par bodova. :lol:
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 3):
burazadixylianIgor
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4978
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3609 puta
 pohvaljen: 3731 put
Kontakt:

Večer Waterdeepa

Post Postao/la sadistiko »

1

slika

2

slika

3

slika

4

slika

5

slika

RAKIJA!!!

slika

Dobar večer svima! Javljamo se iz Petrinje, Voćarska 9.
Okupismo se u velikom broju. Nas 5. Trebalo je čak biti 6. Mlac se nešto nasrdio na poslu pa završio u nekoj birtiji ;-)
Vratio nam se gastarbajter iz švabije, naš Draž, nekima poznatiji kao vlasnik Žuja & Son firme iz Parnjača ;-)
Ostala ekipa je standardna postava: SaleGT, Krki, Matta i moja malenkost Sadistiko.
Nekako sam mislio da ću preskočiti pisanje ovog pregleda ali sam dobio po prstima. "Pa gdje je taj izvještaj od sinoć", veli Krki. Navikli momci da malo pogledaju i podsjete se kako je to bilo.
Kako smo još prije par tjedana odredili, ali radi raznih problema nismo uspjeli odigrati, konačno smo zaigrali Lords of Waterdeep u više igrača.
Lords of Waterdeep, osnovna igra u 5 igrača. Krki i Matta već znaju pravila dok su Sale i Draž tek šegrti.
Tri puta smo napomenuli da su naše tajne karte dosta važne za završno bodovanje. (Ne bi li Krki opet skupio hrpu nepotrebnih misija ;-) )

Krki je odmah krenuo na prvu i poveo u bodovima. Draž je brzo shvatio kako stvar funkcionira dok se Sale tu i tamo znao zeznuti i uzeti akciju koja mu nije bila trenutno najbolja opcija. Uglavnom, iako su se Draž i Sale malo pobunili na početku da tu nema "šamaranja" kako je rekao Sale, brzo su skužili da tu ima puno neposrednih mehanizama kako nekog zakočiti.
Oko sredine igre su rukavice skinute i ubrzo je krenulo "šamaranje" sbatine hehehe.
Mandatory Questovi su se dilali naokolo, krali su se pustolovi iz tuđih Taverni, bilo je svega. Draž je nekako uspio pobjeći, Matta, Krki i ja smo držali drugu liniju, dok je Sale dosta zaostao.

slika

Na kraju igre je stvar izgledala ovako:
1. Draž 129
2. Matta 125
3. Sadistiko 106
4. Krki 102
5. SaleGT 80

Kako smo prvu partiju završili u 22:59 odlučili smo odigrati još jednu, ali sam ja progurao Ekspanziju. sopak
Pa ako je do sad bilo "šamaranja" onda će ovo sad bit "klanje".

Druga partija je krenula nakon vrlo kratkog objašnjavanja Skulport dodatka sa lubanjama. U prva tri kruga je ploča sa lubanjama bila preko pola ispražnjena rofl
Na početku su svi rekli, nećemo ni dirati te lubanje, a kad je krenula gozba svi su tražili samo takve akcije da se nabere što više pustolova i love. Pohlepa radi :-)
Na početku igre je Sale krenuo gadno, ostali su slijedili. Ali nije to puno pomoglo. Oko sredine partije sam ja prešao u vodstvo i ostao tamo do kraja igre. Krki i Matta su me slijedili dok je ovaj puta Draž jako kasnio. Iako je pred kraj bio skupio jako puno misija ali nije bilo dovoljno. Bilo je i ovaj puta jako puno raznih podvala, ali i uzimanja akcija čisto da se druge zezne. Baš pravo šamaranje :-)

slika

Imali smo i ne baš tako čest slučaj da jedan igrač odigra čak 3 intrige u cijelom krugu i to u 5 igrača! Matta je bio taj intrigant.

slika

Na kraju ove partije:
1. Sadistiko 112
2. Krki 88
3. Matta 85
4. Draž 76
5. SaleGT 64

Radi potrošenih skoro svih lubanja i bacanja istih van iz igre vidi se da su se bodovi dobrano srozali :-)

PS. Moram spomenuti da je Krki opet imao lude snove :-) Ovaj puta je još uvrnutije pa nije za priču sopak
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 3):
IgormiljenkoVatanen
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4978
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3609 puta
 pohvaljen: 3731 put
Kontakt:

Re: Sadistiko i petrinjske igre

Post Postao/la sadistiko »

Nemam snage za pisati išta...
Samo ću napisati da smo od jučer navečer do danas navečer imali pravi maraton igranja. Došao nam je u gost prijatelj Mladen iz Zagreba pa smo se igrali od sinoć navečer do danas navečer, ali s malom pauzom preko noći :-)
Nabrojit ću samo igre koje smo igrali:

1. Shipyard
2. Stone Age (gdje je već pred kraj oko ponoći Mlac zaspao uz igru - je da, to je onaj isti Mlac koji je zaspao kad smo igrali Warrior Knights utorkom)
3. Among the Stars (Marina i ja bacili u dvoje jednu prije spavanja)
4. Agricola (Marina i ja sami dok je Mlac još malo pridrijemao)
5. Among the Stars (Kad se Mlac pridigao)
6. Fresco
7. Dominion
8. 7 Wonders

E ovo je stvarno bio ludi vikend. Nismo se još nikada baš toliko igrali u tako kratkom vremenu ;-)
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
buraz
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4978
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3609 puta
 pohvaljen: 3731 put
Kontakt:

10. LAN Party "3 Kralja" u Petrinji

Post Postao/la sadistiko »

5.1.2015.
1. osnovna škola Petrinja
Gundulićeva 5, Petrinja
10. LAN Party 5net udruge

Dogurali smo do desete godišnjice naših LAN partija koji su godinama osiguravali igračima s našeg područja (Od Zagreba do Dubice, od Karlovca do Siska), ali ove godine se dogodio pad u posjeti. Već prošle godine je bilo puno više gosti nego samih 5net članova. To su vjerojatno posjetitelji i osjetili i ove godine je izostao dolazak. Bilo nas je samo 13 računala (inače smo bili između 30 i 70 komada na noć). Negdje poslije ponoći smo se odlučili napraviti nešto “novo”. Izvadili smo Eclipse i dogovorili jednu pravu epsku partiju koja je trajala punih 4 sata i 32 minute. Igralo je 6 igrača, od toga 3 nova.
Igrači:
Matta (Terran Directorate) crveni
PowerX (Terran Union) zeleni
Dam Dam (Hydran Progress) plavi
Gabrijel (Terran Republic) žuti
SaleGT (Terran Alliance) crni
Sadistiko (Mechanema) bijeli

slika

Novi dečki su se vrlo brzo privikli na igru i u već prvom krugu se otkrio skoro cijeli svemir. Dok je Dam Dam imao super povoljnu poziciju za širenje i rani razvoj, SaleGT, Matta i ja smo bili odsječeni. Sale je još uspio sklopiti diplomaciju s Gabrijelom, dok smo Matta i ja u fazi kad sam se ja počeo probijati kroz sustav Drvenih tek kasnije uspostavili prvi kontakt. Moram priznati da Matta nije htio sklopiti diplomaciju da bih bio u teškim govnima jer sam se malo preforsirao.
PowerX je uspostavio diplomatske odnose sa svojim susjedima Mattom i Dam Damom, kao i Dam Dam s PowerX-om i Gabrijelom.

slika

Matta i ja smo se pripremali u isto vrijeme na napad na Galaktičko Središte ali je Matta ipak bio korak brži. To je već bilo oko sredine igre. Kod mene je došlo do velike promjene u taktici te sam morao tražiti novi cilj jer nisam htio napasti jedinog susjeda. Dakle cilj je bio što prije do Generatora Crvotočine i napad ili na SaleGT-a ili Gabrijela koji su mi bili nadomak mene ali bez prirodne crvotočine. Gabrijel se opekao u dva puta pri napadu na samo jedan Drevnu Krstaricu koja je bila u zakutku galaksije na njegovoj strani. Ali iako je popušio preko nekoliko Presretača i Krstarica uspio je izvuči odlične bodove za kraj igre dok smo mi ostali i pri većem broju izvučenih bodova dobivali loše bodove. Zapravo on je otkrio kasnije da mu je to bila taktika da izvuče što više tih pločica bodova, a potroši jako malo materijala za izgradnju što jeftinijih brodova koji će poginuti protiv Drevnih. Nije baš neka taktika, ali pokazalo se kao dobitna kombinacija!
Ostalo je još malo vremena i stvari su se zahuktavale. PowerX je gradio obranu na svojoj granici. Matta je masivno utvrdio i iskoristio Centar Galaksije. Ja sam se pripremao za skok na Gabrijela jer su njegovi brodovi i Svemirske Baze još uvijek bile zastarjele. SaleGT je ipak bio malo jači a i bilo mi je lakše nakon osvajanja dobrog hexa od Gabrijela stupiti s njime u diplomaciju. Izgledalo je kao savršen plan, a ostale je malo zagolicalo kad sam uzeo Generator Crvotočine, opremio svoje Krstarice sa Tahionskim pogonom za prelaz kroz 3 sustava i ostavio posljednji potez za prebacivanje svojih brodova u hex od Gabrijela.

slika

Baš je bilo uzbudljivo. Matta se pobojao da ću možda njega izdati. Čak ni PowerX nije mirno spavao zadnjih par poteza jer je i on bio u dometu, dok su se Sale i Gabrijel pomirili da će vjerojatno netko od njih nastradati. Dam Dam je prestrašno opremio svoje brodove sa svom živom opremom koja je tog trenutka bila dostupna u svemiru i izdao svog prvog susjeda Gabrijela. Osvojio je samo dva sustava, bit će prije zbog neznanja što sve može sa svojim ultrabrzim brodovima. Treba nama svima još nekoliko partija Eclipse da se svi dobro uhodamo.
PowerX je predahnuo kad je vidio da Dam Dam nije ciljao na njega, mada se i on pripremio sa dodatnim oklopima na brodovima.

slika

Matta je okupio nevjerojatnu snagu na centru i da se on raspizdio mogao je udariti bilo koga od nas i razbiti u trenu. Da li je on udario ipak po Gabrijelu ili ne, nisam sad skroz siguran, ali ja jesam. “Jadnog” (vraga jadnog, kasnije se pokazalo da nije uopće bio jadan) Gabrijela smo sveli na samo 3 sustava, dok je on i u zadnjem pokušaju napada na onu Drevnu Krstaricu u zapećku galaksije potrošio svoja zadnja dva broda i ponovo izgubio u borbi. SaleGT se držao svojeg djelićka galaksije i završnoj borbi između Gabrijela i mene stupio konačno u kontakt samnom i spasio mi guzicu jer sam opet prekardašio sa akcijama. :-)
Ovaj puta sam vodio svoju civilizaciju polu-ljudi polu-strojeva na rubu bankrota kroz cijelu partiju.
Ova uzbudljiva i stvarno epska partija trajala je kako sam već napisao malo duže od 4 i pol sata (od 1:25 do 5:57) ali mislim da su svi stvarno uživali u ovoj igri. Ako neko nije, nek se javi pa ću kasnije malo popričati s njime u tri oka sbatine ;-)
Konačno zbrajanje je dovelo do preokreta i svi su vikali od iznenađenja kad se ispostavilo da upravo onaj “jadni” Gabrijel kojeg smo svi razbijali pobijedio za samo jedan bod ispred turbo razvijenog i nadograđenog Dam Dama! Stvarno nevjerojatno.

Bodovi na kraju igre:

Gabrijel (Terran Republic) 28
Dam Dam (Hydran Progress) 27
Sadistiko (Mechanema) 25 (4 resursa)
PowerX (Terran Union) 25 (0 resursa)
Matta (Terran Directorate) 24
SaleGT (Terran Alliance) 21

Dakle dosta izjednačeno na kraju.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 6):
burazIgormiljenkoNuuqValsimShich
slika
Odgovori

Natrag na “Blogovi iz boardgame svijeta”