Sadistiko i petrinjske igre

Tekstovi, podcastovi i ostali materijal kojeg objavljuju razne boardgame zajednice u Hrvatskoj.
Pravila foruma
Svaki korisnik otvara svoju temu u kojoj će opisivati zanimljivosti i crtice iz vlastitih igraćih događanja
Svoje blogove možete nam slati i putem obrasca na naše stranice kako bi bili vidljivi i van ovog foruma
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3720 puta
 pohvaljen: 3846 puta
Kontakt:

Nastavak igračeg tjedna

Post Postao/la sadistiko »

Prvo da se ispričam za vjerojatno vrlo dugačak post.
Da nastavimo s ovim tjednom. Došla je srijeda i regularni igrači dan.

Srijeda
Ekipa: Draž, Matta, Krki i ja smo se okupili u redovno vrijeme u 21 sat i na moj nagovor krenuli sa Shipyardom. Dečki su htjeli prvo San Marco, ali kako je ta igra puno kraća predložio sam da krenemo sa Shipyardom koji je duži pa ako stignemo nabacimo i San Marco.
Sama igra je krenula u 21:36.

slika

Naravno, prvo rakijica.

slika

Malo im je trebalo dok se snađu sa svim tim roundelima (ili kako se već zove ta mehanika) ali brzo su se ušaltali. Prvi brod je izbacila Krkijeva kompanija. Bio je to manji poslovni brod s brzinom 4 i jednim poslovnjakom na njemu.

slika

Kako smo išli kraju izbacivalo se sve više brodova, a Draž je išao na kineske male polu-pokretne :-)
Smijali smo se na njegov drugi, ultra mali brod koji je imao brzinu 1 (dakle jedva se kretao) i gore jedan top. Prozvali smo ga brodom za obranu, samo stoji i puca :-)
Sljedeći brod je već imao pogon, sad opet viška. Dvije elise i dimnjak, dakle čak brzina 5 s jednim vojnikom.
Da se ne zadržavam previše oko detalja svi osim Matte smo izbacivali svaki godine po jedan brod dok je Matta više pucao na neko bogatije tržište i radio ogromne brodove. Zadnji brod, ultra dugi sa čak 9 odjeljaka, jedrenjak sa 4 jedra, 1 dizalicom i 2 topa i 2 poslovnjaka. Vjerojatno je trebao poslužiti u nadolazećem 1. Svjetskom Ratu kao supply brod koji prevozi važne namirnice ali ima i obranu protiv neprijatelja. Bio je sjajno opremljen čamcima za spašavanje (čak njih 6) tako da je na testnoj vožnji u njegovom kanalu na sigurnosti broda zaradio brdo bodova. Brzina 5, sasvim pristojno za jedan jedrenjak.
Do samog kraja se nije znalo tko će biti bolji. Matta ili ja. Krki je malo posustao, dok je Draž sa svojim kineskim sporićima bio totalno deklasiran.

slika

Na kraju je situacija izgledala ovako:

1. Sadistiko 62
2. Matta 60
3. Krki 38
4. Draž 31

Sadistiko flota:

slika

Matta flota:

slika

Krki flota:

slika

Draž flota:

slika

Dečkima se igra svidjela, ocjene 9, 8, 9 i moja 10 jer mi se sve više sviđa ova igra.
Matta je opet zagulio da mu se igra sviđa ali da ne može dobiti 10 jer smo mislili da je nešto krivo nacrtano na ploči igrača. Kasnije sam shvatio da je to sasvim uredu i da tu nema nikakve greške.

slika

Radi se o tome da je nacrtana obična krma + dimnjak + elisa da daje brzinu broda 4. Inače se elisa može staviti samo na krmu koja je za to predviđena,

slika

ali ako unajmiš čovjeka (a u igri ih postoje dvojica) onda ta dva igrača mogu staviti jednu dodatnu elisu na brod s elisom ili na brod bez odgovarajuće krme jednu elisu. Samim time to znači da bilo koji brod s dimnjakom i elisom ima brzinu 4. Dakle slika je potpuno uredu.
Igra je trajala malo više od 4 sata što je dosta puno, ali vjerujem da je to zato što su dečki prvi puta igrali pa da bi sljedeći puta to sve išlo barem za sat kraće. Kako je već bilo 15 do 2, većina se složila da idemo spat i da bi još jedna igra bila previše.
Kako nisam stigao napisati ovaj izvještaj u četvrtak (nešto sam se počeo osjećati boležljivo) spajam sva ostala igranja za taj tjedan.
Pošto sam se igrao i u ponedjeljak i u utorak i u srijedu, odlučio sam probati odigrati svaki dan ovaj tjedan barem jednu igru na dan.

Četvrtak
Tako smo Lukač i ja išli na ponovni obračun u Town Centru u četvrtak navečer. Pa da vidimo tko je bolji gradonačelnik. Pošto me Luka dobro isperinjo zadnji puta u utorak, odlučio sam da ovaj puta nema zafrkancije :-)
Krenulo nam je dosta loše. Loši dijelovi grada u krivo vrijeme tako da smo se uspjeli oporaviti tek oko sredine igre. Kraj je došao jaaako brzo. Bili smo iznenađeni kad su u vreći ostale još samo 4 kocke za završni potez. Luka je imao stvarno loš dan po pitanju izvlačenja kockica. Tako da smo došli do sljedećeg rezultata:

1. Sadistiko 39
2. Luka 6

Kud on nije imao sreće ja sam napravio jedno čudo od sveopće zgrade koja se proširila gotovo po cijelom gradu u nekoliko razina. Partija je trajala 25 minuta.

Petak
Ujutro sam se probudio u dosta lošem stanju. Izgleda me ona boležljivost ipak sustigla. Otišao na posao, snijeg tuče kao lud, skoro zaglavio na neočišćenom parkiralištu. Jer sam vozio manjeg sina u vrtić dosta na knap nisam stigao ni doručkovati. Baš fino sranje. Nekako sam se izvukao pod odmorom i pojeo jedan sendvić, a stanje sve gore i gore. Ono kad te sve boli, čak ti se malo vrti i u glavi. Srećom, dosta često se napijem pa mi to nije toliko strano ;-) Šalu na stranu...
Uglavnom, jedva odradio taj dan, e onda još odmah idi do doktora. Tamo čekaš sat i nešto više da bi onda rekla, viroza. Leži i čekaj. Ako ne bude temperaure riješio si, ako bude, dođi opet. :-)
Još onda po ženu i dijete u vrtić. Ajd onda još i u trgovinu. Jedva dočekao doći kući i brzo u krevet. Prespavao skoro cijelo popodne. Kako smo planirali igranje za tu večer, sad je sve bilo upitno, i igranje i moje ispunjenje cilja da se igram svaki dan u tjednu.
Nakon buđenja oko 18 ili koliko je već bilo. Kljukne žena dva lupoceta i čaja. Nakon dobrog znojenja eto mene na noge! Oko 21 sam već bio skroz uredu i mogli smo krenuti s igranjem. Kuma Maja i Marina i ja i Viticulture.
Krenuli smo igrati tek u 21:20 i igrali sve do 23:36.

slika

Curama se uvijek sviđaju igre gdje se sadi i bere, gdje ima radnika za postavljanje, a kad novci zvone kao u Viticulture onda još bolje!

slika

Ja sam pokušao ići na taktiku da odem u negativne bodove jer su mi se tako posložile karte. Iako sam pred kraj igre bio jači od Maje ona je pobijedila svojim laganim kretanjem po stazi bodova i stigla prije svih do 20 potrebnih bodova, a mi nismo uspjeli stići ili je čak prestići.
Konačni bodovi:

1. Maja 20
2. Sadistiko 17
3. Marina 15

Ocjene za igru su bile 8, 9 i moja 9.
Kako su cure bile još raspoložene, Marina je htjela naučiti Principato.
Principato neka bude…

slika

Svako je dobio svoju kneževinu i početna imanja i resurse.
Malo im je sad već bilo teže sve pohvatati jer je ponoć prošla. Igra sama po sebi nije uopće komplicirana ali ima dubinu jer moraš dobro paziti koju ćeš kartu u kojem trenutku uzeti. Dozvoljeno je u ruci imati samo 2 karte!
Ono što me privuklo ovoj igri je to što je dizajner isti tip koji je osmislio Eclipse. Dvije totalno različite igre i po težini i po širini.
Maja je opet bježala (barem se tako činilo) po bodovima, ali su ih dva puta zeznula iznenadna vojna bodovanja pa nisu imale dovoljno zlata ili hrane za vojsku. Tako da sam ja ipak uspio skupiti najviše bodova. Konačni rezultat:

1. Sadistiko 52
2. Maja 32
3. Marina 28

Ocjene za igru su bile 7, 7 i mojih 8.
To je bilo dovoljno za taj dan pogotovo ako se uzme u obzir da sam bio završio i u krevetu.

Subota
Ujutro se digao kao zdrav. I naravno ajmo to iskoristiti. Očisti snijeg, nacijepaj drva, vozi u Sisak i već oko podne opet slabost. Klince riješio kod bake i dede. Ženu boli glava - migrena. E bome odoh i ja u krevet. Dobro odspavao do 18 sati i onda dok smo se snašli i žena i ja (nju je glava popustila) oko 21 idemo mi ponovo u vinograd. Ja sam htio borbu protiv čudovišta u Wrath of the Ashardalon, ali ona je rađe išla u vinograd na kopanje.

slika

Nabacili smo jednu finu partijicu u dvoje. Bili smo dosta izjednačeni ali sam ja ipak pred kraj umakao za samo 3 boda. Konačno stanje:

1. Sadistiko 21
2. Marina 18

Marina je povećala svoju ocjenu od jučer sa 8 na 9, a ja sam ostao na 9.
Jedino što nisam uspio pronaći u uputama za igru je sljedeće. Kaže da se kad se igra u dvoje koristi ono najsvjetlije polje akcije gdje nema bonusa. Da li onda igrač uopće dobiva bonus kada se igra u dvoje ili ne? To nisam nigdje našao napismeno. Mi smo igrali da se koristi bonus pa smo tako uspjeli završiti partiju točno za sat vremena.

EDIT: Upravo sam našao na BGG-u gdje Jamey navodi da u 2P igri nema bonusa za nikoga. Dakle odigrali smo krivo. Ono što ja ovdje vidim je nešto duže trajanje igre (vjerojatno u trajanju 90 navedenih minuta na kutiji) i to mi pretjerano se ne sviđa, ionako nikad neće sve akcije uspjeti odigrati prvi, pa ne vidim gdje je toliki disbalans.

Nakon toga Marina i dalje nije htjela D&D,a nije htjela ni Shipyard pa smo zaigrali dobri stari Among the Stars.

slika

Malo sam se pogubio jer nismo dugo igrali u dvoje, pa sam nakon prve godine tek ubacio dovoljno karata za sve četri godine, jer kad se igra u dvoje onda kao da se igra u 4 igrača.
Iako sam cijelo vrijeme vodio i pred kraj utekao čak nekih 7-8 bodova pošto smo igrali s Javnim Ciljevima Marina je uspjela skupiti više bodova. Dok smo pribrojili i preostale novce, Zehuti rasa koju je igrala stvarno ima love na bacanje tako da je još više odmakla. I tako sam ja opet izgubio u ovoj igri :-)
Konačno stanje:

1. Marina (Zehuti) 86
2. Ivo (Sheptas) 82

Ocjene igre; Marina 10, ja 9.
Još mi je samo preostalo da sutra u nedjelju odradim barem jedno igranje a to je vrlo izvjesno jer kad smo kod punca i punice uvijek odigramo igru do dvije nakon ručka.

Nedjelja
Kao i obično poslije ručka smo pospremili stol i ajmo s igrom na stol. Nagovorio sam dedu Drageca da idemo saditi vino i opet smo zaigrali Viticulture u 3 igrača.

slika

Iako se deda nije snašao u kartama, non stop sam mu morao po par puta tumačiti jedne te iste karte. Tako smo terali i terali, ispočetka polako, a prema kraju sve brže svi zajedno na okupu i na kraju sam ipak uspio za 1 bod prestići Marinu koja je prva prešla 20 bodova. To je bio potez očajnika. U zadnjem potezu sam iskoristio ljetnu kartu s kojom sam povukao 3 karte ugovora gdje sam dobio čak dva ugovora koji su mi osigurali da ako ništa drugo stignem Marinu. Još kad ona nije odigrala isporuku vina na uobičajen način, ostade meni akcija s bonusom i ekstra 1 bodom!
Konačni bodovi:

1. Sadistiko 25
2. Marina 24
3. Dragec 19

Ocjene igre: 9, 9 i moja 9.5. Sve više mi se sviđa ova igra.
I tako je završio moj udarni tjedan igranja. Uspio sam!
A već u utorak novo igranje s mojom ekipom. Igramo najnoviju verziju v0.40 Parnjača s nešto malo promijenjenim izgledom i sitnim izmjenama.

I za kraj ovotjedna top lista koja nije imala promjena u top 20 pošto se među prvih 10 rijetko događaju promjene.

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 4):
dadoburazValsimNuuq
slika
Nuuq
Reactions:
Ima zahvala: 689 puta
 pohvaljen: 895 puta
Kontakt:

Re: Sadistiko i petrinjske igre

Post Postao/la Nuuq »

Kakav fenomenalan tekst i genijalna sedmica. Bravo.

Live long and prosper.
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

San Marco nakon Parnjača

Dečkima se sinoć nije išlo doma nakon Parnjača pa sam ih navukao da probamo San Marco.
Bila je to baš prava intrigantna igra.

slika

Za razliku od prve partije u Puli s kumovima jučer su više izlazile karte za uklanjanje aristokrata s ploče nego one za postavljanje tako da sam ja doveden do kraja na samo 2 aristokrata na ploči. Ostali su se donekle dobro držali. Bilo je tu i ljutnje i svašta :-) Na kraju krajeva, o tome se i radi.

slika

Zajedničkom borbom Matta i Krki, a donekle i ja je dovelo do toga da posrnuli Dam Dam ipak ne pobjedi.
Krki je dobio za samo 1 bod i to jedva jedvice.

Konačno stanje:
1. Krki 79
2. Dam Dam 78
3. Ivo 50
4. Matta 36

Nisu se iskazali baš po bodovima: 6, 6, 6, i ja 8.

Stanje Top liste za ovaj tjedan:

slika

Radi loše Krkijeve ocjene Parnjače pale za 2 mjesta.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
buraz
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Dan Velikih Sanjki

17.2.2015. utorak.
Ovaj utorak je poseban dan za nas Žzniće! Dan Velikih Sanjki! Dan koji se slavi od 1996. godine, kad se jede ultra-ljuti Čili Mexico Grah, ljute kobasice, pije ljuta rakija i pije gemišt. Dan iz snova :-)
Kako smo prošle godine igrali A Game of Thrones na ovaj dan, tako smo i ove godine. Iako nas je ove godine bilo nešto manje, okupilo se 8 ljudi. Ali krenimo ispočetka…

...moj prijatelj Mlac je iz Zagreba trebao doći još u ponedjeljak navečer na jedno večernje igranje s Marinom i samnom, ali nije uspio stići. Pošto ja ne radim utorkom, Mlac je stigao već ujutro kad smo prvo išli u nabavu što nam sve treba za grah. Inače Mlac od svog prvog dolaska na Dan Velikih Sanjki uvijek uzima godišnji za taj dan (a ovaj puta i dan poslije) tako da se može sabrati nakon ovih napora. ;-) Nakon toga smo par sati kuhali i onda kad smo već bili slobodni i imali vremena do 19 sati kad je dogovoren start događanja, izvadio ja nešto kratko za odigrat. Naučio sam Mlaca kako se igra Town Center 2.

slika

Iako sam mu više pomagao nego što je on sam slagao grad, uspio je oboriti rekord igre. Konačni zbir bodova je bio:

Mlac 45
Ivo 28

slika

Mlac je vrlo visoko ocjenio igru s 9,5, a ja ostajem pri svojoj 8.
Pošto nam je to bilo prekratko odem ja po nešto jače. Mlac se odmah oduševio kad sam na stol bubnuo s kutijetinom Dungeon & Dragons Wrath of Ashardalon.

slika

On je stari fantasy fan pa smo se ubrzo sa zadovoljstvom uvukli podno Vulkana Firestorm. Mlac je uzeo Paladinku dok sam ja opet uzeo svoju patuljkicu Vestru, Fighter klasu. Uzeli smo 2. avanturu gdje moramo ubit jedno dosadno popodne, malo izoštriti svoja umijeća klanja svakojakih čudovišta koja se kreću po tamnicama podno Firestorm Peaka. Dakle, cilj nam je bio što prije potamanit 12 smrdljivih čudovišta.
Uletili smo u tu crnu tamnicu takvom brzinom da sam se sve spotakao na stepenice i udario koljeno. Srećom pa je Vestra sva u oklopima pa je sve dobro prošlo. Mlac je ipak elegantnija koka s kojom je krenuo u istraživanje tamnice. Naletjeli smo na hrpu svakojakih čudovišta, od malih Kobolda, preko Legion Devila (koji uvijek dolaze u trojkama) pa do debelog špiljskog međeda. Uglavnom ubijali smo dok smo mogli, a kad je zagustilo malo smo se povukli jer se te gamadi ipak u jednom trenutku previše okupilo. Imali smo sreće i sa događajima koji se često dešavaju ako smo ušli u tamniji dio tamnice ili ako nismo istraživali nove odaje. Uglavnom. uspjeli smo pobiti 12 čudovišta u nešto manje od 90 minuta.
Mlac je igru ocjenio s 10, a bome sam i ja baš uživao pa sam povisio svoju ocjenu na čistu 10. To je taman bilo i vrijeme kad su počeli stizati prvi gosti.
Spustili smo se u blagavaonu s grahom. Nanesli vina i rakije. Narezali kobasice i špeka. Pa smo mogli otpočeti sa proslavom Dana Velikih Sanjki.

slika

Grah smo još dodatno zaljutili, prigrijali, rakiju potočili i popili par komada.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/189 ... CF4725.jpg

Kad smo se fino najeli bilo je vrijeme i za igru. Kako je to dosta muški dan, pije se ljuta rakija, jede se ljuti čili, pa onda treba i u skladu s time odigrati neku žestoku, brutalnu igru. Kud ćeš bolje od A Game of Thrones za tu prigodu!

slika

Kuće smo izvlačili nasumično i dobili sljedeće:

Yella - Baratheon
Mirek - Tyrell
Dam Dam - Martel
SaleGT - Lannister
Axi - Greyjoy
Sadistiko - Stark

Krenuli smo mirno, ali s brzom ekspanzijom. Svi su već par puta (ili barem jednom) igrali igru pa smo se samo ukratko podsjetili pravila i toka igre.
Na jugu su vrlo rano krenule prve borbe. Baratheon i Tirell su se nešto od početka dogovarali dok se tu odmah usprotivio Martel. Lannister se žestoko širio po sredini i ubrzo stigao na nivo Supply-a 6! Greyjoy se držao dosta povučeno, a ja Stark na sjeveru vrlo brzo preplavio cijeli svoj dio Kontinenta s laganim proširivanjem na jug. Oko sredine igre je već bilo svega i svačega. Baratheon je pokušao udariti brodovima prema sjeveru kad ga je iznenadno odsjekao Martel s juga. Tako mu je kontinent ostao odsječen od njegovog otoka. Lannister se potrudio da ga utaba na ostalim posjedima po kontinentu. Tu je Tyrell pokušavao pomoći Baratheonu, ali je lukavi Martel non stop radio prepade na moru i kompnu. Nemiri na jugu još više kulminirali prema kraju igre.

slika

Greyjoy se sporo migoljio prema gradu The Eyrie, a ja sam ga uspio prestići brodovima i osvojiti taj grad za sebe. Bilo je tu još troboj Baratheon - Lannister - Stark, a jug da i ne spominjem. Non stop previranja. Uglavnom, kraći kraju su na kraju izvukli Baratheon i Tyrell. Dam Dam je čak 3 puta uspio izvrtiti sve svoje karte kuće.
Pred kraj su nas još dotukli Sjevernjaci - divljaci protiv kojih se nitko nije htio boriti pa smo u par navrata nastradali i po tom pitanju.

slika

Uvijek se nađe i neko tko zauzme ovaj kauč da si malo promisli o svemu :-)
U zadnjem krugu je Lannister uspio osigurati pobjedu, a ja sam bezvezno napao krivu pokrajnu jer mi se učinilo da ima dvorac i na taj način izgubio utrku.
Rezultati na kraju igre:

SaleGT - Lannister 5
Dam Dam - Martel 4 (imao je više oznaka moći)
Sadistiko - Stark 4
Axi - Greyjoy 2 (imao više oznaka moći)
Mirek - Tyrell 2
Yella - Baratheon 1

Ocjene: Yella:10, Mirek:2, Dam Dam:8, SaleGT:8, Axi: 7, Sadistiko:9
Sve u svemu, igra je trajala punih 5 sati i 20 minuta.

slika

Meni je bilo zanimljivo, Yella, oduševljen, dok je recimo Mirek bio razočaran jer su karte kuća nebalansirane. Znam da ima kućnih pravila gdje se te karte kuća miješaju između igrača. Ja ću moći reći nešto o tome tek kad probam sve i jednu kuću u par navrata. Za sad me nekako najčešće navelo na Stark kuću pa ne znam puno o ostalima.
Željno očekujem novu borbu na Westerosu!
Društvo se razišlo oko 2:15, pa smo Mlac i ja još sve pospremili do nekih 2:40.

Ujutro smo se digli bez problema. Znači vino nije bilo loše ;-)
Kako sam imao malo vremena prije nego trebam krenuti na posao udarimo Mlac i ja još jednu partiju Wrath of Ashardalona.

slika

Danas smo išli potražiti opremu koju je naš kolega pustolov Gerth ili kako se već zvao. Opremu je izgubio u jednoj od tamnica podno Firestorm Peaka jer je morao pobjeći pred najezdom čudovišta. Dogovorili smo se da ćemo ja, Vestra - patuljkica - fighter i moj kolega Quinn - Cleric skočiti do planine i pronaći tu nesretnu opremu za koju smo čuli da je posebno čuvaju u jednoj odaji. Danas nas sreća nije mazila pa smo imali već u par krugova velikih problema sa događajima gdje smo se morali držati zajedno da ne nastradamo.

slika

Na kraju smo upali u neku veliku jamu te smo tu morali prekinuti našu avanturu jer sam ja u stvarnom životu morao na posao :-)
Pozdrav do sljedećeg javljanja i za kraj samo Top Lista za ovaj tjedan gdje je došlo do velikih promjena! Očekivano, Wrath of the Ashardalon je izbio na 1. mjesto topliste.

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 4):
dgalesic2000Igorigor1970buraz
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Eclipse i Mexica

Za ovaj tjedan samo ukratko.
Ponedjeljak 2.3.

Moj sin Luka me nagovorio da malo zaigramo neku svemirsku igru pa se pokazalo da je najkraće što imamo Eclipse.
Odmah smo postavili i Playmat koji sam napravio prije mjesec-dva pa da i njega isprobamo.

slika

Krenuli smo ekspanzionistički. Luka je bio Planta, a ja Hydran Progress. Iako sam mu rekao da je njemu prioritet istražiti što veći dio galaksije nije me poslušao nego je išao puno više na istraživanje pa je do kraja igre imao jače brodove od mene. Ja sam uspio dva reda istraživanja dovesti do kraja i osposobiti svoje brodove tik toliko da mogu svaki puta bez problema pobijediti drevne. Znao sam da Luka neće napadati (kako bi on napao svog taju :-) ) pa nisam previše mario na trošenje na opremu za brodove.
Zato je i završilo tako da sam ipak ja pobijedio pošto on nije osvojio previše svemira za svoja zelena mahovinasta bića.

slika

Rezultat:
Sadistiko - Hydran Progress: 55
Luka - Planta: 48

Igra je trajala nešto kraće od 2 sata.
Na playmatu sam primjetio sljedeće nedostatke:
- nedostaje polje za kup pločica otkrića
- mjesto za držanje svih kocaka (nije nužno ali na matu ima čist dovoljno mjesta da ih se postavi da budu na dohvat ruke)
- hexovi su mi za pola milimetra premali pa na širinu nekih 4-5 hexova već malo izlaze izvan polja kako je ucrtano. Nije sad neki preveliki problem, ali mi je žao što o tome nisam prije razmišljao.

Utorak. 3.3.2015.
Igranje utorkom.

Ekipa (Matta i Krki) je došla u 21, dok je Dam Dam malo kasnio pa sam dečkima počeo lagano objašnjavati kako se igra Mexica. Nema tu pretjerano puno pravila pa smo ubrzo krenuli s igrom.

slika

Odmah je svima bilo jasno da ovdje iako nema direktnog sukoba na ploči podvaljivanje i krađa posjeda nije strana u asteškom društvu. Matta je non stop bio u vodstvu, dok ga je Dam Dam pratio. Krki i ja smo se držali pozadine. Na drugom bodovanju smo se malo približili ali je Matta i dalje bio uvjerljivo prvi.

slika

Konačni rezultat:
Matta - žuti: 95
Dam Dam - smeđi: 83
Krki - narančasti: 79
Sadistiko - bijeli: 72

Svi smo dali ocjenu igre 8 što nije pomoglo da se ova igra pomakne dalje od 33. mjesta na našoj top listi. Igra je oku ugodna jer su boje lijepo ukombinirane i ne baš česte (barem ne na igrama koje ja imam), a igra sama po sebi dosta traži od igrača dobro oko za ugledati dobru priliku kako ograditi svoj Callpuli okrug, ali u isto vrijeme i podmukla jer ako želiš uspjeti u ovoj igri ako nisi prvi primjetio dobro mjesto onda se moraš nekome uguziti u "njegov" okrug i naseliti svoju rodbinu.
Iako smo završili prije 0:00 ekipa je danas bila nekako umorna (Dam Dam je cijeli dan lijepo pločice kod punca, a i Krki je nešto radio) tako da smo danas ranije završili. Samo sam im malo pokazao Tikal koji je trebao biti sljedeća igra i Fresco koja bi bila iza Fresco da smo ostali do jutra ;-) A možda je za sve samo kriva kola koju smo pili nakon pozdravnih rakija :-)
Još za kraj top lista:

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 3):
Nuuqdadoburaz
slika
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Baš mi je drago vidjeti da je moja Mexica našla dobar dom :-)
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Od petka do utorka

Ovaj puta ću opet spojiti par večeri igranja.
Petak.
Trebali su doći kuma Maja i Krki, ali Krki nije mogao radi nekog posla.
Cure sam prvo probao navući na Dungeons & Dragons: Wrath of Ashardalon, ali nakon samo par minuta radi konstantnog prigovaranja moje Marine ipak nismo išli dalje igrati nego smo spremili igru i stavili Viticulture koja se izgleda Maji svidjela.

slika

Kako se sin Luka ponadao da ćemo zaigrati D&D ipak je ostao i na Viticulturi.
Ovaj puta mi je tako dobro išlo da sam pobijedio s velikom razlikom.

slika

Konačni bodovi:
1. Sadistiko 24
2. Marina 21
3. Maja 13
4. Luka 12

Ocjene su bile slične prošlima (ako ne i iste) Luka i ja 9,5, Maja i Marina 9. Nakon toga smo Luku poterali na spavanje a mi smo se uhvatili prevedene Agricole. Igrali smo s novim Treasure Chestom koji ipak nije dovoljan za sve resurse u Agricoli.

slika

slika

Završilo je opet mojom pobjedom. Valjda zato što su me razljutile jer nisu htjele igrati D&D :-)

1. Sadistiko 36
2. Marina 19
3. Maja 11

Ocjene igre su bile Maja 8, Marina 9 i ja 8,5. To je bilo sve za petak.

Subota

Kako je Marina otišla na neku večeru, a Luka pozvao svog frenda na igru onda sam ja pozvao i njegovog tatu Yellu na kratko igranje :-) Pošto je Krki danas bio slobodan došao je i on.
Na stol smo stavili ponovo Viticulture pošto niti Yella niti Krki nisu još probali ovu stvarno dobru igru.

slika

Yella je bio potpuno izgubljen cijelu partiju i više smo mi odigrali za njega nego on sam. Ovaj puta smo pili Yella i ja gemišt, a Krki bambus pa smo ispravili nepravdu što se tiče pravila što se pije dok se igra vinska igra ;-)
Konačni rezultat:

1. Krki 22
2. Sadistiko 17
3. Yella 9

Krki je stalno bježao i nisam ga uspio stići. Ocjene za igru su bile: Yella 2, Krki 9 i ja 9,5.
Nakon toga su Yella i sin otišli doma, a Krki, Luka i ja išli provozati Franu (mog mlađeg pajdaša) u autu kako bi zaspao. Kad smo se vratili uhvatili smo se tamnice. Konačno smo Luka i ja došli na svoje ;-)

slika

Igrali smo 3. scenarij gdje moramo spasiti opremu od jednog pustolova koji je prije nas morao pobjeći iz tamnice. Zadatak je bio, pronaći opremu i preživjeti :-)
Već smo mislili da nećemo uspjeti ali smo u zadnji tren imali sreće. Ja (čarobnjak) sam Luku prebacio u drugu dimenziju na jedan krug i onda se on ubacio tik pred ulaz u dio gdje su dvoje kultista čuvali opremu. Uspjeli smo ih srediti i pobijediti u igri. Baš u trenutku pobjede Krki je još ležao u nesvijesti nakon bjesomučne borbe s par neprijatelja.

slika

Ocjene za igru su bile: Krki 5, Luka 9 i ja 9,5.
To je bilo to za subotu.

Utorak

Kako nam se bliži naš DDI i najavljena epska borba Eclipse nakon službenog dijela DDI-a dogovorili smo da ćemo sad malo uigrati Eclipse kako bi tamo što brže mogli igrati.

slika

Stigla je dugo očekivana Eclipse RotA ekspanzija, a Matta je prvi izbacio jedan od hexova. Također smo igrali na podlozi koju sam pripremio. Opet sam naišao na jednu grešku na podlozi. Kako nisam znao dimenzije za nove pločice razvijanja uzeo sam dimenzije s nekog drugog playmata objavljenog na BGG-u. Nažalost te dimenzije su dosta manje od stvarnih oblika. Al ajd, nije to sad da bi si išao rezat žile.
Odredio sam da ćemo igrati samo neke dodatke: nove rijetke znanosti, razvojne pločice, nove hexove i Matta i ja smo uzeli nove rase.

slika

Već u prvom krugu smo osvojili preko pola svemira. Matta je imao veliki peh (ili možda i nije) jer je otvarao samo hexove sa Drevnima pa je ostao odsječen od ostatka ekipe.

slika

U 6. krugu je već počelo biti tijesno i samo se čekalo tko će na koga. Ja sam cijelu igru imao borbu protiv jednog usranog Drevnog koji mi je pobio preko 5 brodova. To se desilo jer nisam nikako uspio doći do boljeg naoružanja. Pred kraj sam imao brdo novaca ali nisam imao ništa materijala niti znanosti pa sam dosta zaostao što je iskoristio Krki i prvi napao mene nakon što je u jednom udarcu porazio Središte Galaksije!

slika

Odmah tada je i Dam Dam proletio sa Cloacking device opremljenim brodovima kroz Krkijev teritorij i udario po Matti i lako mu osvojio jedan od hexova najbližih središtu svemira. U zadnjem krugu je naravno došlo opet do obračuna diljem galaksije a sve je zasjenilo Krkijevo nezadovoljstvo pravilima koja kažu da iako imaš disk u hexu ali nemaš brodova, a tu uleti netko drugi ne možeš samo proći kroz taj hex ako imaš isti broj brodova. Tako da me nije mogao zgaziti do kraja. Čak iako je došao u moj home sustav nije me uspio potpuno poraziti jer nije imao dovoljno topova na brodovima kako bi pobio sve moje ljude na planetama. Uf to su bile špekulacije kako je pravilo glupo, ali tako to ide kod nas :-) Malo više vina i odma krenu razgovori.
Uglavnom, ja na to gledam tematski ovako: Ako imaš disk na hexu to samo znači da ga možeš naseljavati, a ako nemaš brodove onda ne kontroliraš svemir. Jedan na BGG-u je napisao da možemo gledati ovako. Dvoje neprijateljskih brodova je ušlo u njegov sustav i krenuli u lov na njegova dva broda koja su tek stigla u hex. Da je poslao još koji brod onda bi se taj neprimjetno provukao kroz hex.
Konačni rezultat:

1. Matta 35
2. Mlac 31
3. Krki 30 (više resursa od Dam Dama)
4. Dam Dam 30
5. Sadistiko 26

Ocjene za igru: Matta i ja 9, Krki 5, Dam Dam 8 i Mlac 10.
Igra je trajala predugih 5 i pol sati! Završili smo u 3:40!

I još samo za kraj top lista. Krki nam je srušio D&D s prvog mjesta :-(

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
dgalesic2000
slika
heathendome
Reactions:
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 4 puta
Kontakt:

Post Postao/la heathendome »

Svaka cast na reportovima odlicni su!! Vidim da ti je dosta visoko Lords of Waterdeep + exp,ja i moja druzina smo taman jucer dovrsili LOW ligu koja nam je trajala skoro godinu dana (znaci, na kraju svake partije bodove smo si dodavali u ukupni zbroj) da bi zavrsila ovako:
1 1034 bodova
2 1023 bodova
3 1005 bodova
4 1003 bodova

Naravno ispao sam zadnji, iako sam bio drugi cijelo vrijeme prije toga :/
Nevjerovatno koliko smo izjednaceni na kraju zavrsili iako je za vrijeme trajanja lige je bio velikih odstupanja!!
Nego, prije nego smo krenuli u ligu malo smo izbalansirali igru nakon brda procitanih postova na BGGu, tako da su neki (prejaki) lordovi bili izbaceni, Questovi iz exp koji vrijede 40 u stvari su previse ,kao i neke gradjevine koje su ocito premocne!!
Nakon tih modifikacija igra nam je postala bas natjecateljska, pa probajte i vi, mozda vam se podigne jos na ljestvici ;)

Nego, ta liga je zapela jer se u medjuvremenu kod mene pojavio Galaxy Trucker, kojeg smo, od kada sam ga dobio, neprestano igrali!! Pa eto, ukoliko ti jos nije bio na radaru, pogledaj si malo, nas vec dugo nije odusevila u tolikoj mjeri jedna igra, a mislim da bi se i tebi mogla svidjeti!!
U tolikoj mjeri da sam automatski nakon toga uzeo od istog developera(Vlaada) i Mage Knighta, a definitivno na njemu necu stat :facepalm

Pozdrav i ugodno igranje!
Ovi su korisnici zahvalili autoru heathendome za post:
sadistiko
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Galaxy Tracker sam igrao prije dvije godine i čak smo je kupili sinu od ovog Yelle od subote, ali kako nismo imali pravila na Hrvatskom tako je oni nisu baš ni igrali. Ako si voljan dođi u Petrinju na DDI pa ću dogovoriti da donesu igru. Meni i sinu se jako svidjela ali je nakon toga prije dvije godine nismo nikada igrali.
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

D&D Wrath of Ashardalon

Kako smo prošli tjedan preskočili radi moje kičme - pokočilo me pa su me dečki poštedjeli da ne sjedim predugo jer mi je bilo preporučeno mirovanje.
Jučer, utorak, 24.3.2015. smo se ipak uspjeli okupiti, ali u dosta drugačijem sastavu.
Pošto su Mlac i PowerX najavili dolazak iz ZG-a dopustio sam njima da biraju što se igra i naravno, izbor je pao na Wrath of Ashardalon. Kako niti Dam Dam, a ni Matta nisu mogli doći, a srećom Krki ipak je, uspjeli smo se skupiti u dovoljnom broju od 4 pustolova (kako bi imali što više šanse) željni istraživanja zlokobnih tamnica podno vulkana Firestorm Peak.
U borbu za pravdu i dobro su krenuli:

slika

Krki - Tarak/Half Ork rogue
PowerX - Quinn/Human Cleric
Mlac - Keyleth/Elf Paladin
Sadistiko - Heskan/Dragonborn Wizard

slika

Da li su ikad postojali borci koji prije bitke nisu popili barem jednu rakijicu? Mislim da ne. :kava

Pa krenimo...

slika

Ispočetka smo se uhvatili u koštac s par lakših protivnika i sve je dosta dobro izgledalo.
Sve dok se ja nisam poveo za srećom (kasnije se pokazalo, lošom srećom) i odlutao u jedan duži hodnik misleći: "Lako se ja vratim, nije to daleko".

slika

Dok me gamad nije opkolila i zapriječila mi put! Nisam se mogao vratiti, a suočio sam se s jednim ljutim medvjedom i 3 Legion Devila. Kad su me svi četvoro dobro izšutali jedva sam preživio. Pokušao sam se obraniti Arc Lightningom ali izvođenje munje nije uspjelo i nisam nikoga niti ozlijedio. Morao sam se pripremiti na najgore, već ionako pošteno izubijan. U sljedećem naletu zlotvora uspjeli su me savladati kada sam pao u nesvijest.

slika

U međuvremenu se ostatak ekipe pametno držao zajedno (koliko toliko). Mlac je pronašao odaje koje smo tražili: Dire Chambers.

slika

Trenutna situacija iz zraka je izgledala ovako:

slika

Bila je to ogromna prostorija s hrpom svakojakih čudovišta te s najgorim od svih njih: Rage Drake! Zla mrcina mutiranog psa i zmaja. Srećom, od njega do naših heroja su se nakupile hrpe malih zvijeri pa velika mrcina nije uspjela proći (to ćemo još vidjeti danas na BGG forumu :-) Ja sam tvrdio da on može proći preko svojih, kao što mi možemo prijeći svoje suborce).

slika

U tim trenutcima sam ja još uvijek bio zarobljen u onom hodniku. Ali nakon što sam se osvijestio i uzeo lijek za brzo dizanje na noge, uspio sam udariti po nemanima koji su već krenuli natrag prema mojim suborcima jer su mislili da sam mrtav.
Ostalo troje se sjajno borilo na ulasku u Dire Chamber. Mlac/Keyleth je uspio postaviti zamke pod čudovišta. Usput jednog i osobno zaklao (starog smrdljivog Grella koji ga je htio kljucnuti sa svojim kljunom). PowerX/Quinn je izgađao Rage Dragon te su ga zajedno savladali. Ogromno čudovište se uz golemi oblak prašine i strašno urlikanje srušilo. Taman smo pomislili da smo dokrajčili gamad kada se on ponovo pridigao sav izranjavan i postao još jači!
Sada su njegovi udarci bili još opasniji jer je bio još razjareniji. Krki/Tarak je konačno dočekao da iskoristi svoj najbolji udarac Tornado Strike s kojim je 4 puta opalio ogromnu Psinu. Samo tri pogotka su mu bila dovoljna, a on se odlučio dokrajčiti zvijer i to je uspio sa svim pogotcima.

slika

Zvijer je napokon legla zauvijek!
Tako smo i mi priveli kraju 4. pustolovinu i uz pjesmu krenuli prema prvom svratištu da uz brdo pive i vina proslavimo pobjedu na prvim većim čudovištem. Iako nas očekuje još dug put dok stignemo do samog zmaja Ashardalona, uvjereni smo u našu pobjedu!

Za kraj ovotjednog izvještaja evo i top liste:

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 2):
burazadixylian
slika
Odgovori

Natrag na “Blogovi iz boardgame svijeta”