Dodao bih dvije stvari.
Prvo, kad se u gradu pojavi novi trgovac koji prodaje debelo ispod cijena ostalih (dumping), svi ostali mu j*** mater jer im ruši cijenu. (I nerijetko se skupe i polome mu kosti

ako mogu.) Može se problem postavit i s druge strane. Ako ljudi stvarno plaćaju polovne igre po previsokim cijenama, onda se ja, kao potencijalni kupac, ne mogu nadat da će se igra koja me zanima pojavit po povoljnoj cijeni. Zato mi je u interesu da cijene u oglasima budu niže. Ne očekujem da se prodaje za bagatelu, ali kako sam već spomenuo - polovna igra bi trebala bit IMHO osjetno jeftinija od nove.
Drugo (i ovo govorim načelno, ne nužno vezano uz autora ovog oglasa), treba razlikovat dvije vrste ponuđača na forumu. Jedna kategorija su ljudi koji kupuju igre i igraju ih. Nekad se zezneš pa kupiš nešto što ti zapravo ne leži. Ili ne leži tvojoj ekipi pa ti ipak sjedi na polici. Neke igre si jednostavno izigrao i više ne dolaze na red jer su ih pregazili novi naslovi. U svakom slučaju, imaš igru koja ti više ne treba i pokušavaš vratit dio uloženog (kako bi kupio novu igru

naravno).
Druga kategorija ponuđača su oni koji u ovome vide biznis. Ljudi koji su tko zna kako došli do igara, možda su ih igrali, a možda i nisu i zapravo gledaju kako zaraditi na njima. Ukratko - šverceri.

Dobro, možda je preteška riječ, nek bude - trgovci. E sad, znam da biznis pokreće ovaj šugavi kaptalistički svijet i da je sveti profit zapravo jedina današnja religija na zapadu, ali ja na to, jebiga, ne pristajem. Postoje tu i trgovci protiv kojih nemam ništa. Recimo onaj Slovenac koji je na kraju otvorio i firmu. Čovjek se trudi dat pristojne cijene i bit konkurentan. Al ako će netko klasičnom balkanskom sitnom poduzetniku (kupi jeftino, prodaj skupo budali koja hoće platit) uprskat posao dobrom informacijom - dobije

od mene.
I stvarno ne vidim kako ovakvi trgovci rade dobro našoj gejmerskoj zajednici i zašto je dobro imat još jednog takvog. (Opet vidi prvi dio ovog posta - nabijanje cijena.)
Ponavljam, ne kažem da se ovo odnosi na autora prvog posta u ovoj raspravi niti sam zapravo nešto posebno komentirao njegove cijene.