Evo samo kratki osvrt na jučerašnji DDI
Meni je bilo super i sad mi je žao što sam došao tek u 12…
Al u svako slučaju probao sam par novih igara al ono što me oduševilo jest ta atmosfera tamo, hrpa ekipe nabrijanih na društvene igre.
Stvarno je bilo odlično i da nije organizator oko 18 sati nije tri puta pozivao ljude da završe igre mislim da se sve zajedno moglo komotno odužit još 2-3 sata bez da se izgubi zainteresiranih igrača.
Od igara koje sam probao naročito mi se svidio „Pathfinder“ koji sam imao priliku probati. Posebno što sam došao s dva frenda okorjela gamera RPG žanra pa smo svi bili u startu nabrijani na borbu, a kad smo završili imam osjećaj da je najbolji dio igre bila interakcija između likova i planiranje strategije.
Btw. Da ne zaboravim svaka pohvala GM-u, curi koja se zvala Zrinka, nisam siguran dali mi se „Pathfinder“ svidio toliko zbog koncepta igre ili zbog dobrog GM-a koji nam je uspio nevjerojatno vjerno dočarati atmosferu i priču.
Ono što me zapravo oduševilo i što nisam očekivao unutar igre bio je spontani humor i interakcija okoline. Da vam dočaram što mislim; bila je scena u kojoj nas 4 avanturista nadobudno ulazimo u lokalnu krčmu, unutra dvoje lokalnoh stanovnika sjedi za jednim stolmi nešto jedu te na šankom stoji krčmar i glanca čaše. Po ulasku ja tj. moj lik „Ezren the wizard“ pomalo isfrustriran zbog malo informacija koje imamo o čudnim događanjima u lokalnom mjestu kažem našem fighteru i cleriku „ti si fighter imaš visok itimidation odi obradi malo krčmara a clarik će obradit malo lokalce“. Umjesto da se radnja odigrala kako sam si ja to zamislio u glavi oglasi se GM i kaže da su me gosti krče čuli što sam rekao i brže bolje ostavili hranu i odlučili zbrisat van iz krčme. Ono
Da ne dužim bilo je više takvih neočekivanih, spontano smiješnih situacija što me izrazito ugodno iznenadilo u igri i zbog čega me se ista toliko dojmila.