priroda15 je napisao/la:Bok,
u zadnje vrijeme sam sve više počeo igrati solo (luzer

) pa me zanimaju prijedlozi dobrih only solo igara ali i igara za više igrača koje dobro funkcioniraju kao solo game. Za sada igram Castles of Burgundy: Card game, Friday, Peloponnes: Card game, Glen More, a nastojim nabaviti La Havre, Nusfjord, New Bedford, Nations: The Dice Game, Flip city, Glass Road, Walnut Grove, koje su navodno dobre za solo igru. Preferiram euro igre.
Thx na savjetima!
I ja počesto igram solo (dvije kćerke od 3,5 god i druga od 15 dana), tako da sam primoran.
Ono sto ja igram solo, uz kratke komentare:
Elder Sign - bitno je reći da imam sve exp za ovu igru, i ne mislim da bi core igru igrao puno. Sa exp, ovo je jako ozbiljna i zabavna igra. Ako možeš uz base nabaviti barem Gates of Arkham, nećeš požaliti. E, problem, nije euro. Tako da idemo dalje.
Mansions of Madness 2nd edition - idemo dalje.
Arkham Horror TCG - ama, dalje.
Lord of the rings lcg - dosadan sam, jelde?
Village - Eh, evo ga. Ja igram solo tako što koristim varijantu sa bgg. Trebaš pobjediti 'protivnika' koji kockom pravi svoje poteze. Veoma teško za pobjediti, ali zaista je odlična varijanta, vrijedna igranja.
Imperial settlers - ima oficijelnu campaign varijantu online. Ja sam već daleko došao sa Egipcanima. Dosta drugačija od 2p igre, ali jako zabavna. Ovo bi predložio ako nešto imaš plan igrati više puta. Zaista je kampanja super.
Five tribes - također ima official solo pravila. Nije mi sjelo kada sam igrao, moram opet probati.
Caverna - jako skupa za nabaviti samo za solo play, ali ako je planiraš igrati i sa drugim ljudima, stvarno je odlična igra. Posebno jer te solo priprema za multiplayer.
Shakespeare - meni najbolji solo euro.
I najbolji solo game koji sam igrao ikada This War of Mine - prolem sa ovom igrom je to sto nije euro i tema se neće svima svidjeti. Ali ako želiš heavy h game, sa bitnim odlukama i sa teškim posljedicama, ovo je dragulj.
Raspisao se ja, izvini.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk