@miki0102 , slažem se s tobom, i zato sam i onako reagirao na kraju svog posta jer znam što sam djecu učio 2003. u informatici kad sam počeo raditi i kad sam sam slagao program i što ih danas učim i koliko trebaju znati da bi dobili 2 (što je žalosno, jer ima i takvih koji se bore da jedva dobiju 2 po ovom današnjem programu).
@DarkDefender , ma ja sam upravo radi toga i krenuo na društvene igre u školi. Prvo sam par godina znao koji sat donest igre da vidim jel bi to njima ipak bilo zanimljivo bez obzira na mobitele i igre koje im se nude na netu i kompovima/mobovima. I bio sam iznenađen da djecu to ipak zanima, da se vole nadmudrivati u živo s prijateljima. Ono što me još više iznenadilo, da kad sam imao jednog problematičnog klinca, pustio sam ga da igra s nama jednom 7 Wonders (a mislio sam da on neće moć ostat koncentriran na igru do kraja partije), bio sam iznenađen da je on skoro najbolje odigrao, da nije bučio niti lupao niti ometao druge dok je igrao, nego se potpuno uključio od početka do kraja, što govori da društvene igre ipak imaju vrijednost i po pitanju socijalizacije, a i ipak treba uključiti klikere.
Nakon tih prvotnih povremenih "testova" igranja s klincima u sve tri škole krenuo sam s ovom grupom koju sad vodim.
Imam redovnih 5 učenika i još kojih 5 koje nisu tako redoviti, ali imam i vanjskog suradnika (Dam Dama

) koji je postao redovan i može pomoći kad objašnjavamo klincima nove igre, a i mi nabacimo koju partiju. Također se uključio i prof. povijesti koji isto dolazi redovito, tako da je ovo sad stvarno Klub Društvenih Igara kako smo ga nazvali u nedostatku boljeg imena.
U ovoj grupi sad opet imam jednog "življeg" učenika koji voli odigrati igre, nije baš redovan, vidim da se suzdržava, ali ipak nekad popusti taj njegov oklop pa malo "živne"

Al dobro, bitno je da ih maknem malo od tih usranih youtubera koji se bogate na klincima koji ih slijepo prate, a i igara koje im oduzimaju previše vremena (mada kad se sjetim sebe prije koji 20 godina kad sam i sam dane i noći provodio na kompu znam da im nije lako

).