Na red je došao klasik koji nisam imao prilike isprobati. Prvo što me motiviralo u izradi je stvarno jeftina izvedba u koju je potrebno uložiti svega 25 samolijepljivih papira i nešto ljepenke. Pomislio sam kako ću to brzinski odraditi, ali količina hexova mi je zadala dosta muke i mislim da se neću više hvatati u koštac sa takvim igrama...pogotovo što ova sama po sebi nije skupa.
Izrada hexova i pločica resursa (neću ulaziti u detalje, već sam prije opisivao izradu):
Samoljepljivi 135g papir i ljepenka debljine 1mm

Izrada table:
U ovom slučaju se radi o najjednostavnijoj tabli sa samo jednim preklopom. Odlučio sam se odrezati malo veću površinu ljepenke kao bih mogao dobiti crni rub pomoću samoljepljive crne tapete. Debljina ljepenke u ovom slučaju je 2 mm.

Odrezane komade lijepenke sam pravilno razmaknuo pomoću kartica(prije sam koristio rub ravnala) i pričvrstio ih pik trakom.

Tek nakon toga sam koristio duct tape. Ovo je strana koju ću potpuno preljepiti sa tapetom.

Kod ljepljenja bitno je da se ostavi sa svake strane 1 cm viška tapete.

Rubove treba odrezati pod kutom od 45 stupnjeva kako bi se dobio lijepši preklop

Tako to izgleda sa strane gdje ću lijepiti slike:

A ovo je pozadinska strana na kojoj se nalazi duct tape:

Na red dolazi lijepljene slika. Prvo sam odrezao višak papira i centrirao slike na ljepenku

Gotova tabla:

Na kraju par slika gotove igre: