TM i RFTG - moje dvi najdraže igre upćeDarkDefender je napisao/la: 16 lis 2018, 14:07 Nisam jos igrao Terraforming Mars, ali od ljudi s kojima se ja igram sam cuo da ima isti problem kao Race for the Galaxy. A to je da je igra na srecu s iluzijom strategije. Drugim rijecima, postoje komboi koje mozes izvesti, karte koje dobro rade s drugim kartama i sl., ali da nemas bas puno izbora oko strategije. Gradis ono sto imas i nadas se da ce ti izaci ono sto dobro ide s time.
E sad, Race for the Galaxy sam igrao i tamo sam stvarno imao takav osjecaj. Sad, nitko od ove moje ekipe nije puno igrao TM jer smo ga automatski prekrizili na racun tih nekoliko komentara pa me zanima je li netko od vas isto imao takav osjecaj dok je igrao?

Da iluzija strategije...

Istina, ako oba igrača igraju savršeno, onda će odlučit sreća. Kao i u trešeti npr. To ne znači da nema strategije, potrebe za pravom procjenom sitacije i adekvatnom reakcijom. Moram priznat da i mene nekad nervira taj utjecaj sreće. Npr. ako imaš bolju korporaciju u startu si u velikoj prednosti. Draft dosta popravlja stvari, ali daleko od toga da eliminira utjecaj sreće.
U svakom slučaju, unatoč random elementu, ne mogu se složit da je u pitanju "iluzija" srategije. I u ratu postoji utjecaj sreće pa nitko ne priča o iluziji strategije Napoleona i Kutuzova...