“This is the first time in the history of the card game industry that an independent publisher has made it to number one.”
Cini se da FAB ide punom parom u svijetu. Kod nas je to malo sporije, moja pretpostavka je da je to jednim dijelom zbog financijskog aspekta (ali uostalom sve košta), ali uvjeren sam da je većim djelom zbog mentaliteta. U svijetu se dosta ljudi s MTG-a ili prebacuje na FAB ili paralelno igra obje, a gledajući ove moje međikaše komentari su uglavnom "ne izgleda mi zanimljivo" a da nije ni probao. A opet da je situacija drugacija, da imamo standard neke skandinavske zemlje onda bi bilo lakse pratiti 2 "ovisnosti" istovremeno pa bi ljudi mozda bili i otvoreniji.
Uglavnom meni je igra svakim danom sve bolja. U pocetku mi se to cinilo kao da ce pobijediti onaj tko ce povuci bolju kartu i jace udariti, ali kako vrijeme ide otkrivam razne kombinacije, situacije koje zahtjevaju dobro poznavanje pravila i puno strategije, tako da se malo zabavljam i oko comprehensive rulesa. Volim to, a i uvijek mora netko znati rijesiti situaciju u igri. Cak razmisljam da se jednog dana angazira i oko prijave za judgea.

Jako je puno online turnira, ili preko TTS-a ili preko discorda uz pomoc webcama s pravim kartama. Kad si namontiram dslr na tripod i pretvorim u webcam i ja cu se okusati.
Osim toga pocetkom 7.mj. ce se odrzati Istrakon u Pazinu, ljetna verzija, 2 vikenda po 2 dana, vjerojatno da malo rasprse ekipu zbog mjera. Dobar sam s organizatorom i predsjednikom udruge Albus pa smo pricali da cu vjerojatno dobiti neki kutak gdje cu malo promovirati FAB.
Pa ako netko bude u prolazu ili u mogucnosti skoknuti do Pazina obavezno nek se javi.