Killa je napisao/la:
Ni slučajno ne naručuj preko DHL-a ili Fedexa i sl.
Ne ginu ti troškovi špedicije + ležarina (nekih 200 tinjak kuna) + PDV
Roba mora doći "našom" poštom.
Nije to baš tako...
Evo, baš mi je stigao Village preko DHL-a od Pegasusa. No, stvari nisu baš idealne, no ne zbog DHL-a nego zbog carine
Dakle ovako. Igru sam kod Pegasusa platio sve skupa (igra+poštarina) 390 kuna. Na žalost, istu su ocarinili na carinskoj ispostavi - POŠTA! Veli lik koji je paket donio da carina prije to nije carinila, ali od nedavno carine sve i svašta (država nam je u da ne kažem čemu, pa treba od naroda svaku crkavicu isisati...)
Izgleda da njemačka pošta ima neki deal s DHL-om, pa to sve ide kao nekim poštanskim kanalima i da se igra nije carinila, ja bih je dobio bez ikakvih DHL-ovi dodatnih troškova špedicije i ležarine
S druge strane Pegasus je igru zapakirao u ogromnu kartonsku kutiju (jer vjerojatno nemaju manju), pa je moguće i to skrenulo pažnju carini. Carinu (odnosno troškove uvoza - PDV, jer je carina 0%) sm platio 94 kune, a troškove administracije još 50 kuna. Sve skupa još 144 kuna, pa me igra došla nemalih 534 kune.
Shodno tome, ja osobno više neću ovako naručivati (tim više što je lik iskomentirao za carinjenje svega živoga), nego fino preko CM-a. Još ako se malo potrudite i napišete pokoji tekst za ove stranice dobijete i kupon za 30% popusta u CM-u, pa je sve skupa još neusporedljivije!