Što ste zadnje pročitali (knjige edition)
- M0by
- Reactions:
- Ima zahvala: 55 puta
- pohvaljen: 151 put
- Kontakt:
Re: Što ste zadnje pročitali (knjige edition)
slicno, ako ne racunamo stripove (Micky Maus je bio prvi) to su svakako bili 5 prijatelja
od ostalih knjiga jos se sicam onih igra knjiga di citas par stranica pa onda preskocis na neke druge stranice zavisno od odabira.

- dendarii42
- Reactions:
- Ima zahvala: 816 puta
- pohvaljen: 678 puta
- Kontakt:
E to je bio Vremenski stroj!M0by je napisao/la: 19 lis 2021, 11:35 od ostalih knjiga jos se sicam onih igra knjiga di citas par stranica pa onda preskocis na neke druge stranice zavisno od odabira.
- M0by
- Reactions:
- Ima zahvala: 55 puta
- pohvaljen: 151 put
- Kontakt:
to je to
idem potraziti di ima koja, nostalgija je gadna stvar

- dendarii42
- Reactions:
- Ima zahvala: 816 puta
- pohvaljen: 678 puta
- Kontakt:
Ja sam pred par godina kupio nekompletirani set jer je moja lokalna knjižnica prodavala otpisane knjigeM0by je napisao/la: 19 lis 2021, 12:09 to je toidem potraziti di ima koja, nostalgija je gadna stvar

-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Treba uzeti u obzir da je prije vremenskog stroja postojala druga edicija, još za vrijeme juge kraj osamdesetih:

Ova edicija mi je možda bila zanimljivija jer u vremenskom stroju možete upasti u petlje sve dok konačno ne odaberete pravu odluku dok ovdje imate više zavrsetaka odnosno zaginete.

Ova edicija mi je možda bila zanimljivija jer u vremenskom stroju možete upasti u petlje sve dok konačno ne odaberete pravu odluku dok ovdje imate više zavrsetaka odnosno zaginete.
- Valsim
- Reactions:
- Ima zahvala: 2396 puta
- pohvaljen: 2600 puta
- Kontakt:
@dendarii42 Mislim da baš prva knjiga s kojom sam se zapalio za čitanje ko klinac su bili Junaci Pavlove Ulice od Ferenca Molnara. Uslijedili su klasici poput Robin Hood, Emil i Detektivi, Čipolino, Heidi, Bambi, Alisa u zemlji čudesa, Devetorica hrabrih, Regoč, Djevojčica sa šibicama, Šuma Striborova. Uglavnom imali smo u domu bogatu kolekciju raznih dječjih knjiga još iz doba kad je moja majka bila djevojčica. Riječ je o starim izdanjima iz Biblioteke Vjeverica. Svaka druga knjiga je imala i posvetu od neke od prijateljica iz djetinjstva, ili nekoga iz obitelji. Kako li je to bio lijepi period kada su čak i djeca rano čitala, i kada su se knjige tako darivale u raznim prigodama.
Junaci Pavlove Ulice je bila prva knjiga koja me privukla jer mi je tema bila iznimno bliska, budući da smo i mi ko klinci imali svoje kvartovske ratove. Ne tučnjave da se razumijemo, već baš dječje ratne igre s drvenim i plastičnim pištoljima.
Poslije je uslijedio prvi nastavak Harry Pottera, pa Gospodari Prstenova, Hobit, R.L.Stine Fear Street serijal, djela od Stephena Kinga, i sve ostalo je povijest.
Od serijala vremenskih strojeva dobio sam na dar od bake "Potraži dinosaura". Bio je to period kada je Jurski Park još bio popularan, i brat, ja i ostatak društva smo bili ludi za svime povezanim s dinosaurima.
Junaci Pavlove Ulice je bila prva knjiga koja me privukla jer mi je tema bila iznimno bliska, budući da smo i mi ko klinci imali svoje kvartovske ratove. Ne tučnjave da se razumijemo, već baš dječje ratne igre s drvenim i plastičnim pištoljima.
Poslije je uslijedio prvi nastavak Harry Pottera, pa Gospodari Prstenova, Hobit, R.L.Stine Fear Street serijal, djela od Stephena Kinga, i sve ostalo je povijest.
Od serijala vremenskih strojeva dobio sam na dar od bake "Potraži dinosaura". Bio je to period kada je Jurski Park još bio popularan, i brat, ja i ostatak društva smo bili ludi za svime povezanim s dinosaurima.
- Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post:
- dendarii42
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
- CrazyBunnyGuy
- Reactions:
- Ima zahvala: 283 puta
- pohvaljen: 608 puta
- Kontakt:
dendarii42 je napisao/la: 19 lis 2021, 13:11Ja sam pred par godina kupio nekompletirani set jer je moja lokalna knjižnica prodavala otpisane knjigeM0by je napisao/la: 19 lis 2021, 12:09 to je toidem potraziti di ima koja, nostalgija je gadna stvar
![]()
Upravo sam prije mjesec dana dopotezao od kuće pet knjiga, od 10 ako se ne varam, toliko sam ih uspio naći u devedesetima u Dubrovniku. Nikad nisam našao one koje mi nedostaju. Kako sam ja volio te knjige! Posudio ih bio nekolicini frendova onda i zaključio da su te knjige super za razabrati tko je idiot tko nije jer par mi ih je vratilo u stilu "ništa ne kontam, čitam i jedna stranica nema veze s drugom.... bezveze".
- Ovi su korisnici zahvalili autoru CrazyBunnyGuy za post:
- dendarii42
- Mago de Umago
- Reactions:
- Ima zahvala: 909 puta
- pohvaljen: 1037 puta
- Kontakt:
Sad ste me nagovorili da konacno otkrijem Tko je Victoria Bergman...
- tanelorn
- Reactions:
- Ima zahvala: 2036 puta
- pohvaljen: 224 puta
I da pronađeš archaeopteryxa 

- Ovi su korisnici zahvalili autoru tanelorn za post:
- dendarii42
- _ž_
- Reactions:
- Ima zahvala: 10 puta
- pohvaljen: 52 puta
ferovac i boardgamer, molim lijepo!dendarii42 je napisao/la: 11 lis 2021, 20:27Ciganin je vrhunska knjiga i Novak je genijalan. Črna mati zemla mu je isto predobra stvar. Svakako preporučam obje.mado je napisao/la: 11 lis 2021, 20:13 Pročitao zadnje 6tu knjigu iz Expanse serijala, tko hoće spojlere za zadnju sezonu serije?
Sad čitam dalje sedmu knjigu, a poslije toga ću osmu. A kad to završim bi trebala izaći i zadnja, 9ta knjiga, pa ću nju.
Usput nekad čitam ponovno prvog Pottera kad se hoću odmoriti od SFa, a u planu je i na hrvatskome jeziku Ciganin, ali najljepši - Kristijana Novaka, jako hvaljen roman.
Do ovog ljeta Ciganin mi je bio najbolji suvremeni hrvatski roman. Onda sam pročitao Mladenku Kostonogu od Želimira Periša. Kad ferovac napiše povijesni roman o vještici onda znaš da to mora biti nešto ekstra. Lik je razvalio formu i sadržaj i stvorio nešto neviđeno kod nas.