Ali prije nego što je to dospjelo u digitalnu sferu događa se upravo ta istrošenost materijalnih i ljudskih resursa.
Plus dodatni problem se otvara što je uopće umjetnost? Jer ovdje mi se čini da govorimo o proizvodima isključivo zabavnog karaktera.
Zabava je , kako kome, meč fury-wilder, utakmica liverpool-atletico, igra innovation, film venom 2, navodim eto različite primjere ili kako bi moja baka govorila svakom bedaku njegovo veselje, i iz tog razloga sam napustio nekadašnji snobovski stav prema ljudima čiju strast nisam dijelio, ali poanta je gledamo neki film, čitamo neku knjigu i to ne iz samoprosvjetiteljskih razloga ( izuzetak su dokumentarci, publicistička djela) već kako rekoh, primarno iz zabave kao što kužim da će netko iz istog razloga ostati budan kasno u noć radi finala nba lige pa ne vidim zašto bi zabavni sadržaji jedne vrste morali biti besplatni a drugi ne? Kako rekoh, sve je to luksuz, a ne esencijalno pravo (dapače mislim da ne postoji jasna svijest koliko volimo kukati a zapravo smo jako privilegirani no ne bih prosirivao).
Tako da si u pravu, vrlo mutna situacija i ova rasprava se zapravo može jako rastegnuti, ali je kulturna, civilizirana, dao si mi čak misliti, uostalom moji pojedini stavovi danas u kontradikciji su sa stavovima prije recimo 20 godina, no ipak ne bih želio da se ugusi osnovna tema - dina