I zato ovo "Prašina", a za "Ložu" zahvalite @Valsimu i njegovoj britkoj usporedbi.

Dakle, zato Prašina sa Lože (Možda, samo možda bi neki Grammar Nazi mogao reći, pa zašto "sa" umjesto "s" ispred Lože? Jednostavno - meni je tako lakše izgovarati

Zašto forum, kada toliko inzistiram na pisanjima blogova po portalu?? Pa, možda skrušeno priznajem kako to tamo slabo, da ne kažem nitko ne čita. A i ono bitnije, ovo što mislim pisati biti će jedno naše intimnije putovanje kroz svijet društvenih igara koje će obilježiti i neke osobne događaje i razmišljanja koja želim podijeliti s ovom zajednicom s kojom sam se povezao i na tim emotivnijim i intimnijim razinama. Pa shvatite ovo kao neku vrstu ekskluzive koju posvećujem ovom forumu i ovim ljudima.

Nismo još počeli igrati ništa. Jedva sam se jučer odvojio od Arnaka kojeg moram više vratiti u udrugu, a s kojim sam se odvajao kao od Prstena (zašto mi nemamo u našem jeziku ono "the"?).
Majko mila, nikada mi nije bilo tako teško maknuti igru sa stola, pospremiti je u kutiju i vratiti kao ovu. Ne znam zašto? Možda zato jer nam je zaista vrhunska i ponudila nam je desetak dana izvrsnog igraćeg iskustva ili zato jer je jednostavno danima bila na stolu i spremno čekala svako novo igranje? Možda je tajna dubljeg igraćeg iskustva baš u tome da igru imate otvorenu na stolu danima, često joj se vraćate i onda je naprasno pospremite u kutiju. Onako, kao povratak s odličnog putovanja koji vam ostavi neki emotivni trag i bude vam baš neka tuga u srcu kad se vratite.
Svejedno, osjećaj je dobar i možda ga ponovimo baš s ovim igrama punim prašine koje pa i desetke godina stoje na polici.
A iskreno, Loža je odličan i vrlo topao prostor za igranje i uz čašu dobrog vina sve skupa dobiva još veći smisao.
Ne znam što ćemo prvo izvaditi na stol i početi igrati. Neka svaka igra na Loži bude iznenađenje za čitaoce (i nas).