Meni općenito nije jasno zašto bi išta moralo ubijati išta drugo, Terraforming Mars ima kultni status već sad, kao što ga ima i Catan. I normalno da koristi već viđene mehanike, zaboga, pa nema ih beskonačno puno, zato i jest zabavno kada netko smisli nešto novo, ali nitko se ne ljuti na dizajnere kada recikliraju već viđeno, no... "Kada pokazujem ljudima ovu igru, uzbude se oko teme"... Well, doooh. Uz iznimku igara za koje znaš da su čista apstrakcija, na ostalo te uglavnom privuče tema

Ta omražena tema o temi.
I baš zato mi je glupo da se govori da će jedna Ark Nova ubiti Terraforming Mars. Nikad ništa dosad nije ubilo nešto drugo, barem u ovoj našoj niši, kao i među fetišima, svi imaju svoje favorite i svaka igra ima svoje ljude koji ju igraju. Ne mogu zamisliti nekakvo ritualizirano spaljivanje TM-a samo zato jer je Ark Nova izašla.
Izgleda mi ful zabavno, sviđa mi se tema, oduševljen sam činjenicom što su karte pune latinskih imena životinja, kao i time što se zoološki vrtovi pokušavaju prikazati kao mjesta očuvanja bioraznolikosti, a ne samo zabava za mase... Edukativna je i igrao bih je rado, ali da će ikad ubiti TM, čisto sumnjam