Cowboy Bebop
- dendarii42
- Reactions:
- Ima zahvala: 816 puta
- pohvaljen: 678 puta
- Kontakt:
Cowboy Bebop
Je li netko gledao ovaj anime i gledate li seriju na Netflixu?
Pa ja ću se umrt koliko je to loše napravljeno. Apsolutno ne očekujem da ekranizacija bude direktna kopija originala i kužim da medij, format i društvene promjene imaju utjecaj, ali da toliko promašiš poantu je nevjerojatno.
Zanima me perspektiva nekoga tko nije gledao anime, ali je pogledao seriju jer mi se jako čini da serija nimalo ne funkcionira ni kao samostalno djelo.
Pa ja ću se umrt koliko je to loše napravljeno. Apsolutno ne očekujem da ekranizacija bude direktna kopija originala i kužim da medij, format i društvene promjene imaju utjecaj, ali da toliko promašiš poantu je nevjerojatno.
Zanima me perspektiva nekoga tko nije gledao anime, ali je pogledao seriju jer mi se jako čini da serija nimalo ne funkcionira ni kao samostalno djelo.
- Ovi su korisnici zahvalili autoru dendarii42 za post:
- Chupka
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2445 puta
- Kontakt:
Re: Cowboy Bebop
Hmm. Nikad čuo, nikad mi nije ni zapelo za oko na Netflixu.
Mogu sina pitati, on je jako u Animeu i Mangama.
(al sam ti korisno odgovorio!
)
Mogu sina pitati, on je jako u Animeu i Mangama.
(al sam ti korisno odgovorio!

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 435 puta
- pohvaljen: 796 puta
Gledao sam anime ali ne do kraja, seriju sam poceo gledati ali vec mi se na prvoj epki nije dalo nastaviti...
- Chupka
- Reactions:
- Ima zahvala: 58 puta
- pohvaljen: 66 puta
Meni ličnosti likova i njihovi odnosi, općenito njihova prošlost, u adaptaciji nemaju previše veze s onima iz anime i mislim da nije pogođena bit većine likova (pitam se dal su uopće autori to i htjeli
). Npr. Jet i Spike su nešto sasvim drugo (teško mi je bez spojlera komentirat), Faye su sveli na tipičnu amerikaniziranu muškobanjastu prostakušu, Viciousa na nestabilnog Luciusa Malfoya, a poantu Julije kao „dream woman“ su potpuno izgubili u tom feminističkom pokušaju da je naprave snažnom „kompleksnom“ ženom. Hrpe preinaka (glavnih) likova, dodatno su neuspješno implementirane i zbog loše glume, jer su produkti „meh“ likovi s kojima se gledatelj teško može povezati - za mene je to čak i nemoguće kroz onaj bazični mehanizam smatranja da je netko od muških/ženskih likova šarmantan, intrigantan ili privlačan. Tako da generalno nisam zadovoljna adaptacijom i nadam se da će sve te promjene bit „opravdane“ zbog značajno drugačijeg razvoja događaja i završetka, jer mi se za sada čine baš besmislene i nepotrebne.
Ma ono… bolje da su uskrsnuli Firefly ako su se vec zazeljeli space cowboya.. te live-action adaptacije anima ionako imaju dugačku povijest neuspjeha

Ma ono… bolje da su uskrsnuli Firefly ako su se vec zazeljeli space cowboya.. te live-action adaptacije anima ionako imaju dugačku povijest neuspjeha

- Ovi su korisnici zahvalili autoru Chupka za post:
- dendarii42
- dendarii42
- Reactions:
- Kontakt:
Točno to! Uspjeli su promašiti apsolutno sve, od likova do teme. Baš sam razočaran.
Apropo dobre filmizacije animea preporučam Kenshina, ako već nisi gledala
- Chupka
- Reactions:
Kenshina sam gledala i odličan je, bas basdendarii42 je napisao/la: 25 stu 2021, 18:02 Točno to! Uspjeli su promašiti apsolutno sve, od likova do teme. Baš sam razočaran.

Hah, inace zadnje sto sam se odvažila pogledat bilo je Gintama live-action nakon sto su zavrsile anime, tek toliko da odvalim sve iz tog opusa nakon odgledanog finala

- dendarii42
- Reactions:
- Kontakt:
Joj gintama mi je brutalno urnebesna, al nikako da me zadrži. Pogledam desetak epizoda pa pauziram mjesecima.Chupka je napisao/la: 25 stu 2021, 20:30Kenshina sam gledala i odličan je, bas basdendarii42 je napisao/la: 25 stu 2021, 18:02 Točno to! Uspjeli su promašiti apsolutno sve, od likova do teme. Baš sam razočaran.
Apropo dobre filmizacije animea preporučam Kenshina, ako već nisi gledala![]()
Hah, inace zadnje sto sam se odvažila pogledat bilo je Gintama live-action nakon sto su zavrsile anime, tek toliko da odvalim sve iz tog opusa nakon odgledanog finalaI baš je low budget film, hah, ali je tako dobro uspio pogodit bit anime i glumci su mi urnebesni sa svojim facama i načinom govora
A Shinpachi isti... iako to bi valjda bio i samo da su mu naocale stavili na tlo
![]()
- Chupka
- Reactions:

Otkazali drugu sezonu, eh, možda je tako i bolje, nije od ovog bilo kruha...

https://www.denofgeek.com/tv/why-netfli ... -canceled/
- Ovi su korisnici zahvalili autoru Chupka za post:
- dendarii42
- kovacu
- Reactions:
- Ima zahvala: 289 puta
- pohvaljen: 428 puta
- Kontakt:
Nego, bacite oko na Arcane ako vec niste pogledali kad smo vec kod adaptacija na netflixu.
- fpol
- Reactions:
- Ima zahvala: 247 puta
- pohvaljen: 190 puta
- Kontakt:
Pogledao, sada 2+ godine do nastavka 
Super mi je, ali igrao sam dugo league, a sada puno igram legends of runeterra, pa je možda dijelom zbog toga.

Super mi je, ali igrao sam dugo league, a sada puno igram legends of runeterra, pa je možda dijelom zbog toga.