Evo danas probao prvi put Radlands.
Kartaske igre su mi fatalna tocka, a ovdje se bas radi o takvoj igri gdje 2 igraca dijele isti deck sa kartama (znaci 2 player only igra) i sa ogranicenim resursima pokusavaju sto prije unistit 3 protivnicka kampa. Tko prvi to ucini je pobjednik.
Bio sam nest sitno popratio igru kad je bila na Kickstarteru, al reko sam da ne kupujem neprovjerene igre preko KS neg da cu se strpit do reviewa drugih ljudi il dok ja sam ne isprobam igru.
Neki dan uzeo Tabletop Simulator i reko moram Radlands probat jer se opet neka buka oko te igre digla jer su ljudi sad krenili dobijat svoje primjerke sa KS.
Igra je super jednostavna za pokvatat pravila. Mi smo se ufurali odmah u prvoj trecini prvog game nakon sto smo prethodno pogledali How To play. Nudi velik broj kombinacija gdje trebate odredit kako iskoristit efekte na kartama i njihove pozicije na polju.
Na pocetku radite neki mini draft gdje od 6 kamp karata birate 3 i na temelju te 3 karte kujete neku strategiju koja ce vam pomoc da dodete do pobjede. Kampovi vam daju neke efekte koje mozete iskoristit za cijenu resursa (vode) i oni su vam ujedno i life pointi.
Iz main decka izvlacite il event karte ili punkere i sve imaju full zanimljive efekte, a na vama je da ih iskoristite kako najbolje znate.
Igra mi se bas svidila zbog dosta opcija koje mogu odraditi na svom turnu i mozganja gdje uz to sto trebas kod sebe pratit i planirat neke combo-e, moras imat i protivnika na oku i gledat sto njegovi punkeri/kampovi rade te odredit koje je potrebno sto prije uklonit prije nego sve inicijativa ode na protivnikovu stranu.
Bude se ovo jos dosta igralo pogotovo na TTS jer je jako dobar mod.
Kad igra dode kod nas za kupit vidit cu kolko ce kostat pa mozda i kupim. Vidio sam u UK da se prodaje za nekih 25$ base box koji sadrzi samo karte i kartonske tokene. Ima i deluxe edicija (to se na KS nudilo) i tamo dobijete kvalitetnije karte, plasticne tokene (izgledaju jako lijepo) te 2x neopren mat ta da znate gdje pozicionirat karte (al to vam nije potrebno). Taj deluxe je nekih 50-60 eura sto je mal puno da deck karata i matove, al tko voli nek izvoli.
Ak netko zeli odigrat koju partiju na TTS, slobodno se javite, nije mi problem naucit vas.