Došlo je vrijeme da napravimo inventuru za 2021. i vidimo što se sve igralo i što je sve prošlo kroz kolekciju.
Odigrano 157 igri, 675 partija
Top 15 odigranih:
Ganz Schon Clever 40
Ohanami 19
Wingspan 19
Azul 18
The Castles of Burgundy 16
Kōhaku 14
Pandemic Legacy: Season 0 14
Reef 14
Patchwork 12
Point Salad 12
The Quest for El Dorado 12
Qwirkle 12
Boomerang: Australia 11
Clever Hoch Drei 11
Schotten Totten 2 11
Stanje kolekcije s 31.12.: 185 igri, 84 exp.
Shelf of shame 6 igri, exp. neutvrđeno
Ulaz 68, izlaz 41
+ došlo u kolekciju /- otišlo iz kolekcije
(br. partija u 2021. / ukupan br. partija)
2005.
Shadows Over Camelot – (0/3) – ok co-op igra, sviđa mi se tema ali nije izlazila na stol
2006.
Neuroshima Hex 3.0 kolekcija – (0/6) – nije izlazila na stol, a i radije zaigram aplikaciju
Qwirkle + (12/149) – morao sam uzeti novu jer smo skroz pohabali pločice
2013.
Blueprints -/+ (0/4) – ovu sam prodao jer je slabo izlazila na stol ali ima nešto u tim kockama i sustavu bodovanja što me privuklo da je vratim
Hollywood – (0/9) – super artwork i tema ali isto nije izlazila na stol
Nauticus – (1/15) – ovo mi je jedna od omiljenih Kramer/Kiesling igri ali mislim da smo je izigrali
Palaces of Carrara – (0/5) – najdraža Kramer/Kiesling igra, jedini razlog prodaje je backanje 2nd edition-a
Rise of Augustus – (5/35) – malo napredniji bingo, izigrali smo je
2014.
Madame Ching – (2/4) – ok igra s nekim zanimljivim idejama
Royals – (1/8) – Ticket to Ride + area control, ova mi se čak dosta sviđa ali nije često izlazila na stol, možda je jednog dana vratim
Spyfall – (0/8) – super party igra ali izgubio sam interes za njom
2015.
Love Letter Batman – (0/19)
Love Letter Hobbit – (0/10) – Marvel Love Letter mi je zamijenio obje
2016.
Archaeology The New Expedition – (0/5) – ova mi otpočetka nije bila baš nešto
Circus Flohcati – (3/30) – fora artwork i produkcija ali izigrali smo je
Matryoshka – (0/4) – super tema i artwork ali nemam baš grupu za takve pregovaračke igre, a i Sheriff of Nottingham je bolja igra
Medici Card Game – (3/36) – Dice Game mi je bolja, a i izigrali smo je
Red 7 – (1/8) – bolji Uno ali nedovoljno za ostanak u kolekciji
Songbirds – (0/6) – volim takve male kartaške igre, ova ima zanimljive mehanike ali nije izlazila na stol
2017.
Heaven & Ale + - nismo još igrali
Herbaceous + (1/11) – ovu sam vratio, zgodna light set collection igra
Herbalism – (0/2) – simpa dedukcijska mikro igra, ok mi je ali nije izlazila na stol
King's Road – (0/2) – bare bones area control, ok je ali nije izlazila na stol
Sonar – (0/8) - bolja od potapljanja brodova ali nije bila za na duge staze
2018.
Air, Land & Sea + (1/1) – za ovu moram još vidjet, malo mi je čudan taj mehanizam povlačenja
Gugong – (2/7) – jako mi se sviđa igra ali Pharaon mi je bolja, a nema potrebe da imam obje
Lost Cities + (4/54) – klasik, morao sam uzeti novo izdanje sa artworkom od Dutraita
Majolica +/- (3/3) – ovu sam dugo tražio ali me na kraju razočarala, produkcijski problemi (tanki karton) i jako fiddly način draftanja pločica, da naprave Azul re-skin možda bih uzeo
Papua + - nismo još igrali
Reykholt +/- (2/2) – odlična produkcija ali dosadan gameplay
Roar King of the Pride – (0/2) – ovdje unutra se krije dobra area control igra ali trebala je još razvoja
Smartphone Inc. + - nismo još igrali
Teotihuacan City of Gods + - nismo još igrali
2019.
Blitzkrieg + (2/2) – jako dobra, brza, 2p igra
Circadians First Light + (1/1) – super dice placement igra, nedostatak je što treba puno mjesta na stolu
Corinth +/- (5/5) – meh, ima puno boljih roll and writeova
Fluttering Souls +/- (4/4) – ok ali premalo igre
Hats – (0/8) - zanimljiva kartaška igra, malo kaotična, meni se svidjela ali moja ekipa nije zagrizla za nju, super produkcija
Herbaceous Sprouts + (5/5) - dice verzija Herbaceousa, ova mi je čak malo i draža
Inuit The Snow Folk +/- (1/1)- super artwork ali malo dosadnjikava set collection igra
Kitchen Rush (Revised Edition) +/- (2/2) – ovo sam želio voljet, super artwork, tema, produkcija ali nije real time za mene
Machi Koro +/- (1/1) – uh, ovo mi nikako nije sjelo, zašto je ova igra tak poularna? Valeria i Bad Company su puno bolje.
The Magnificent + (4/4) – fantastična dice drafting igra, velika preporuka
Marco Polo 2 + (3/3) – malo slabija od originala, nije toliko restriktivna ali jako dobra
Men at Work – (1/11) – super tema i produkcija ali nije za na duge staze, a k tome još i dexterity koji baš i ne volim.
Pharaon + (3/3) – jako ugodno iznenađenje, zamijenila Gugong
Porto +/- (6/6) – kaj je znam, ok obiteljska igra sa zanimljivim idejama ali nekako mlako
Q.E. + - nismo još igrali
Trismegistus - - nažalost nije uspjela izaći na stol ali drago mi je što je našla dobar dom kod @Mago de Umago
Unmatched Robin Hood vs Bigfoot + (1/1) – dobar dodatak Unmatched serijalu
Watergate + - nismo još igrali
Wingspan + (19/19) – odlična, zaslužuje popularnost
2020.
Boomerang Europe + (1/1)
Boomerang USA + (2/2) – zanimljive varijacije ali Boomerang Australia je najbolja
Capital Lux 2 + (5/5) – ponekad je manje više. Originalna Capital Lux je elegantnija i meni puno bolja.
Castles of Tuscany – (5/15) – ok alternativa Burgundyu ali sustav bodovanja mi nije sjeo
Clever Hoch Drei + (11/11) – dobra varijacija ali originalni Ganz Schon Clever je bolja igra
Cloud City + (9/9) – ok tile laying igra gdje gradimo mostove u 3D-u, može biti malo nezgrapno ako nemate mirne ruke
For Sale + (0/25) – je super igra. Uzeo sam novo izdanje od Iello-a jer dolazi u manjoj kutiji ali veliko razočaranje je papirnati novac. U 2021.

Honey Buzz + (8/8) – vjerojatno najbolja value for money produkcija, mislim da je bila oko 40 €, komponente kvalitetne, kutija puna. Ma milina. Srećom i igra je jako dobra samo da je malo više end game scoring karti da se poveća replayability.
King of Tokyo Dark Edition + (1/1) – meni je KoT uvijek zabavna, a ovdje je produkcija odlična
Kohaku + (14/14) – jedno od najvećih iznenađenja ove godine, Quadropolis s ribama, odlična produkcija
Kompromat + (4/4) – još jedna koja me oduševila, odličan moderan twist na Blackjack
Lewis & Clark 2. edition + - poklon od forumskog Sante, imao sam 1st edition i bila mi je odlična, ovu još nisam probao ali vjerujem da je i ova odlična (malo su mijenjali pravila)
Mariposas + (5/5) – zanimljive mehanike, super produkcija
Medici Dice Game + (5/5) – zamijenila card game verziju
Meeple Land – (7/11) – ok spoj Carcassonnea i Quadropolisa ali ništa spektakularno
MicroMacro Crime City +/- (1/1) – zgodna ideja
Monasterium + (1/1) – euro the euro game ali dobra dice drafting igra, za fanove suhih eura
Pandemic Legacy Season 0 + (14/14) – bolja od S1, lošija od S2
Patchwork Winter Edition + (12/72) – moderan 2p klasik, ovo božićno izdanje je fora
Raiders of Scythia + (2/2) – ok varijacija Raiders of the North Sea-a, mali problemi s ikonografijom na ploči
Rajas of the Ganges Dice Charmers + (6/6) – Ganz Schon Rajas, jedna od najboljih roll and write igri
Schotten Totten 2 + (11/11) – zgodna varijacija na Schotten Totten ali original je za klasu bolja, sviđa mi se asimetričnost
Unmatched Cobble & Fog + (7/7) – Unmatched sistem je odličan, a Cobble & Fog je odličan proizvod, preporuka
Whistle Mountain + (2/2) – odličan twist na worker placement ali predugo trajanje igre je veliki minus
2021.
7 Wonders Architects + (5/5) – family friendly verzija 7 Wondersa, ok ali najslabija u 7 Wonders trilogiji
Bad Company + (4/4) – ok obiteljska igra, puno bolja od Machi Koroa
Carpe Diem + (9/9) – fantastična igra, meni bolja od Burgundya ali kriminalna produkcija
Floriferous + (5/5) – prekrasna, opuštajuća set collection igra
Glow + (3/3) – fora engine building, dice igra, super produkcija
Iki + (2/2) – fantastičan euro, mesnatiji Tokaido
Juicy Fruits +/- (3/3) – ovo sam želio voljeti, fora tema, super chunky drvene komponente ali jako dosadan gameplay
Kingdomino Origins + (6/6) – najbolji Kingdomino
Llamaland + (5/5) – odlična tile laying family igra, preporuka za family kategoriju
Meadow + (5/5) – Quadropolis + Splendor sa fantastičnim artworkom
Nicodemus + (2/2) – 2p bolja verzija Imaginariuma, iznenađujuće dobra
Nile Artifacts + (2/2) – solidna super lagana set collection igra od dvojca Dunstan/Gilbert
Quest +/- – ipak sam došao do zaključka da se ovo kod mene neće igrati
Red Rising + (1/1) – igrao samo jednom, bila mi je ok ali treba više puta odigrati za nekakav konkretan dojam
Savannah Park + (6/6) – fantastičan dizajn Kramera/Kieslinga, moj pick za Spiel des Jahres 2022.
Sobek 2p +/- (3/3) – ovo je kao nekakav best of Cathalinih mehanika ali nekako me nije primilo, ne znam zašto
Spy Connection +/- (2/2) – Dunstan/Gilbert su probali kopirati Ticket to Ride ali ova nije kliknula kod mene
Summoner Wars 2nd edition + (5/5) – jedna od najboljih 2p igri
Witchstone + (2/2) – zgodan point salad euro